Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта

Фонтанът трябваше вече да работи, а от октомври – паркът готов, но...
Обновена: 29 юли 2015 14:00 | 29 юли 2015 09:50, Екип на Dnes.bg
67
Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта
Снимка: Dnes.bg

Краят на юни отдавна дойде, даже и юли свърши! Да сте видели пръскаща вода от фонтана на НДК? Не сте, нали! Но така ни беше обещано преди месеци от Столичната община, когато тръгна ремонтът на парковото пространство около емблематичната соцсграда.

Още по темата

Дронът ни литна и видя – строители кибици, които лъскат с машини фонтана, едва двама, а часът далеч не е обеден, а и далеч жегите не са натиснали София.

Видяхме една висока ограда, а зад нея – извадени плочки, изринати градинки и... паркинг за колите на строителите.

Иначе дълго прокламираният ремонт трябваше да приключи до средата на октомври, а за него, ние столичани броихме колосалните 13,5 млн. лева, за да настръхнем от кеф при откриването му и при вида на: подменени настилки, нови фонтани, осветени в бяла светлина, нови дървета - ели, кедри, смърчове, секвои, липи, акации, кестени, брези, чинари и 3000 рози в розариум.

Надупчен Двор с Кибици (НДК). Дронът над ремонта
Снимка: Dnes.bg

И това далеч не бе всичко, от "Московска" 33 ни обещаха да настръхнем и от: нови олекотени кошчета за смет, ремонтирани 247 пейки, а и от обновения детски сектор, изграден през 80-те години на миналия век, който сега трябва да има многофункционална площадка, изкуствена река с прагове, водопади и езерца.

Няма и помен от всичко обещано до тук. Паметникът ли? Тенекиите на "1300 години България" остават, поне засега, стопирано бе местенето им в Южния парк. Дали ще бъде укрепен?

Но да не сме голословни, вижте какво видя дронът ни


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София за първи път започва да прилича на модерен град, а вие плюете. Тролова му работа!
44
1
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Когато някой е *** винаги някой му е виновен - кмета, "селяните", учителите и т.н. *** вижте малко свят и тогава говорете за София. От 89 насам столицата не е имала по-успешен кмет. София расте и става по-добро място за живот. По тази причина има "селяни", които говорят по 3-4 езика и правят по 4-5 бона на месец, а нс "софианци" някой им е виновен.
43
5
 
4
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Fun-duck-off-a!
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50, ти явно си поредния горд столичанин, който го е яд, че бачка за 350 лв. и са му виновни провинциалистите, които подбивали цената на труда му :))
41
1
 
7
 
! Отговори
МХМ преди 8 години
ИСКАМ ВСЯКА ГОДИНА КМЕТСКИ ИЗБОРИ!В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! ПАРЛАМЕНТАРНИ СЪЩО!
40
14
 
7
 
! Отговори
yokozuna преди 8 години
До 27 брато гласувах за теб с голям Плюс, но кото прочетох подкрепата за 41 в зилено се уплашиф, то селянята ни превзеха от всякъде. Дойде един от село засели се на някоя згодна службица и след него половината рода и тя столичани станали. А не щат да копат и това си е, а демокрацията за която така се "борихме" по площади и паланки им върна имотиите и нивите на село ама земеделци няма.
39
7
 
11
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Ами аз от това нескопосано клипче нищо не видях. Разпознах НДК и строителна площадка. Обаче дали някой работеше - не може да се види с това което ни предлагате.Не съм фен на герб и Фъндъкова, ама това вашето ми намирисва на чиста манипулация стил "Телефонни измами". Колите на работниците - ами има място паркират ги - голям праз!! Вярно не са спазили срока - ами идете и ги питайте ЗАЩО?! Кво ми се размотавате с тоя дрон?! Най много от тъпотия да бутнете някой самолет дето каца! Сензационна тъпня!
38
3
 
11
 
! Отговори
!!!!!! преди 8 години
До От СофияПреди Фандъкова беше Бойко ,преди Бойко беше Софиянски.Те ли са червените *** които се хвърлят на едро ? За бойко съм сигурен с тоя 16 милиардов заем наистина се хвърли на едро
37
12
 
7
 
! Отговори
От София преди 8 години
До ПетракиевДолно червено ***,какво направихте за София преди Фандъкова ,само кражба и то голяма,ама вие сте по- големите неща ,голема кражба и големо нищо
36
8
 
12
 
! Отговори
Петракиев преди 8 години
Акъл,работа от ГЕРБ недей да чакаш.Октомври пак за Фандънкова гласувайте.
35
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Чета коментари и си мисля аз каква я свърших днес ..... лесно е да се намират недостатъци , но и не трябва да се изпуска контрола къде е баланса знае ли човек !!!
34
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Хубаво нещо са новите технологии!
33
3
 
20
 
! Отговори
Потато преди 8 години
Чудно е какво ли ще каже леля Данче ? Може би, че вече фирмата е глобена ? Или тепърва ще я глобява, или пък че няма никакъв проблем
32
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах защо ми се изтри коментара, че се сменят табелките със срокове по няколко пъти и после обектите се откриват "предсрочно". Това е факт, но явно не е угоден на свободните медии...
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 39Ти мани, ама тия правят и ж.п. линията до Бургас... Как я строят е отделен въпрос, ама като са от обръча на гербавите, ще получават обекти колкото си искат и още толкова. Не че приближените фирми на останалите не са по-различни. После се чуди защо жаби крякат по "трасето"
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33ГЕРБ и да си спазват сроковете, избират калпави изпълнители. Каква е тая Трейс груп - то не бе Витошка, магистрали и още други обекти. При издънка на такава фирма в чужбина, няма да види повече договор, ама ние сме в БГ, където винаги има задкулисие. С мерак само не става, трябва много повече от това. Видя ли новата част на Витошка как е направена: ами плочите се вадят и са криви вече, 2 седмици след откриването. А частта на Цариградско от миналата година видя ли я: на вълни цялата!!!
29
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СОФИЯ Е ЕДИН СЪСИПАН ГРАД - ГЕТО! ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА Е ИЗГЛЕЖДАЛО ХИЛЯДА ПЪТИ ПО ДОБРЕ
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от настилките отбиват пари - само тук-там подменят някоя плоча, другите не ги пипат!
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичове, а що не погледнете строящата се от две-три години връзка на магистрала Люлин с околомръсното? Знаете ли, че в изкопите около съоръженията има вече поникнали фиданки, два зарязани прашасващи багера, стърчаща на вси страни армировка и драматично развяващи се леко разкъсани ограничителни ленти? Знаете ли, че кьорав работник се не вижда? А знаете ли чие име виси на информационните табели по строителните огради, доколкото ги има? На същата фирма, дето прави и Цариградско :) Изненадааааа!
26
1
 
0
 
! Отговори
rev преди 8 години
До Анонименi ti, 29, syshto... qvno krygozora vi svyrshva na Kalotina