Метрото потегля и към Бизнес парка

Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции
8 май 2015 09:06,
65
Метрото потегля и към Бизнес парка
Снимка: архив, Булфото

Новото разширение на столичното метро ще бъде пуснато днес.

Очаква се над 45 хиляди души да могат да се възползват от услугите на новата отсечка от "Младост" 1 до Бизнес парка в "Младост" 4.

Още по темата

Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции. Стойността на проекта е 44 млн. евро.

Очаква се след пускането на участъка на метрото движението в столичния кв. "Младост" да се облекчи чувствително, а трафикът да намалее с около 20%, което в абсолютна стойност е с близо 8000 автомобила по-малко на ден.

До края на май трябва да бъде готов и подземния паркинг при Бизнес парка, който е за 120 автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
6
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Какви са критерийте за "мащабен проект" според българският провинциалист? Новата триетажна къща на кмета на Долно Нанагорнище от бсп/дпс?
14
6
 
7
 
! Отговори
Столичанин преди 8 години
Браво!Фандъкова е много добър кмет.Сигурно тя ще е следващият министър председател?!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се радвам за родния ми град, че се развива. Браво на кметицата. А относно плюещите по столицата да не стане така, че скоро и вие да дойдете да си търсите прехрана в големия град.
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции. Стойността на проекта е 44 млн. евро. ТЕЗИ 3 КИЛОМЕТРА НАПРАВО СА ПЛАТИНЕНИ. САМО 88 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА 3 КИЛОМЕТРА. ПО 30 МИЛИОНА НА КИЛОМЕТЪР. ЧЕСТИТО БАЛЪЧЕТА. ЕТО ТАКА СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В БУЛГАРИЯ. А ВИЕ ДУАЙТЕ ТАРАТОРО ДА СЕ НЕ ИЗГОРИТЕ.
11
12
 
11
 
! Отговори
стар софиянец преди 8 години
Не бих искал да споря с никой , но съм свидетел на всичко случващо се в София . След мораториума на Луканов нямаше даже и хляб и кисело мляко в магазините . Чудехме се как да изхраним децата си . И нищо не се правеше , а само се крадеше до идването на ГЕРБ и Борисов на власт. Само за 10 години София се превърна в истинска и красива Европейска столица . Дано още дълги години управлява ГЕРБ и Борисов .
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак се намери *** и под тази прекрасна новина да плюят.
9
9
 
7
 
! Отговори
vdch преди 8 години
До Анонимен 11Кво се разправяш преподавателя. Това сигурно е водача на ранобудните проф. Калин Янакиев дето в BTV веднъж го чух да приказва как до 89-та сме имали 1 вид мляко и 1 бира, също и че не сме били енергиен център на балканите а сигурно Косово.Колкото до метрото - строителството беше в сравнително напреднал стадии по Тотово време, ама се намесиха някави еколози и го спряха заради опасения за минералните води на София.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София е 1 280 000 и то със стотиците села и градЧета като НОВИ ИСКЪР И БАНКЯ -престанете да тиражирате че София е 2 000 000 -ТОВА НЕЩО НИКОГА НЕ Е БИЛО-ДОРИ 1 400 000 НЕ Е БИЛО -по същия начин може да се каже за всеки град, че е много по-голям и така БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ 50 000 000 - СТОЛИЦАТА Е НА ВСИЧКИ -А НЕ НА МЕСТНИТЕ - ВСЯКА ЕДНА СТОЛИЦА Е СТОЛИЦА НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!!!!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕлемагЗа съжаление колкото и да не ти се иска, но София си стана България. Колкото и да се заблуждавате с тези приказки но това е факт. Казвам за съжаление защото цялата провинция дойде тука и добре, че се прави нещо по отношение на редуциране на трафика че вече столицата се задъхва от провинцията.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 6А няма нужда. Достатъчно селяния вече си имаме.
5
18
 
19
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 8 години
ГЕРБ направи за 10 години това , което БКП не можа за 40 години . Браво на Борисов и Фандъкова . Приказките отлитат построеното остава за поколенията .
4
4
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Обаче София не може да побере и останалите.
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня хамавия ще ходи ли да кълца лентата?
2
7
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Архитекта, не знам на какви наркотици си но да ти кажа нещо изтъркано-София не е България!!Забравянето на този факт м-у другото, носи доста вреди на държавата като цяло!!
1
32
 
15
 
! Отговори
архитект преди 8 години
Ето това са новини и това е правителство на място . Само за 10 години Борисов и Фандъкова промениха облика на София. Столица от Европейски вид и мащаб . Браво на ГЕРБ . Сега Борисов прави същото и за цялата държава . Само след няколко години няма да познаете държавата. Тогава и най големите му критици ще замлъкнат .