Той е с Порше, негов е целият град

Когато живееш в песента "бял Мерцедес", но годината е 2015-та
10 авг 2015 12:30, Екип на Dnes.bg
141
Той е с Порше, негов е целият град
Снимка: читател

Понеделник. Ритъмът на типичния от движещ се трамвай звук се нарушава само от дейността на работници по тротоара. В този миг светофарът за пешеходци светва в зелено, ритмичната му звукова уредба влиза в такт с онова чукане на работниците. Тогава се появява той. Той е с Порше и може всичко.

За него това, че на светофара, чието зелено чинно са изчакали възрастни хора, ученици във вакания и майки с колички, прави триумфа му още по-пищен.

С рев на мощен германски мотор той ръзпръсква плебса около себе си. Онези водачи, имащи неблагоразумието да му попречат да премине на тъмночервен светофар, за да завие наляво, са сплашени с форсиране на 300-400-конния двигател на Поршето.

Тогава "оная" вади телефона си, за да го снима. Това го дразни. С гневна усмивка той спира до тротоара, за да каже на "оная" да му даде телефона, за да я снима и той, да се види "на какво прилича". Тя не дава. Затова той се ядосва и я проклина - цял живот да е тъпа к**ва и цял живот да се вози на трамвай. Вероятно и да спазва закона.

Така е. Който не го харесва, му завижда. А, за да му завиждат, те трябва да го видят. Как иначе ще разберат за него? А той е с Порше. Негово е не просто кръстовището, негов е тротоарът, кварталът, градът, държавата.

Зад стъклата на скъпото си возило той е недосегаем, той е винаги прав. Самият факт, че е на скъп автомобил, прави закона на негова страна. Всъщност какво значение има законът, след като той е на бяло Порше... нещо като "бял Мерцедес", но в съвременен вариант.

В неговите очи той всъщност е на "бял Мерцедес", но героинята на Нелина вече не тръпне да протегне ръка за "долар зелен". Дали пък другият хит от онези години, в който се пее, че за милиони няма закони, ще остане все така валиден, зависи от нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
22
 
! Отговори
Валентина преди 8 години
Абе оставете комлексарчето да си джитка, ами така де, какво ли друго градивно да прави с празната си главичка хаха
22
4
 
31
 
! Отговори
БОКЛУК преди 8 години
*** СМОТАН! Омръзна ми всеки ден да гледам ***, които не спазват закони и се бият в гърдите, колко са велики! А още повече ми омръзна, факта, че им се позволява да го правят!Кога ще започне един път завинаги в тази държава, "органите" да си вършат работата и такива БАНДИТИ да бъдат сведение до 0, защото те са бандити и нямат и един ден работен, само схеми, наркотици, проституции и п.ч. Питайте го тоя от къде му е тази кола и не само него, разследвайте ги и гонете до дупка!
21
3
 
13
 
! Отговори
лоша работа преди 8 години
Днес-а много изпростя!Ква им е политиката на тия политкоректници не знам,но от известно време са пълен въздух!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAKIVA NE GIVEIAT DALGO. MUTRITE ILI NOVOBOGATACHITE VSE NEKOI GI DEBNE OTNEKADE.... ILI ZAKONA ILI DRUG PRESTAPEN BOSS
19
6
 
36
 
! Отговори
Mimeto преди 8 години
Много добре е написано и за съжаление абсолютната истина за БГ реалността
18
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Текстът, че е плосък, плосък е. Казахме вече. То, ако авторът можеше да напише нещо смислено, щяхме да му виждаме статиите на повече места. Но нека вметнем нещо. Бих казал, че наглият провинциален пришълец, работещ като обслужващ персонал е доста по-лош и нахален водач от водача на която и да било скъпа кола. Вижте, и аз имам нов автомобил от спортен клас, но карам изключително толерантно, защото знам едно- когато съм пешеходец, искам да спират на пешеходни пътеки. Затова като водач го правя.
17
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този живее в разсадника, до парка Петър и Павел, паркира на тротоара въпреки че пред блока има безплатен паркинг
16
6
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Ти виждал ли си снимка на която да си личи че автомобил се движи ?
15
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително плосък текст, dnes.bg. Слаб 2.
14
3
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Лепило в ключалката :D за жалост не сме 1990 за да има каквато и да е ефективност това
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от причините да емигрирам - кисели гъзари като този които си мислят че са над закона и нещо повече от останалите
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da doydat v nashta mahala ni mutri minavat ni policaii tuk i sankata biem
11
14
 
8
 
! Отговори
утре преди 8 години
Днес.бг, научете се да пишете грамотно, моля Ви!
10
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Има си природни закони - правото на по-силния.Но има и други природни закони:- когато умреш, не можеш да се съживиш- колкото пари и богатства да откраднеш, нищо няма да вземеш на онзи свят- колкото и богатства да завещаеш на внуците и правнуците, няма да се преродиш в техен внук, за да си наследиш богатството си- доброто и лошото се отразяват на кармата ти, нея не можеш да я ремонтираш с пари- всичко рано или късно се връща
9
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Като гледам снимката, това е на бул. Ал. Стамболийски, левия завой посока Тина Киркова. Това кръстовище винаги е било конфликтна точка.
8
4
 
49
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
По-ртагичното е че този човек най-вероятно има фирма в която работят хора за по 400-500 лв. и им се присмива по-цял ден на наивността им. По-трагично е че държават на подобни хора би им направила св*рка от колкото глоба за каквото и да било. По-лошото е че мислехме че сме стигнали дъното но ...уви, май още пропадаме.Пожелавам му от все сърце на тази бедна душица някой ден да работи за 600-700 лв.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо силния не е онзи с парите,той просто е с повече пари.По природните закони един здрав батка от Надежда спокойно може да счупи главата на един богат от Бояна.;)))) П.С а колко с много пари отдавна ги изядоха червеите,за справка крими хрониките.
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важна колата, а кой я кара, с пари, без пари, главата не може да си я смени!!Статията е пълен бълвоч, без никакви снимки, от които да се види, че това което се пише е вярно, от типа "плювня" поради скандалче рано сутринта на пътя!
5
6
 
40
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
МНОГО ГИ ОБИЧАМ ТАКИВА *** В СКЪПИ КОЛИ.ДА ДОИДЕ В МОЯ ГРАД И АЗ ДА ГО ВИДЯ ЧЕ Е СПРЯЛ НЕ КАК ТРЯБВА НА ДРУГИЯТ ДЕН ЩЕ ТЪРСИ БОЯДЖИЯ И ТЕНЕКЕДЖИЯ.СЛЕД КАТО КАТ СА ЗАЕТИ С ДРУГИ ЗАДАЧИ НИЕ ТРЯБВА ДА СЛАГАМЕ НА МЯСТО ТАКИВА ***.
4
7
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пази Боже когато *** човек забогатее,едно време казвахме-дай на простия власт и му гледай сеира, сега -дай на простия пари па му гледай сеира..лошото е че у нас 90 %от богатите са прости хора,може да имат образование но по произход,по ген са прости,синове и внуци на работническо селската класа и то от най некачествената прослойка.През Възраждането богатите българи са били водачи на народа,хора за подръжание,така е било до 1944г. днес *** са богати това ще унищожи страната ни...