Метрото нарядко: Столичани закъсняха за работа

Авария разреди графика на мотрисите, сменяха се и направленията
9 юли 2015 11:35,
32
Метрото нарядко: Столичани закъсняха за работа
Снимка: архив, Булфото

Технически проблем в метрото смути нормалното придвижване в подземната железница на столичани. Блокиран влак на изхода на депото в кв. "Обеля" препречи пътя на другите мотриси и те се движиха през интервал около 15 минути.

Заради разредения график много хора бяха притеснени, че закъсняват за работа, а мотрисите и станциите бяха претъпкани. Хората не знаеха за техническия проблем и недоверчиво поглеждаха към електронните табла, които показваха време за изчакване от около 20 минути.

Още по темата

Недоволство предизвика и неочакваната смяна на курса на мотриса, която беше с направление Летище София. На спирка "Жолио Кюри" машинистът съобщи, че влакът ще се движи в посока "Бизнес парк", което предизвика недоволните коментари на пътниците.

Спирка "Младост 1" беше препълнена с хора и в двете посоки, а таблата показваха обезкуражаващи числа. Пътниците към аерогарата трябваше да почакат още няколко минути, за да се качат в правилната мотриса.

Хората във влака се чудеха каква е причината за забавянето на метрото и предупреждаваха в работата си, че не могат да стигнат навреме.

Директорът на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев съобщи преди минути, че влаковете на столичното метро вече се движат по график. Той обясни и, че проблемът е в самото депо, а не по трасето на мотрисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
v sofia ima li niakoi koito da raboti ,niamalo metro .....
16
0
 
0
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 8 години
голяма трагедия!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kade sa golemite stroiteli
14
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
До до 10За какво да предупредят предварително един ден по-рано бе? За неочакваната авария ли...?
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво ставас ДУПКАТА в Лозенец?
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги може да се случи нещо такова, обаче можеха да информират хората какъв е проблемът и горе-долу кога ще го оправят и хората вместо да се нервират да си преценят дали не е по-добре да си вземат алтернативен транспорт вместо да закъснеят. А като си седи на таблото 0 как да знаеш кога ще дойде метрото? Седиш, чакаш и се надяваш да е скоро, ама...Мен това ме изнерви, а иначе-случва се, машина е.
11
2
 
12
 
! Отговори
ааааааааа преди 8 години
Проблемът е именно в липсата на информираност. Освен това по линия 1 в Надежда най-големият проблем е, че таблата за това кога ще дойде следващото влакче постоянно се менят. Първо показва след 8 мин, после станат 15, после станат 3, после 5. Супер дразнещо е, защото не знаеш да стоиш ли да чакаш или да ходиш отсреща да си вземеш влакът в обратната посока. Защо линията разделя перона на две, колко по-удобно е перонът да е един, както е на Сердика например.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въй, въй, въй, национален проблем е това, какво ще правим....
9
5
 
5
 
! Отговори
клуб"котараци&q преди 8 години
"Най-новото и най-модерното метро в Европа"
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКви указания бе *** - ако не е метрото ще са четирите годишни времна - това го знаем много добре от едно време.
7
11
 
4
 
! Отговори
мъглата преди 8 години
така е от село съм си! кекекекек! проблем ли има? спрете ме де, калъфи!
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мъглатаПоредния селски комплексар.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мъглатаМерси подобно ;)
4
22
 
1
 
! Отговори
мъглата преди 8 години
за'що бе колумбиец? нали се биете в гърдите, че сте софиянци?! радвам се когато ви е зле! кекеке! Дано има повече аварии в метрото! Дано, пу-пу! Аз и без това се редя в задръстванията отгоре..! кекеке! нещастници!
3
3
 
33
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Аварии се случват, нормално е, няма нещо, което да не се разваля.Дразнещото в случая е това, че пътниците не са осведомени какво се случва и какво да правят.Пример:качвам се на МС "Обеля" през Люлин до Сердика. Целта ми е Сердика. А метрото стои и не тръгва 20 минути! През това време в обратна посока минават 3 мотриси. Ами машинистът спокойно можеше да предупреди, че влакът ще тръгне след 20 минути и в такъв случай просто щях да си хвана метрото в обратна посока и да стигна с 20 мин по-бързо
2
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
При всяка техника се случва нещо да се повреди, счупи и т.н.
1
21
 
7
 
! Отговори
мъглата преди 8 години
кекекекеке! Пореден ад в нашата столица! Обемист член редовно навлиза в задните части на софиянците! Кеф!