"София Прайд" се обяви против дискриминацията в образованието

Шествието премина без инциденти и провокации
27 юни 2015 20:00, Красимир Ангелов
335

Снимка: Булфото

За осма поредна година в София се проведе "София прайд". Тази година фокусът на парада бе протест срещу дискриминацията на гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора в образователните институции.

Според организаторите на прайда с подобен проблем са се сблъсквали почти всички хора с различна сексуална ориентация, особено във сферата на висшето образование.

Още по темата
Участниците в шествието се събраха малко преди 18 часа в Княжеската градина в София. Сред множеството имаше и дипломати, представители на културни институции и на НПО.

По-късно прайда премина покрай Софийския университет "Св. Климент Охридски", паметника на Васил Левски и Софийската опера  и балет, като достигна до площад “Независимост”.  От там "София Прайд" продължи към изходната си точка - Княжеската градина.

Шествието протича без инциденти и провокации, отчитат от полицията.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в София се проведе и анти гей парад под надслов "Бъди нормален". Протестиращите преминаха и покрай Общината и поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради това, че подкрепя "София Прайд".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
9
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Анонимен 103И през ХХII и през ХХIII век нечистоплътните гейове ще си останат такива!И мислиш ли, че хомосексуалната любов е ЛЮБОВ!? НЕ! Това е задоволяване на нагона като ръкоблудството и онанизма!!!Любовта СЪЗДАВА ЖИВОТ! Любовта ВЪЗПИТАВА този ЖИВОТ!Какво създава хомосексуалното сношение!?
66
5
 
18
 
! Отговори
РЕПОРТЕР ОТ МЯСТОТО преди 8 години
ПРЕЦЕДЕНТЪТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ВЪРВЕШЕ В ПЪРВАТА РЕДИЦА НА ГЕЙ-ПАРАДА, ПРЕГЪРНАТ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ И АНГЛИЙСКИЯ ПОСЛАННИК! ТОЙ СПОДЕЛИ, ЧЕ Е ЩАСТЛИФТ ЧЕ СЕ НАМИРА СРЕД СВОИ И ЧЕ СЛЕД ГРАНДИОЗНИЯ ГЕЙ ПАРАД ЦЯЛА НОЩ ДО ЗОРИ ЩЕ ИМА БУРНО И СТРАСТНО ЧЕСТВАНЕ ПО ТОЗИ ПОВОД!
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на парад се парадира с нещо което човек се гордее,или се показва превъзходство,повече съвършенство и сила на обществото.В даденият случай не виждам причина за парад или дори причина за популяризиране на не съвършенство на природата.
64
8
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Нормалните хора са хетеросексуални, тия на парада са сбъркани - гените или психиката или нещо друго не им е наред, това са грешки на природата, те са болни, трябва да се лекуват, а не да правят паради по улиците.
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-НЕМОРАЛНИТЕ ГЕРБЕРАСТИТЕ И ПУТИНИСТИТЕ СА СЕ СЪБРАЛИ ТУК ДА ЧЕТАТ МОРАЛ!!!!УБИЙЦИТЕ И ТЯХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ ГЛАСУВАЩИТЕ ИМ ЧЕТАТ МОРАЛ ХА ХА ХА ХА ХА
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 МИЛИОН ГЕРБЕРАСТИ ИМА В БЪЛГАРИЯ И АКО ТОВА НЕ СА ИЗВРАТЕНЯЦИ ПА НА!КАТО ОТИДАТ ОТИДАТ ДУШИТЕ НА ТЕЗИ 1 МИЛИОН ГЕРБЕРАСТИ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР И ТОЙ ГИ ПОПИТА: ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ БУДА ИЗБИ МНОГО ХОРА С УПРАВЛЕНИЕТО А ТЕ АМИ ЗНАЕМЕ!!! АМИ ТОГАВА АЙДЕ ДИРЕКТНО В АДА!!!СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА *** ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТОЗИ УБИЕЦ МАСОВ!!!КОЛКО ДУШИ УБИХА ГЕЙОВЕТЕ И КОЛКО ДУШИ УБИХА ПУТИНИСТИТЕ И ГЕРБЕРАСТИТЕ АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА? МОРАЛ А!!!!!!!!!!!!!!!
61
3
 
