Президент и премиер откриват метрото до Бизнес парка

Новата отсечка е с 3 нови станции и е дълга 3 километра
36
Президент и премиер откриват метрото до Бизнес парка
Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев ще открие утре разширението на столичното метро от "Младост" I до Бизнес парка в "Младост" 4. Новата отсечка е с дължина 3 км и включва три нови станции.

Още по темата

Участие в церемонията ще вземат министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първата спирка от новия участък ще е пред магазин "Деница" и се нарича "Александър Малинов". Втората ще е пред хипермаркет "Хит" на кръстовището на улиците "Москов" и "Балан" - "Акад. Александър Т. Балан". Последната станция ще е "Бизнес парк", където до края на май ще е готов и паркинг за 110 коли.

В началото на април общината пусна и отсечката до аерогарата. Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка. Последната обща спирка преди разклонението е станция "Младост" 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква съдебна реформа говорим ,за каква прокуратура за каква държава!? Когато едни от най-големите престъпници са начело на държавата да говорим за реформи е не просто смешно и жалко няма дума с която да се опише положението. Байо Плеви открива метро изградено с обществени пари за да обслужва частния му интерес.
25
2
 
0
 
! Отговори
жоро с. преди 8 години
***, вземете да уточните до БП ли ще се возят гражданите, или следва да си платят до там и след това да се върнат фор фрий и ако някъде видят тиквата да реже лента, хванал под мишница "винету", да изръкопляскат възторжено. или не са компютри, а компоти и изнасяме стругове, защото на някого му трябват палетите
24
4
 
1
 
! Отговори
Мама преди 8 години
Гениите - кормчии подминаха Дружба 2 - хората там има да мечтаят за метро - но тук , Младост 4 -на километър - станцийка. Извозване до терминал 2. Да живее данъкоплатецът.
23
5
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
Браво на другаря Плевнелиев - успя да прокара метрото до собствените си имоти, взети без пари от Общината...... Дерзайте комсомолци.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на мама Данче най арния кмет нс Софето.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй сега ще падне едно Клъцане едно Кастрене малиййй малиййй Три километра лента има за Щракане Боко да Зафаща от Единият край Плевньо от другият който Изпревари другият в Резането ЗАБИВА СВЕЩЕНАТА НОЖИЦА НА СВЕТОТО МЯСТО И ПРОВАЗГЛАСЯВА ДА НОСАТ ТЮРЛЮГЮВЕЧА ЧЕ ДА ПОЧВА КЛЮПАНЦАТА
20
2
 
4
 
! Отговори
Чапаев преди 8 години
А мазолея кога ще го дигнем на ново бе? Аз съм си взел вече лопатата и чакам на Площад Ленин да ме викнат запас
19
3
 
14
 
! Отговори
KMETO преди 8 години
Президенто открива оти бизнес парка е негов
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Винетупсихопат, като идола ти
17
7
 
9
 
! Отговори
me преди 8 години
Малиии, 3 (три!!!) киломентра ново метро. Вярвно, през поляните, амаааа, си е метро бе. Народе, възрадвай се бързо. Че и без това няма да откриват скоро нищо ново.
16
7
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Ако ми тракаш минусчета, поне знаеш какъв модел е мотрисата, нали? Или не? 1985та. . А знаеш ли, че от 1985 плащаме заплати на несъществуващ персонал? Точно така - има метр, но не се движи. А ние им плащахме заплатите. Явно не знаеш. Плащахме им всичко. Някои даже се пенсионираха без един работен ден. И това не знаеш.
15
5
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Влакчетата са от 1985 - досега бяха в депото. Просто едни хора откраднаха едни пари и никой не ги търси.
14
2
 
10
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Браво!
13
20
 
15
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Да ва *** в червените домати. За година и половина нищо не направихте и сега зеленеете от завист, че само за няколко месеца се открива обект след обект. Гадни, мръсни душици.
12
7
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Той Роско ще открива, защото с тези 3 станции метрото му дойде почти съвсем в имотите...
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А метро до Банкя кога?Айде,че не ми се чака четвъртия мандат
10
11
 
13
 
! Отговори
АЛБАНИЯ преди 8 години
МОЛЯ,НЕГРАМОТНИ ЧАЛГАДЖИИ ДА НЕ ДАВАТ ИЗЯВЛЕНИЯ ЗА МЕТРОТО И НЕ САМО ЗА НЕГО .
9
9
 
15
 
! Отговори
Мечта преди 8 години
Таман ще са наредени един до друг...................................................Един камунист и един платен комсомолски ............................
8
15
 
11
 
! Отговори
Софка преди 8 години
Завиждайчииии, сьеляньиииии!
7
8
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Прав си. Следващото метро в Мелник.