Протестът днес: Качество, а не количество в МВР

Той ще се проведе в градинката на църквата "Св. Седмочисленици"
10 юли 2015 08:22,
31
Протестът днес: Качество, а не количество в МВР
Снимка: архив, Булфото

Протест срещу полицейското насилие и произвол се организира през социалните мрежи.

Събитието е под надслов "Качество, а не количество в МВР" и е насрочено за тази вечер в градинката на църквата "Св. Седмочисленици" - на метри от Министерството на вътрешните работи.

Още по темата

Причината са разпространените видеа, в които полицаи бият младо момче и момиче в центъра на София и на гранични полицаи, които удрят бежанци по границата на България.

Организаторите на протеста се обявяват срещу някои привилегии на служителите в МВР, като ранното пенсиониране на служители "без особени заслуги към задачите на ведомството".

Те настояват също от дейностите на МВР да се извадят всички извън поддържането на реда и сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименполицай човек няма това са *** облечени във власт
19
3
 
2
 
! Отговори
бивш граничар преди 8 години
Във връзка с коментара наанонимен 13 по отношение натова че Гранична полицияе с по голяма численост от останалите структури вМВР Като са повече какъв е резултата в охраната на БТГ,Така се подбират че те самите са потенциални каналджии.Идвайте на протеста под наслов; КАЧЕСТВО А НЕ КОЛИЧЕСТВО В структурите на МВР.НЕна СОЦИАЛНИТЕ ИМ ИСКАНИЯ.
18
2
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
До коментара на 8Много стеточес оценката че по бюрата стоят хора над 55 год.и протестират срещу пенсионната реформа .Настояват за три годишен гратисен период за да могат именно те да стигнат сегашна та пределна въздраст 60 год.Между впрочем ако се приеме така както се предлага тази реформа от 010.01 .2016 год,ще треба дасе пенсионират всички от набор 1956-19663 вкл.тъй като имат необходимата въздраст .Именно те са на барикадата пред МВР.Нито отстъпка да протестираме до дупка
17
3
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
ДОанонимен 5.мойте адмирации за коментара подкрепямте и символично подкепям протеста срещу полицаите.Омръзнало ми е да срещам униформени полицаи с наднормено тегло особенно жени .Интересно как са взели изпита по ФП.Навярно чрез претъркаляне.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До азЕ не бе, ще удряш полицай и ще се съпротивляваш при арест, а той ще те гледа и ще ти повтаря колко си страхотен. Стига глупости и полицаите са хора.
15
4
 
1
 
! Отговори
laja li vi ..... преди 8 години
policai e ravnosilno na negodnik ,ako e redovi jiv tapanar i negramotnik i pianica ,ako vish lapach na mangizi korupcia i nakraq s 800 lv pencia i 12 zaplati okolo 70 hiliadi leva .
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите на полицаите трябва да бъдат намалени при тази безработица, и без това полицаите са хора без образование, които нито могат да емигрират, нито да се занимават с нещо друго. След това заплатите се вдигат според процент разкрити престъпления и рейтинг на МВР сред обществото. В момента никой не е доволен от работата на МВР.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двама трима протестират по добре да емигрират!
12
2
 
12
 
! Отговори
гарабедчо преди 8 години
тия чиновници дето се пишат за полицаи нямат никаква подкрепа , защото са същите калпазани като началниците си. говорят като тях само за пари ,но не мислят нито искат да работят.
11
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 8 години
ако набия полицай ще ме съдят ако той ме удари трябва да мълча защо??????
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдебна реформа си трябва!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР трябва сериозно да се редуцира има много дублирани дейности между Полицията и Гранична полиция н-р и едните и другите търсят контрабандни цигари и алкохол. Човек си сварил малко ракийка на село и а си я взел за града и те спрат - без нея, че и акт отгоре. Че то май граничната станаха повече от другата полиция.
8
12
 
5
 
! Отговори
ДС преди 8 години
чисто активно мероприятие за настройване на общественото мнение срещу полицейския протест.....ПР атака на тая секретарка.....срещу полицията .....по оперативки в министерството било голяма забава....щото тая ръсела само бисери
7
4
 
11
 
! Отговори
росНюзНадзор преди 8 години
Трябва да се протестира пред партийните централи на тея партии, които блокират съдебната реформа. Бъгария е бедна защото е прогнила от корупция, а не защото българите сме мързеливи или некадърни! А корупция има защото органът, който трябва да се бори с нея - Съдебната власт всъщност е задкулисието в България. Защо са против реформата? Сигурно защото ако закона се прилага няма да могат да крадат и да купуват гласове!!!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България сигурно е единствената страна в света, в която видиш ли полицай, това със сигурност означава че ти започват проблемите. Навсякъде другаде това се свързва със сигурност и спокойствие, а тук ти се търсят кусури.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какъв професионализъм да се говори, когато ведомството е пълно с хора без полицейско образование, а със завършени курсове и то на висши постове-бивши военни, педагози, библиотекари...Това е истината, от която измислените им синдикатчета бягат и са се превърнали в ***..Ако не се разпусне системата и не се назначат служители с полицейска академия, с конкурс, владеене на език, компютърна грамотност и физическа подготовка, а не чували-нищо няма да се промени.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да се промени системата, докато на ръководни места стоят бивши милиционери и комунисти по на 50-60 години и по цял ден търкат бюрата си като пресмятат трудовия си стаж в първа категория и 20-те заплатки брутни при пенсиониране, а на улицата вълна от хиляди безработни млади хора. Трудът на един милиционер без образование е оценен в първа, а на хирурга в трета глуха.
3
6
 
24
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Качествени хора в МВР много трудно ще открие човек!Не че нямано са единични бройки.Тези шапкари още от времето на Тодор Живков са свикналина аванта и далавера.За пари пък на всичко са готови.Едно време комунистите така ги дресираха.....................................................................................
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли колко кал се хвърли върху полицайката дето уж беше обезчестила едно момиче.После се оказа нещо друго,но две седмици по всички тв заливаха с помия въпросната служителка.За този случай се твърди,че не е целият запис,да не останем изненадани.
1
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Активно мероприятие на шефката на МВР срещу протеста на полицаите.Що се касае до самата случка , в повечето нормални държави "потърпевшата " щеше да отнесе наказание за неподчинение на органите на реда.