Той е с Порше, негов е целият град

Когато живееш в песента "бял Мерцедес", но годината е 2015-та
10 авг 2015 12:30, Екип на Dnes.bg
141
Той е с Порше, негов е целият град
Снимка: читател

Понеделник. Ритъмът на типичния от движещ се трамвай звук се нарушава само от дейността на работници по тротоара. В този миг светофарът за пешеходци светва в зелено, ритмичната му звукова уредба влиза в такт с онова чукане на работниците. Тогава се появява той. Той е с Порше и може всичко.

За него това, че на светофара, чието зелено чинно са изчакали възрастни хора, ученици във вакания и майки с колички, прави триумфа му още по-пищен.

С рев на мощен германски мотор той ръзпръсква плебса около себе си. Онези водачи, имащи неблагоразумието да му попречат да премине на тъмночервен светофар, за да завие наляво, са сплашени с форсиране на 300-400-конния двигател на Поршето.

Тогава "оная" вади телефона си, за да го снима. Това го дразни. С гневна усмивка той спира до тротоара, за да каже на "оная" да му даде телефона, за да я снима и той, да се види "на какво прилича". Тя не дава. Затова той се ядосва и я проклина - цял живот да е тъпа к**ва и цял живот да се вози на трамвай. Вероятно и да спазва закона.

Така е. Който не го харесва, му завижда. А, за да му завиждат, те трябва да го видят. Как иначе ще разберат за него? А той е с Порше. Негово е не просто кръстовището, негов е тротоарът, кварталът, градът, държавата.

Зад стъклата на скъпото си возило той е недосегаем, той е винаги прав. Самият факт, че е на скъп автомобил, прави закона на негова страна. Всъщност какво значение има законът, след като той е на бяло Порше... нещо като "бял Мерцедес", но в съвременен вариант.

В неговите очи той всъщност е на "бял Мерцедес", но героинята на Нелина вече не тръпне да протегне ръка за "долар зелен". Дали пък другият хит от онези години, в който се пее, че за милиони няма закони, ще остане все така валиден, зависи от нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
1
 
! Отговори
do 63 преди 8 години
e tva e bace kaji im
42
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз карам 55-ца AMG и съм бивша зелена барета и никой от вас, няма да ми каже абсолютно нищо дори да спра в хола ви, защото сте едни мрънкала по форумчетата.
41
0
 
16
 
! Отговори
Илинден преди 8 години
Това е снимано на бул. Александър Стамболийски, до спирката на трамваи 10 и 8 в ж.к. Илинден. На 10м от поршето се намира някакъв мутренски бар, понеже около него все спират скъпи возила, Club 77 мисля се казва.
40
0
 
23
 
! Отговори
Корти преди 8 години
Тоя вчера изпревари колоната на цариградско в насрещното. Спрял го беше полицай и се караха. Нахлен е до безкрай, но ще си намери майстора!
39
1
 
47
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Не знам защо отделяте време на този, да беше единичен случай да се занимавате.Застанете за 1 час на който и да е светофар в София и само снимайте. Не са само с лъскави автомобили, а има всякакви, с колела, пешеходци, камиони, рейсове, мерцедеси, голфове, тойоти бебешки колички и каквото там се сетеите.Този човек не е проблема, а КАТ който си чеша носа по цял ден. Имаме най-много полицаи на глава от населението а нищо не правят.
38
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Добрич има същия индивид, само че Panamera-та е черна. С татуирани ръце, тясна черна тениска, за да му изпъкват неравностите по тялото (мускули), гледа лошо, кара с превишена дважди скорост в града покрай детски градини и училища...абе МЕГА ГЪЗАР!Селски БЕК
37
1
 
4
 
! Отговори
89177 преди 8 години
До do До всички ГаньовцДай адреса - идваме, бъди там
36
0
 
1
 
! Отговори
52 е 50 преди 8 години
Извинявам се коментара от 56 е не за 52 ами за 50.
35
0
 
8
 
! Отговори
пенчо преди 8 години
Какъв е той всъщност.......***!
34
16
 
5
 
! Отговори
do До всички Ганьовц преди 8 години
za kakvo mi e da hodq v germania kato tyka si jiveq kato car be mushmurok? ela da mi se oplachesh kato si parkiram bmw-to sledvashtiq pyt
33
0
 
13
 
! Отговори
Спирачна Течност преди 8 години
До АнонименСилно корозивна. Ще се пребоядиваме ама след смяна на тенекията ;)
32
1
 
45
 
! Отговори
КонтролПоКачеството преди 8 години
Генетично е сбъркан продукта вътре. Същото с номер мисля СВ7070 се изцепи в насрещното откъм Метро към Църна маца по Цариградското в петък. След като изпревари колона около километър, застана отпред на светофара и го спря пътна полиция. Голяма кандърма да отбие в дясно, накрая се съгласи, но вместо документи подаде Бело смартфонче. Милиционерът проведе разговор и започна да се чеше по главата. Та Бело порше върви с Бело смартфонче, Без *** и на маика му Бели работи. Бело е и у главу.
31
1
 
8
 
! Отговори
ЛЕК преди 8 години
До До 22И разбира се голяма гъба напоена със спирачна течност на предния капак нощем.
30
7
 
35
 
! Отговори
До всички Ганьовци преди 8 години
Такива *** като Вас са по-ниски от тревата в Германия.Дори една немска лелка с Форд Фиеста е с повече права в ЦЯЛА ЕВРОПА от Вас балкански ***. Така ,че се надувайте на село защото в цяла европа сте НИКОЙ и никой не ви бръсне за живи дори със скъпа кола!
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
парите от наркотици лесно се харчат, но така или иначе дилърите свършват с дупка в главата или некъде другаде...тоя е пътник-не му се сърдете
28
1
 
33
 
! Отговори
мда преди 8 години
Едва ли ще учуди някого, като споделя, че в родината на тези автомобили никога няма да срещнем подобно нещо... Дори когато видя такъв автомобил по другите географски ширини (онези където освен да *** купуват ги и произвеждат) чак се учудвам на това ка спазват правилата?! дотолкова съм свикнал че такива автомобили ги карат само умствено изостанали тук. Но все пак остава желанието да ги стигнем тези дето спазват законите
27
2
 
26
 
! Отговори
Доктор преди 8 години
До Анонимен 38Нас са ни учили, че на глупаците и ненормалните е безсмислено да се отвръща - паркирай ако щеш и на Айфеловата кула. Съжелявам за болеста ти
26
1
 
5
 
! Отговори
да преди 8 години
До АнонименКараш ми дедавеа!
25
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо вие будни и възмущаващи се граждани драскате и чупите само колите на хората като вас, но всяка по-скъпа кола я заобикаляте и гледате изплашено? Иначе сте много силни по форумите.
24
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az karam BMW X6 i parkiram kydeto mi vidqt o4ite dosega nikoi ne e doshal da se opla4e ne vijdam problem