Десетки хора се вдигат на протест в "Орландовци"

Демонстрантите са се "въоръжили" с българското знаме
Обновена: 15 юни 2015 19:51 | 15 юни 2015 19:14,
88
Десетки хора се вдигат на протест в "Орландовци"
Снимка: Булфото

Десетки граждани се събират в близост до читалище "Райна Княгиня" в столичния квартал "Орландовци" на протест, съобщи "Фокус".

Някои от демонстрантите носят българското знаме. На едно от тях е изписано "Революция", а флагът е обърнат наобратно. На друг трибагреник е изписано: "Да освободим България от политици – еничари, българско и турско 2".

Има и протестиращи, които носят черни тениски, други са с бели. Някои от тях са увили около китките на ръцете си българското знаме.

Още по темата

На място е и началникът на СДВР Младен Маринов. По думите му няма данни, че на протеста някой би искал да направи провокация.

"Ние сме взели мерки. Има разположени полицейски сили на територията на цяла София, там където има компактни общности от ромско население", каза комисар Маринов.

Директорът на СДВР уточни, че в квартала във всички подходи и уязвими места, които снощи са били проблемни, са разположени полицейски части.

Очаква се протестът да се раздели на две - пострадалите при инцидента в квартала в събота вечер ще се съберат пред Народното събрание, съобщи bTV.

Пострадалите от боя в събота смятат, че на протеста вчера в квартала са изпратени провокатори.
Ситуацията снощи ескалира, когато стотици българи се събраха, за да протестират. Полицията задържа четирима души досега. Имало е и спортни хулигани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turchen!Veche politikata stana bisnes! Ako prodaljava taka, nikakvi investitori nqma da doidat v nashata strana, i vinagi shte si badem poslednata dupka na kavala,zaradi poalchneli Trolo,nacional,politici!
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е онзи националист онзи който стана политик и депутат като експлоатираше успешно етническия проблем между българи и роми ,българи и турци ,който палеше килимчетата пред джамиите и който проглуши на хората ушите че битовата престъпност си има и друго име ??къде е днес ?Или смени фронта и сега не си подава белокосата главица ако от руското посолство не му наредят и и съответно заплатят!?
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко шокиращо тия спортни хулигани *** и както и да ги наричате са данъкоплатци и имат право да изразят мнението си в който и да е протест щом го подкрепят. Адали са спортни запалянковци или хулигане ще решава съдът, а не някакви некомпетентни журналисти.
3
5
 
24
 
! Отговори
И защо е нужно преди 8 години
такова нагнетяване на обстановката и създаване на лоши настроения?Справедливо ли е да ядат бой някакви хора от ромски произход, които случайно са се оказали на улицата там, където са нахлули протестиращи?Решението на проблема е едно -да се махнат оттам пришълците, които тероризират целия район!Щом са дошли тук поради безработица, но се е оказало, че и в София няма работа за тях, да ги въдворят на село и край мините.Там запустели, но здрави къщи има колкото щеш! И работа има за предостатъчно
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стотици са вече протестиращите, сред тях е и свещеник с кръст в ръка, пише във Фокус.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, ама служебно лице от МВР съобщи преди малко по телевизията, че няма данни за специално организирани спортни хулигани!