Обещаха: Без заложници в НДК за балотажа

Създадена е организация хаосът да не се повтаря, обяви шефката на ОИК-София
24
Обещаха: Без заложници в НДК за балотажа
Снимка: Булфото

Въпреки че София вече има избран кмет, 1040 секции отвориха днес в столицата за балотажите в 16 района, съобщи председателката на ОИК - София Полина Витанова пред “24 часа”.

Още по темата
Както е известно, на първия тур бяха избрани районни кметове само в 8 от избирателните райони – това са “Възраждане”, “Надежда”, “Люлин”, “Панчарево”, “Подуяне”, “Овча купел”, “Връбница” и “Банкя”. Вечерта след изборите обаче бе истински кошмар за хиляди в “Арена Армеец”, които останаха заключени в залата близо 2 денонощия.

Полина Витанова, която пое ОИК - София в петък, обеща, че е създадена организация хаосът от първия тур при обработката на изборните книжа да не се повторя. За разлика от преди седмица, сега протоколите ще се предават не в спортната зала, а в НДК.

“Взели сме допълнително сътрудници от ЦИК. Очаквам обработката на протоколите да е по-бърза, защото има само една бюлетина и секциите са с около 500 по-малко от първия тур”, обясни Витанова. Тя увери, че са осигурени храна и вода за членовете на комисиите, които ще носят чувалите с бюлетините и протоколите вечерта след вота.

Новият шеф на ОИК призна пред изданието, че има доста отказали се членове на секционни комисии след първия тур, но не можа да посочи техния точен брой. Проблем обаче няма, след като те са заменени от ОИК - София с резервни членове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
гери преди 8 години
Дали в Арена Армеец или в НДК все тая. Важна е организацията, а не мястото!
11
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ама пак ли отидохте в секционните комисии да им слугувате за жълти стотинки. Значи заслужавате си цирка да се повтори, защото трябваше никой да не иде в комисиите да видим как ще си правят изборите и кой ще им брои и натъкмява бюлетините. Какво, ще забогатеете ли със 100 лв,??? Ако и толокова вземете де, защото чух че се дава около 75 лв. За тея кирливи пари няма да си мръдна пръста.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малее, какво благородство, каква съпричастност, какво човеколюбие. Нямам думи! Този път мутрите нямало да взимат заложници?!
9
0
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
И сега вероятно трябва да сме благодарни и щастливи от това ? :)
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ви стиска за честни избори раздайте на избирателите вместо бюлетини оръжие и патрони за да гласуваме с тях, пък които от политиците оцелеят те ще управляват, така я виждам аз властта на народа
7
0
 
11
 
! Отговори
Лампи и една тиква преди 8 години
В моя квартал бай Тошо построи училище и в двора постави три големи лампи. 45 год. тези лампи светиха. Ноща превръщаха в ден. Днес и трите лампи не работят. ГРОБАДЖИИ НЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ТОК В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО. ИНАЧЕ КУПИХА ТРИ КАМЕРИ ДА СНИМАТ ТЪМНИНАТА. МЕЖДУВРЕМЕННО ПРЕЗ НОЩА БЯХА НАРЪГАНИ С НОЖ ДЕЦА. ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НЕ ГИ ХВАНАХА. ПРЕДИ ГОДИНА, ОТНОВО КАМЕРИ ЗАСНЕХА В ТЪМНИНАТА КАК ПЕНСИОНЕР Е ЗАСТРЕЛЯН. НА КАМЕРИТЕ СЕ ВИЖДАЛО ДВЕ СЕНКИ, ЗАЩОТО ГОЛЕМИТЕ ЛАМПИ НА БАЙ ТОШО НЕРАБОТЯТ
6
0
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Ахаха, на балотаж с по двама кандидата.Голяма организация!!Тя,цялата ГЕРБ-ерска работа е такава!!След дъжд качулка,ама видите ли ние сега ще оправим нещата!!И *** гласуват ли, гласуват!!
5
0
 
9
 
! Отговори
кичка нонебодурова преди 8 години
Журналистиката стане ли ялова, ражда ежедневно сензации.
4
1
 
3
 
! Отговори
тия па преди 8 години
Е то това остава когато гласувалите ще са в пъти по-малко да се случи същото . При евентуално повторение съответните органи би трябвало да се задействат веднага .
3
11
 
3
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
БСП са виновни за онзи случай! След като Герб се заемат, това няма да се повтори!!!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров - президент!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари платени драскачи имащи се като журналисти,спрете да тиражирате глупости.Изборите и балотаж са не сравними най-малкото като обхват.То затова си мислят много от вас,че в Златията копаят злато.