Роми на протест заради боя в "Дружба"

Смятат, че виновни са крайни групировки с политически цели
Обновена: 20 юни 2015 22:50 | 20 юни 2015 22:45,
184
Роми на протест заради боя в "Дружба"
Снимка: Архив Булфото

Роми от столичния квартал "Дружба" се събраха на протест заради станалия по-рано тази вечер инцидент, при който баща и двете му деца бяха пребити в автобус, съобщи БНР.

Тримата роми са били нападнати и пребити от няколко младежи с палки. Това разказват хората, които се бяха събрали на протест около блоковете в "Дружба", близо до мястото на инцидента.

Още по темата

Жителите на квартала от ромски произход обясниха, че живеят в "Дружба" от повече от 50 години и досега не са имали абсолютно никакви проблеми с българите. Те смятат, че нападението тази вечер е дело на крайни групировки, които според тях имат политическа цел. Хората бяха категорични, че нападателите трябва да бъдат задържани.

По информация на БНР пострадалите са баща и двама братя близнаци, които са на 18 години. Те са били нападнати от няколко младежи с гумени палки в автобус номер 88, след което побоят е продължил на спирката на превозното средство, близо до блок 114.

Сигналът за инцидента е подаден в 19:50 ч. в полицията. Пристигналият на мястото полицейски патрул не е успял да задържи нападателите и в момента те се издирват от СДВР.

Тримата пострадали са откарани в "Пирогов". Те са с леки наранявания. Няма опасност за живота им.

Заради протеста тази вечер на място бяха изпратени сили на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
39
 
9
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Пет платени *** се опитват да запалят България, но просто няма да им се отвори парашута. Ако нещата ескалират, ще започнат арести, съд по бързата процедура и затвор. Десет *** като получат ефективни присъди, останалите много бързо ще започнат да слушкат.
33
3
 
27
 
! Отговори
ген.Ромел преди 8 години
Аз мога да оправя нещата!
32
3
 
27
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
хехе, аз още в малките класове стигнах до извода че ако сам не си решиш проблема с някого, другатаката и да го изкажеш само ще го нахока, той ще обещае че повече няма да прави така, и на другия ден пак същото. тия глупости с правовия ред не бачкат, приказки за малки дечица. някой ще каже "а в европа как бачкат", ами и там не бачкат.
31
5
 
13
 
! Отговори
Ром преди 8 години
За пътуване без билет - 20 лева глобаЗа опит за убийство - до 10 годиниЕ, законите трябва да се прилагат
30
1
 
33
 
! Отговори
половин истина преди 8 години
Били са без билети,и когато са ги глобили са се изсмяли!Само че след това са го отнесли!
29
3
 
9
 
! Отговори
не не преди 8 години
Последно и млъквам. Приложи ли се силовия метод , проблемът от сриозен но все още тлеещ ще ескалира в проблем от ранга = държавно национален. И тогава за някои неща връщане назад няма да има.
28
32
 
6
 
! Отговори
Ром преди 8 години
Нападателите в затвора за опит за убийство, не виждам никакъв проблем.
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Настига че са без билети ами пак полиция,жандармерия дали си плащат данаци,че полицията да се занимава само с тях
26
8
 
9
 
! Отговори
Краси Димова преди 8 години
Няма нищо случайно.Всичко е предварително замислено.И на българите и на ромите се дават указания и пари от едно и също място.Та за това се замислете какво целят хората ,който подбуждат и разпалват тази омраза!
25
5
 
18
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
До мисълта,че са недосегаеми ги докараха тези парии които разчитат на техните гласове.Това са ДПС и БСП.Те направиха така,че ромите ни се качиха на главата.Не са виновни самите роми,а партиите които ги поддържат.Тези същите дето изкараха и полицаите на протест.Защото миналата година като млатеха студенти пред парламента тогава им беше супер.Даже и награди им дадоха за усърдни побои над студенти!Затова българи гласувайте против БСП и ДПС!
24
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъркате, това са новите контрольори. Били сте без билет, подаден е сигнал. Другият път се качвайте с билет и няма да ядете бой!
23
3
 
16
 
! Отговори
не не преди 8 години
Ако е страх , да е страх от нарушаването на нормите на поведение. Те не се страхуват именно от това. Да разберат че да береш ...вземаш и крадеш са думи с различно значение.
22
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
билети имали ли са за автобуса?
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ром който да не е живял поне 50 години в коптора си, ако ще и коптора да е построен вчера. Но в изказванията си много държат да наблегнат на тази лъжа.
20
2
 
33
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Интересно, като са били в рейса имали ли са билети?
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
у Швеция дават по няколко хиляди евро за да береш на боровинки, търси се работна ръка... и са много толерантни и цивилизовани... Никога няма да изпадна в "панически страх" и да предизвикат международен скандал "по най-бързия начин си ги взимайте обратно тези"... там е Европа и интегрират ром, коняк, водка и други питиета... а във Франция даже ги интегрират с безплатни самолетни билети
18
3
 
24
 
! Отговори
Ловец на глави преди 8 години
Ловният сезон е открит!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
proba
16
5
 
12
 
! Отговори
преди 8 години
Ами отиди в Истанбул и ги почвай с шамари кат си толкова отворен.
15
29
 
25
 
! Отговори
преди 8 години
Трябва бързи съдебни производства е за такива, които предизвикват и разпалват етнически проблеми. Няма ром, няма българин, зверски наказания и ще ни е мирна държавата. На никой не му трябва втора Югославия.