Таксиджия преби млада жена, искал ѝ бакшиш

Пострадалата е прекарала няколко дни в болница
30 апр 2015 21:13,
160
Таксиджия преби млада жена, искал ѝ бакшиш
Снимка: Архив Reuters

Млада жена изкара няколко дни в болница със съмнения за кръвоизлив в бъбреците след побой от столичен таксиметров шофьор.

Преди седмица Полина Александрова се прибирала от фирмено парти и се качила в произволно такси. От центъра до дома й в Павлово апаратът навъртял 16 лева сметка. Шофьорът обаче й поискал и бaкшиш.

„Той каза: "20 лева с бакшиша, който е задължителен". Оттам погледнах към таблото. Видях, че няма служебна карта. И попитах: "Защо нямате служебна карта, вие как се казвате?", разказа Полина Александрова пред bTV.

Тя дала парите и поискала касова бележка, което вбесило шофьора.

"Той първо ме издърпа и ми разсипа чантата. След това слезе от колата и ме издърпа и ме изблъска на земята. Удари ме два пъти. И помня ударите само по главата", спомня си още Полина Александрова.

От падането и ударите на жената ѝ се активира стара травма и на следващия ден е приета в болница. От шока е запомнила само таксиметровата компания, но не и номера на таксито. Фирмата има лиценз от 2015 година и разполага с над 150 коли.

От автомобилната инспекция отказаха коментар с мотива, че случаят е криминален.

Управителят на таксиметровата компания заяви, че ще уволни шофьора, стига полицията да разбере кой е.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора ползвайте Uber, оставете ги тия бакшиши. От както ги ползвам се родих, беше ми писнало от прости и нагли Шишо Бакшишовци. Там хората са много по интелигентни.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 91И един път да случи нещо с някой шофьор на Юбер, пак ще има жертви. Гледаш го като статистика, ама ако твоята майка, жена, сестра, дъщеря е бита или изнасилена от някой - би бил той бакшиш или шофьор на юбер, друга песен ще пееш.
70
0
 
40
 
! Отговори
CC преди 8 години
Сега едно хубаво дело срещу тоя скапан бакшиш, да плати едно солидна сумичка и да му се отнеме правото да кара такси. И да си върви от където е допълзял.
69
15
 
17
 
! Отговори
георги преди 8 години
Малко по малко се оправят нещата. Бъдете оптимисти. Замислете ср само за 20години как се промениха нещата в БГ. Наостина сме доста зле в сравнение с европа. Но като цяло сме добре. В украйна може да те гръмнат на улицата. Важното е хората да са работливи и да си търсят правата
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав в Радой Ралин- Да кога във страната ни бащина ще вилнее тази страшна простащина?" Избягвам до максимум да ползвам такситата, да гледам и дишам смръдливи и гнусни *** създания които имат една цел, как по-тлъсто да те излъжат! Има изключения но те са по-малко от 1%. И когато го бият да знаете винаги има защо.
67
1
 
20
 
! Отговори
до 111 преди 8 години
Ми как ще стане като те, съдиите и политиците ни като таксиджиите, дори дабетер тях?!?
66
0
 
22
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До Анонимен 93Така е, но всичко е навързано. Българина се страхува. Защото сме я докарали до там, че най-убитият плъх в МВР може да скатае доказателства или да "оправи нещата". И в страната на неограничените невъзможности е възможно не само да бъдеш поощрен за това, че си сигнализирал, ами да си изкараш и боя, което, във всяка нормална държава е недопустимо. ДА, има лек напредък по въпроса, но след простотиите които се случват малко са хората, които биха имали силно гражданско самосъзнание.
65
0
 
13
 
! Отговори
бай Шано преди 8 години
в БГ все още много от "бизнесмените" смятат ,че като те изгърбят с 10лв са ударили кьоравото , за жалост всяка следваща година като си идвам за седмица-две и все същото
64
1
 
