Зейналата яма затваря "Дружба" поне още 4-5 дни

Стар колектор и подпочвени води са виновни за аварията
28
Зейналата яма затваря "Дружба" поне още 4-5 дни
Снимка: Bulgaria On Air

Стар колектор за отпадъчни води е причината за зейналата яма, която затвори столичния бул. "Христофор Колумб", съобщиха от "Софийска вода", цитирани от bTV.

Земна маса пропадна вчера между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб" и причини огромни задръствание през днешния ден. Част от градския транспорт пък промени маршрута си заради аварията.

Още по темата

Продължава аварийната работа по разкриването на основния корпус на съоръжението, което се намира на дълбочина между шест и осем метра.

Паралелно се проучват възможностите за отклоняването на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. „Младост“, кв. „Полигона“ и „Дружба“ 2. Целта е безопасното извършване на ремонта.

Под асфалта на пътя има сериозно пропадане на земя, вероятно заради подпочвени води.

"Съоръжението е от 70-те години на миналия век, екипите работят, за да стигнат до него", заяви и кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя допълни, че булевард "Христофор Колумб" ще остане затворен още поне 4-5 дни, което означава, че движението ще бъде затруднено и ще се извършва по околни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: дружбабул Брюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
bezrabotna преди 9 години
vmesto da pishete komentar sled komentar ,izleste y pochistete pred bolka ili idete y pomognete ne hvurlqite vinagi vinata na drugigo purvo q tursete vuv vas samite na bulgarite vse nqkoi mu e vinoven ....sami sme si vinovni za vischko izlekuvaite se ot zavistta y ot egocentichnoto si az ne ste nishto poveche ot drugite a upravnicite izlizat ot nas i nie si gi izbirame ako ne e taka zashto sedite tuk i komentirate a ne podobrite situaciata???
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GLASUVAITE OTNOVO ZA GERB I VIESHTE POTAVATE V DALBOKI IAMI.SAMO RADAN KANEV--ISTINSKI REFORMATOR--PUSHAC.
23
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 9 години
Е, и как да ги пусна да ми "санират" блока? Май първо трябва да се застраховам?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
автобус 111 от години е претъпкан, но от общината си правят оглушки. Нищо че се возим като животни. Но така е като Фънди е харесвана от гражданите на кв. Абдовица, Филиповци, Хаджи Димитър...Навалицата помага на джебчийската престъпност... :-)
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дРУГАРЮ цВЕТОМИРОВО ТРОЛЕЙЧЕ, НАЛИ И В сОФИЯ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ РУХНА СГРАДА И СМАЗА ЛЕКИ КОЛИ С ПЪТНИЦИТЕ В ТЯХ. Стига рива.Скрийте се, нямате ли срам?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До непукистаз от младост пазара се прибирах към дружба пеша точно никога няма да дупча билет вече !!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
ДРУГАРЮ Паунов, това ли е поредната гербава опорна точка за оспамване на навоната?Няма ли Фъндъчка да гостува пак по студията, цял ден в Босфор тв от студио в студио - ПЪРВО В СУТРЕШНОТО СТУДИО, ПОСЛЕ В СПОРТНАТА РЕДАКЦИЯ, ПРИ ЦАНЕВ, НАКРАЯ В ШОУТО НА ДЪЛГУЧЕВ. дАЙТЕ И САНДВИЧИ ЗА ИЗ ПЪТ.
18
4
 
13
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
Оставка и съд за всички виновни за рушащата се държава. Кмет,премиер,Министър на асфалта и други такива ***. БСП+ДПС+ГЕРБ+ПФ+АТАКА+АБВ+РБ = Комунистическа МАФИЯ!!!
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некачествено направени пътища с "икономисани" материали, а сега търсим виновните. На крива ракета космоса й пречи.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Стар колектор и подпочвени води са виновни за аварията"Естествено. Софийска вода не е виновна. Местната власт и тя не е виновна. Водата е виновна. Ами хванете я осъдете тая вода, че да не прави повече така. И колектора - на съд!
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То цяла България ще започва да се срутва малко по малко. На нас войни не ни трябват, само тъпоумни управляващи каращи всичко на самотек и инерция.
14
4
 
11
 
! Отговори
работник преди 9 години
Другари , защо не обясните , че хотела , който се срути е собственост на Георги Гергов-шеф на БСП Пловдив и той го бута . Знаем , че за вас човешкия живот няма стойност , а само парите са важни , но все пак чакаме опорната ви точка .
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nemarlivci vav bg
12
2
 
17
 
! Отговори
111 преди 9 години
Докато управляващите приемат за виновни слънцето, въздуха и водата няма да се подобри живота в БГ. Винаги се търси причината там където я няма. А това не е от полза за никой.
11
4
 
21
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Така наречените журналисти няма ли да драснат два три реда за "страхотната" организация на градския транспорт тази сутрин и как пътници които трябваше да слязат на окръжна болница се отзоваха в квартал Дружба само защото шофьорите не обелиха и дума за променения маршрут и не спираха защото нямат спирка за този номер автобус по това трасе.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във фейса пише, че трима души са затрупани в руините на хотела, който е бил пред събаряне и се издирват.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пък след приключване за ремонтните работи вземат и да го асфалтират този малък участък (отгоре до долу)... ЕЕЕЕх, мечти...
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пиар агентхахахахахаСмешко. Има ли ннещо което е направено от Бибко и да не е за ремонт година след това. То не беше морето на цариградско, то не е магистрала тракия то не е сега лота на магистрава струма, то кво ли не беше.
7
10
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
И без опорни точки се вижда, че ГЕРБ се оакаха тотално. Тепърва ще пропадат още пътища и сгради. Моля се само поне метрото да е отговаря на някакви стандарти, че и то ако се срути, тогава наистина ще стане страшно и Кратуната не само ще трябва да си отиде, а и да лежи в затвора.
6
13
 
8
 
! Отговори
ииии преди 9 години
Случва се навсякакъде по света... където има асфалт и канализация и мнооого дъжд.