Силен вятър носи опасност от падащи предмети в София

Фандъкова разпореди наблюдение и над речните корита
4
Силен вятър носи опасност от падащи предмети в София
Снимка: Булфото, архив

Във връзка с прогнозата за времето, с очаквани интензивни валежи и обявения жълт код за София, кметът Йорданка Фандъкова разпореди да се осигури наблюдение на нивата на речните корита и водни обекти във всички райони на територията на Столична община, съобщиха от общината.

Заради очаквания бурен вятър собствениците на строителни и търговски обекти трябва да огледат и обезопасят съответните огради или съоръжения. Собствениците на жилища също трябва да вземат мерки и да не оставят незакрепени предмети на прозорци или тераси.

Днес се очаква в по-голямата част от Северна България и по високите западни полета да вали сняг и ще има условия за снежни виелици и навявания, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Западна и Централна България валежите ще бъдат и от сняг, и от дъжд.

Вятърът ще е силен и бурен от юг-югоизток, като се очаква да отслабне чак през нощта срещу събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
ФенДупкова преди 9 години
Ако разпоредиш на Димитър Дамянов Петлешков (директор дирекция Транспорт на СО) да не си играе със светофарите, като на натоварените булеварди дава 65 секунди за изчакване, а на пресичащите ги 15. Някои неща стават и без пари драга (като да станеш баба за втори път-честито !). А че има 400 търкала (автомобила) на 1000 българи, не си виновна ти, а липсата на психо изпит, регистрация и диспансер. Гледай вятъра и се снишавай докато отмине-може и някоя дупка да видиш. Петлешков-помни 1876 г.
1
2
 
3
 
! Отговори
8899 преди 9 години
Браво Фъндер!