Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени

Искаме децата ни да отидат на училище, обяви ромски лидер
15 юни 2015 08:25,
351
Полиция варди Орландовци, ромите – уплашени
Снимка: bTV

Полицията остава в столичния квартал "Орландовци" поне още няколко дни.

Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

"Искаме децата ни да отидат на училище. Не искат да излязат, а днес завършват. Хората ги е страх да отидат на работа", обяви пред bTV ромският лидер Петко Асенов.

Към 22 часа снощи полицаи и жандармеристи блокираха около 200-250 човека на площада в квартала и не им позволиха да се придвижват.

Повече от час голяма група протестиращи млади мъже, някои от които маскирани, търсеше начин да пробие полицейската охрана и да стигне до ромската махала.

Стигна се до сблъсъци между протестиращи и роми. Хвърляха се камъни и бутилки по къщите.

След полунощ от МВР съобщиха, че още един участник в инцидента в събота вечерта е установен и задържан, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на квартала.

В хода на предприетите действия по случая са разпознати и редица лица, известни на силите на реда. Съпричастни към конфликта се установяват и по свидетелски показания и видеоматериали. Те ще бъдат предадени незабавно на прокуратурата за привличането им като обвиняеми.

До протеста в "Орландовци" се стигна след масов бой с брадви преди два дни. При спречкването заради силна музика бяха ранени шестима. Очаква се протестите на жителите от квартала да продължат и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
12
 
! Отговори
Батко ви преди 8 години
Към номер 22, чийто пост започва с "А къщите им законни ли са". Натиснах ти минус без да искам. Целта беше +
13
3
 
37
 
! Отговори
BILLI Kid преди 8 години
Ама много учени станаха изведнъж бе ... на училище... като ви гледам само тръгвате за там ама не стигате.... УУууу мерзавци !! Първо ходите и се правите на мъже, на собственици на тази държава, а после ревете като пу*ки!! Бой до скъсване!
12
3
 
27
 
! Отговори
batDancho преди 8 години
До Батко виЕдни хрантутници защитават други хрантутници, нали трябва да се поддържат18840
11
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къщите им законни ли са? Ток, вода плащат ли? Защото районният кмет на Красна поляна призна, че във Факултета 80% от постройките са незаконни. Едва ли в Орландовци е по-различно. Ами гетото в кв. Христо Ботев, ами гетото Татарли... То, като се замисля, май няма софийски квартал без ромско гето... Тия превзеха провинцията, скоро ще превземат и столицата! Ало, управляващите, какво ще стане с тая държава след още 20-ина години, бе?!?! ***, спрете да ги развъждате!!!!!!!
10
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след като вече става ясно, че безредиците са провокирани умишлено, следва да кажете от кого са изпратени маскираните батальони. Явно се търси искра за разпалване пожар.
9
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Бре хора, защо закачате електората? Идват избори на кой ще раздават кебапите.
8
2
 
50
 
! Отговори
дд преди 8 години
Защо не ги изселят в ДЖУНГЛАТА - да си направят държава - да работят,да плащат ...:)
7
2
 
68
 
! Отговори
Батко ви преди 8 години
Прави впечатление колко активно полиция, жандармерия, съд и прокуратура се задействат, когато трябва да намерят, хванат и осъдят набързо българи, решили да потърсят справедливост. А това са българи, на които им е писнало от ромската престъпност и ненаказуемост. Но когато трябва същите тези служби да защитят честните и работещи хора от набезите на племената, ги няма никакви. Само обърнете внимание в Гърмен, и сега в Орландовци, колко стотин полицаи и за колко време се командироват там!
6
2
 
61
 
! Отговори
хахахахаха преди 8 години
После искате увеличаване на заплатите.Когато до 10 години по голямата част от Българите емигрират заради вас полицаи и политиците тогава си искайте по високите заплати от Ромите а тези които са пенсионирани до тогава да си искат пенсиите от тях .Аз избягах.Оправяйте се които сте останали та. и си пазете ромите а бийте Българите.
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе те, децата, не са ли в лятна ваканция от днес?
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индианциииии....
3
2
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога пък децата ви ходят на училище?! Това е нещо ново за мен.
2
32
 
10
 
! Отговори
Михаил преди 8 години
Какви са тия "маскирани мъже", бе? Как ще са мъже, щом като са маскирани?
1
2
 
113
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Децата им ходели на училище, ахахахахах