18
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименТАМ НА ЗАПАД ИМА РЕД,ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ СЕ СПАЗВАТ И ВСЕКИ ЗНАЕ,ЧЕ АКО СГАФИ,ЩЕ СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО.НЕКА ВСЕКИ,КОЙТО Е ПРЕСТЪПИЛ ЗАКОНА В БЪЛГАРИЯ,ЗАПОЧНЕ ДА СИ ПЛАЩА,НО НЕ НАУЖКИМ,ЗА ЩЕТИТЕ,КОИТО Е ПРИЧИНИЛ,И ТУК ЩЕ НАСТЪПИ РЕД.САМО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА ИМА ХАОС. КОЙ?!КОЙ?!КОЙ?!
63
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шаран -БГМ аз помня, че и преди 25 пак имаше кражби и престъпления, просто нямаше кой да ти каже за тях
62
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат ли GPS-и тези таксита? Елементарно е да се види на кой адрес коя кола е.Какво се правят на луди
61
1
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Всичко е толкова простичко........ Ако ни управляват съвестни хора, НЕ нормални, а НЕНОРМАЛНИ, с ВИСОК МОРАЛ човеци, доста неща и у нас ще се подредят, ще тръгнат в правилната посока. А тъй както я караме 25 години /ЧЕТВЪРТ ВЕК !?/ в разруха, кражби, ежби и плюене до къде да стигнем? До кривата круша........След кражбата грабеж, след грабежа обир, след насилието побой... Не им завиждам на служителите /съвестните/ във Полицията и цялото МВР!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да правя реклама, но съм се возил на доста таксита и единствената фирма без *** засега е йелоу. Тези първо нямат имитации, защото са патентовани, второ много IT фирми ги ползват да им возят шефчетата от летището и ако наемат *** просто ще си загубят твърдия оборот, и трето чувал съм че при тях няма състезателен принцип при адрес - разпределят ги централно.
59
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето от касиджиите НЕ са свестни хора. Не само мангустерите правят мизерии и се държат грубо.Моите уважения към 10-те процента свестни таксиметрови шофьори
58
5
 
34
 
! Отговори
убер фен преди 8 години
директен пример от самите таксиджии защо Убер трябва да го има
57
2
 
34
 
! Отговори
Илиян преди 8 години
Познавам лично Поли. Много възпитано и интелигентно момиче е.Дано простака си получи заслуженото.
56
4
 
38
 
! Отговори
Юбер преди 8 години
Истината е Юбер,бакшишите да поемат тоягата.
55
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вижте, българина трябва да разбере какво значи солидарност ... трябва да разберете, че когато станете жертва на престъпление или дори само свидетел на престъпление - трябва да реагирате ... дори не толкова заради себе си, а заради другите хора.Колко хора ежедневно минават през мутри-таксиджии ? Защо всички те мълчат ?Защо чакаме все някой друг ?Тук на запад никой не чака друг ... затова всичко е подредено и няма мутри
54
0
 
43
 
! Отговори
Таксиметров шофьор преди 8 години
Аз лично това го работя и съм възмутен от случилото се..Ето от такива *** ни илиза лошо име..В момента най-големите измамници са от "СК-Стилтранс" които имитират ОК супертранс с новите Сонати и старите елантри...Също така имитират и "За едно евро" чрез фирмата "За едно европа"..те са напълно противозаконни повечето шофьори в фирмата са по 2 метра 120 кг. мутри возят с помпи на тарифи 1.30/1.60 с 0.65ст. престой..возят с помпи и допълнително помпят..Най-точната фирма в момента е 91263 СВ такси
53
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШибедахТи за Юбер май само си чел. Ако се беше возил щеше да знаеш, че в Юбер, първо няма "апарат", второ не се плаща нищо директно - всичко си върви по кредитната карта, която си дал по време на регистрация.Ама какво обяснявам и аз... важното за българина е салатката и ракийката и да има по кого да плюе...