София свисти нощем – пилят се гуми...

Къде са среднощните сбирки на джигитите? Какво прави МВР?
14 авг 2015 09:00,
130
София свисти нощем – пилят се гуми...
Снимка: YouTube

Високи скорости и свистене на гуми се чува на много места в столицата през нощта. Как се организират гонките и кои са местата, на които се събират джигитите?

Поне на пет места в столицата всяка вечер се провеждат незаконни гонки. Организаторите им изготвят график всяка седмица, а точните часове се разпространяват в социалните мрежи.

Още по темата

На някои от състезанията се събират десетки зрители. Тази нощ, едно от местата, за които бе обявено, че ще има състезание, е в края на квартал "Левски" Г. Джигитите обаче са изненадани от полицейска проверка. 

Полиция имаше и на другите места, на които се очакваше да има гонки. Състезание беше насрочено и за полунощ на Цариградско шосе, но на мястото имаше само полицейска патрулка.

Участниците в гонките в София избират за състезанията си скоро ремонтирани пътни отсечки. Но се събират и в самия център на града.

На Петте кьошета почти всяка нощ след един и половина вечерта младежи се надпреварват с бясна скорост на моторите си, сигнализира зрител на bTV.

"Това е недопустимо. Тук профучават с огромна скорост. Преди време тук сложиха този знак 40, но той просто не върши работа", заяви д-р Тодор Найденов.

Участниците в гонките твърдят, че няма награди за победителите, нито залози кой ще спечели. А рискуват да участват в незаконните състезания заради адреналина от високата скорост.

Според бившия директор на КАТ Алекси Стратиев в закона могат да се включат конкретни мерки по отношение на такива прояви и да се завишат наказанията. Той допълни, че това е вид хулиганство на пътя.

По думите му гонките невинаги са организирани, често на светофар или другаде на пътя шофьори се впускат в състезание, което за съжаление често завършва трагично.

Дрифт състезатели призоваха младите хора, които се опитват да си вдигнат адреналина чрез гонки, да не го правят, а да карат на писта – с обезопасено трасе и автомобил.

Според тях решението е в промяна на манталитета на българина, който на пътя се държи все едно е сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Дарвин преди 8 години
Решението не е промяна на манталитета, за това е твърде късно вече. Само ускорен естествен подбор.
88
1
 
5
 
! Отговори
Димо преди 8 години
Полезно и здравословно е за държавата и обществото след катастрофи да оцеляват все по- малко *** !За съжаление покрай гореспоменатите *** си "заминават " и невинни хора...:(((:(((
87
1
 
4
 
! Отговори
anon преди 8 години
за да няма гонки- трябва да има функционираща държава. няма държава- има гонки... и много други гонко-подобни неща се случват.
86
1
 
5
 
! Отговори
Проектозакон преди 8 години
За всички кандидат шофьори да има задължителен 5-годишен стаж на село на нивата, преди да кандидатстват. И със задължителния документ от този стаж да кандидатстват за шофьорски тест.Идеята е че на някой може да му хареса да си остане на село, вместо да ходи да убива по пътищата или да се самоубива.
85
2
 
7
 
! Отговори
примерен текст жалба преди 8 години
Еди къде си се провеждат всяка вечер незаконни състезания с автомобили. Прибирайки се към дома щях да бъда прегазен от МПС, бяло на цвят, марка .... Като ме отмина от десния прозорец се подаде ръка с пистолет и се чу изстрел. Моля да се предприемат мерки за прекратяване на тези системни хулигански прояви, защото, г-н началник, утре, ако някой бъде прегазен или убит, кой ще оперв пешкира, че не ги е прекратил. Аз изпълних своя граждански дълг и ви сезирах.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един такъв моторист дето се гонеше с автобуса и другите коли го събраха на части и го отнесоха с линейка, само каската му се въргаляше на пътя.Трябва да има предупреждение преди някой да си купува мотор, а може би да има образователна програма при каране на шофьорските курсове, че при неспазване на определената скорост може и да се простиш с живота си.Ако трябва образовайте ги с филми и документи преди да вземат книжки.Явно след това нищо не работи.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за да няма гонки по улиците, трябва да има къде да се организират безопасно. Със забрани всеки знае че не става.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХахАко инжинерните съоръжения не помогнат или не ги поставят все някой ще почне да пръска вечер габъри, макар че не го препоръчвам. Една кутийка не е скъпа и едва ли ще спука гума, ама ще и разкаже играта и ще има скъп ремонт.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За дa няма гонки има "легнали полицаи" и др. подобни инжинерни съоръжения ама не ги поставят. Например сега в Младост 4 отсечката от Околовръстното до втората писта на Метрото вече я пробват за писта луди мотористи и упражняват шумов терор. Слава богу все-още не е пусната цялата дължина та да си правят гонки. Трябва да се поставят такива съоръжения а не постфактум да оплакваме убитите деца
80
1
 
12
 
! Отговори
M преди 8 години
Дреме й на *ната държава.....К'во МВР-к'ви 5лв, бре????
79
1
 
15
 
! Отговори
Хах преди 8 години
На Ломско шосе има едно моторисче , което е решило ,че може да тества *** си в 12 часа след полунощ , чува се все едно ти е в стаята
78
4
 
4
 
! Отговори
Там преди 8 години
При арон един пич вдигна 280 с мотор )
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На бул. "Царица Йоана" след унела на Люлин, срещу мебели Арон също стават гонки, както и има джигити на мотори, които не се съобразяват с времето за състезания и често дават газ след 24:00 ч. Смахнати ***. Полицията не съм чул да е спряла някой такъв ***. Тях полицията ги пази, а нас - ни гази.Да им сложат по 1-2 легнали полицаи и ако искат да скачат на тях.
76
1
 
10
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Щом на ГЕНЧО-БЪЧВАТА дъщерята е министър на МВР, какво искате????
75
7
 
8
 
! Отговори
Кон преди 8 години
работа на КАТ е да излезе с инициатива да се постоят писти за състезания. В България не знам да има такава писта.Вместо това само глупости - писане на правила, с название закони... Вайкане.
74
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига пък вие с тая Фандъкова. Тя каква вина има че народа е деградирал и изпростял, карат като луди, пият и тнт. Аз като карам в органичението дори в дясната лента някакви ми свирят с клаксони, за да минат по-бързо.
73
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джигити. ГонкиКаква романтикаТова са най-обикновени убийци - деца на незаконно забогатели Медиите не ги овенчавайте с ореол
72
3
 
28
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Какво прави полицията ли? ....Събира процент от залозите, това правят патрулките. Ето ви три адреса в София, на които всяка нощ има съзтезатели: Околовръстното при Бояна, бул. Ломско шосе, ул. Никола Жеков, а и още един - от надлез Надежда до Централни гробища.
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този "спорт" го има във всеки град или село в което живеят млади хора.Такива гонки си правят безделници,на които родителите работят на запад и пращат парички.Цял ден се търкалят по заведенията и понеже не е изработил сам парите за колата,не му пука,че ще я потроши или че си хаби гумите.
70
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем честно, ходя в Ню Йорк всяка годин за повече време. Пилене на гуми при старт, шумни мотори, гонки, заведения от които да дъни до 05.00 всякаква музика няма!! Не, че американците са много читави но барнат ли някого да нарушава му скъсват таковата от глоби а съдията решава колко време ще стои в затвора. А кмета веднага е атакуван от журналистите за несправяне с проблема, не като у нас платени псевдожурналя да пишат възхвали. А у нас кметовете за да ги избират отново гледат да се харесат на