12
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
В образователните институции, където уж имало "дискриминация на гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерполовите", да не би да ги бият през устата или ги подлагат може би на други нечовешки мъчения да си признаят че са такива, само и само да ги дискриминират???????
60
1
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 8 години
Тогава ще почнат да ви трепят,друг начин няма!
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 МИЛИОН ГЕРБЕРАСТИ ИМА В БЪЛГАРИЯ И АКО ТОВА НЕ СА ИЗВРАТЕНЯЦИ ПА НА!КАТО ОТИДАТ ОТИДАТ ДУШИТЕ НА ТЕЗИ 1 МИЛИОН ГЕРБЕРАСТИ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР И ТОЙ ГИ ПОПИТА: ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ БУДА ИЗБИ МНОГО ХОРА С УПРАВЛЕНИЕТО А ТЕ АМИ ЗНАЕМЕ!!! АМИ ТОГАВА АЙДЕ ДИРЕКТНО В АДА!!!СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА *** ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТОЗИ УБИЕЦ МАСОВ!!!КОЛКО ДУШИ УБИХА ГЕЙОВЕТЕ И КОЛКО ДУШИ УБИХА ПУТИНИСТИТЕ И ГЕРБЕРАСТИТЕ АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА? МОРАЛ А!!!!!!!!!!!!!!!!
58
2
 
1
 
! Отговори
dragonfly преди 8 години
До АнонименАко е фобия, е болест и не можеш да търсиш сметка , ако ли пък не е , кой съд ще затвори някого поради различно убеждение ? Като толкова го разбираш запада, тичкай там, надарени *** за такива като теб колкото искаш! Аман ! Всеки , дето е пресякъл веднъж Калотина на екскурзия за три дни се има за експерт по запада....
57
6
 
5
 
! Отговори
кафене преди 8 години
Минавах по улицата и чух разгвор: ............как треньор по спорт трябва ,да привлича малки момченца ...
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88Конституцията ще бъде променена. Все пак сме в 21 век вече, а конституцията ни е от 20 век.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по принцип ми е все тая, секи да бъде какъвто иска да бъде, да прави секс или да обича който си иска, не ме дразнеха и не ми правеха впечатление преди да почнат с тия комплексарски паради. отвратително е и не го одобрявам
54
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурен съм, че видях Болен и Чукулина да се целуват.
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много често, тези дето най-много плюят обратните, се оказва, че са такива.А варг, на теб намигвам....
52
6
 
10
 
! Отговори
Веско преди 8 години
За мен това е парад на разврата!
51
2
 
4
 
! Отговори
С Каскета у ръцете преди 8 години
То днес е гей-парада в Сан Франциско.Незнаех че е международен ден.Ако знаех нямаше да ида на работа.
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76Много естествено, че затова трябва да лежиш в затвора, когато се въведе и у нас европейското законодателство най-сетне.
49
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 8 години
ей ***, в Шумен няма затвор в софия има СЦЗ, който иска да е различен да не пречи на останалите, да се махат като се чувстват неразбарни и недооцененим, свет голям! пример. как си предстваш една държава от гейове как ще съществува а?? ***, ще ти кажа как, след 65 г след пенсия или ще станат човекоядци щото няма да има кой да им плаща пенсиите или ще емигрират?! ПОМИСЛИ ВЪРХУ ПРИМЕРА ЩО МИ НАМИРИСВАШ АЗ ТВОЯТА ПЕНСИЯ НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЯСНО ЛИ Е!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Аз още не знам гейовете да могат да се женят в България!!!!!!!!!!!!!НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЗАЩОТО Е ЗАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТА НИ, ЧЕ БРАК Е САМО МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА!! СЪЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАПИСАНО Е В КОНСТИТУЦИЯТА!