Коли стъпкаха зелените релси в София

Десетки коли нагазиха тревата на Руски паметник
13 ное 2015 09:30,
50
Коли стъпкаха зелените релси в София
Снимка: архив, Булфото

Десетки автомобили преминават по наскоро залесените релси на Руски паметник в София.

При последния случай трамвай спира аварийно заради автомобилите, изпречили се на пътя му. Тогава обаче други автомобили, чиито път е препречен от трамвая, решават да минат напряко по зелените релси.

Още по темата

Не един, а няколко автомобила преминават през забранения за тях участък, съобщи Нова тв.

Макар пътните знаци да указват, че има велоалея, пешеходна пътека и преминават трамваи, всеки ден има конфликтни ситуации между участниците в движението на Руски паметник.

Dnes.bg припомня, че в началото на септември линейка, бързаща за адрес, заседна в зелените площи, по които се движат трамваите.

Тогава на помощ в бутането на затъналата линейката се включиха 4-ма таксиметрови шофьори и 3-ма случайни минувачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
haha преди 8 години
Браво Златко. Ти си гениален журналист, пардон драскач!
32
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
До За софиянцитеПърва пехотна софийска дивизия, наричана още и Желязната Софийска дивизия или Шопската дивизия. В Лозенградската настъпателна операция (9-11 октомври) Първа дивизия се сражава в централния участък срещу Четвърти и Първи корпус на османската армия, както и срещу турската Конна дивизия и Измитската дивизия.[5] В боевете при Гечкенли и Селиолу, подкрепена и от други части (Четвърта пехотна преславска дивизия и Конната дивизия), Първа дивизия разбива противника и го обръща в бягство.
31
1
 
4
 
! Отговори
jhgjhgj преди 8 години
До За софиянцитеВъйййййй, ко *** напрай ва,
30
7
 
5
 
! Отговори
За софиянците преди 8 години
"...раса с по-ниска култура, консервативна и ужасно жилава, невъзприемчива за цивилизацията. Ако контакта на българите в останалите части на отечеството ни с други народи, през течение на вековете, е повлиял върху промяната на носиите, нравите, мирогледите им, много или малко, на шопите, турени на кръстопътя между Европа и Цариград, не е се в нищо отразил. Това племе и днес си е пак такова, каквото е ходило с Крумовите пълчища пред Цариград и е забивало топорите си във Влахернските врата..."
29
8
 
6
 
! Отговори
За софиянците преди 8 години
Хайде да не се обвиняват "селяните" дошли от далеко в София. Хайде да видим коренните софиянци, как точно ги описва Иван Вазов:"...И пак се изпречва человеку въпроса, от какво произхождение са шопите? Че няма нищо славянско в тия типове, в това ще се убеди и най-повърхния наблюдател. Иречек мисли, че са печенеги...При външният им вид иде и характера им да утвърди мнението, че шопите принадлежат на една друга раса, раса с по-ниска култура..."
28
3
 
5
 
! Отговори
Mr Bean преди 8 години
След ремонта, движението е в пъти по натоварено и задръстването започва още от кръстовището Борис- Гешов. Да не говорим че сфетофара на 5-те кьошета и той разквазва играта на това кръгово, опашката стига вътре в самото кръгово и препречва цялото движение, съответно всеки минава от където сметне за добре. Кой е виновен? Не тези които минават през тревата, а този който е сътворил новия проект и не е помислил за това, което разбира се не оправдава останалите!
27
0
 
9
 
! Отговори
пешо преди 8 години
катаджииииииии, пак спите!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицайте през това време са блокирали центъра. То по принцип не им пука какво става.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 бона глоба и да им дойде акъла
24
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
Е, КЪДЕ СА КАТ-ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ???Не само да се крият по храстите и след пешеходни пътеки и да дебнат на такива места !
23
0
 
18
 
! Отговори
Blake преди 8 години
Много лесно се решава проблема, *** е трябвало проектантите да вложат малко акъл - от двете страни на зелената площ се правят "незелени" канавчици напряко, с ширина и дълбочина 30-40 сантиметра с остри ръбове, а релсите си минават над канавчицата - така трамваите си минават, а дори и джиповете не могат да припарят в зелената площ... То и сега могат да го направят, почти без никакви допълнителни разходи, ама АКО ИСКАТ!
22
4
 
21
 
! Отговори
Луд преди 8 години
До ! 16Тия дето ги описваш не са софиянци, а вашите синчета и щерки дето сте ги пратили в София, за да станат софиянци. Но сте забравили да ги възпитате.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще напиша: Колко пъти да пиша по форуми, че българите и ромите не са народ. Писателят е казал - нещо което го ядат лешоядите.
20
3
 
13
 
! Отговори
псуващ шофьор преди 8 години
Новата организация на движението на Руски паметник е по-скапана и от старата. Припомням, че старото кръгово беше единственото в България, където влизаш и излизаш без предимство. Но новата организация кърти мивки!Ако излизате от кръговото към бул.Скобелев в посока център, можете да бъдете супер неприятно изненадани от връхлиташ трамвай ... зад гърба ви!! Трамваят си е с предимство, но колите излизащи от кръгото нямат абсолютно никаква видимост към релсите отдясно.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАто се поставят шипове и падне някое дете после ще питате, кой *** ги сложи тези шипове да избива пешеходците. Няма оправия, не може все някой друг да ни е виновен. Малко ли хора има там, защо един не им направи забележка или кат да прати патрул там да глобява, за да ги отучи. Или просто КАТ да сложи една камера обикновена, нищо повече. Общината даваха по ТВ-то, че има камери, но те не могат да глобяват за пътни нарушения, а любимата ни полиция пак нищо не прави - ама привилегии иска?
18
5
 
9
 
! Отговори
Dentist-UK преди 8 години
До Баси ДържаватаLondon sashto e pretypkan s hora ot cial sviat,no nikoi ne parkira po trotoari ili preminava prez zabraneni zoni. Tam ima globi, a I horata misliat za obshtoto blago. Ne sa vi vinovni preselnici ot drugi naseleni mesta ,nito politicite. Bulgaria - tova sme nie. Prejiveite go ili ia napusnete I spazvaite pravilata v druga darjava,kakto napravih az.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко от тях са глобени??
16
4
 
18
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Ми то на село така се кара!!!!
15
5
 
21
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
До 1616-ка то това става защото София се препълни с хора от села,паланки и махали на райони от България,дето и GPS-а не помага.Изват си с начина на живот,викането,диалекта ,паркирането,цапането и след това Софиянци,аткива или онакива.Ама като си купиш кола и си сложи СВ регистрация и всички отиват под един знаменател.И тук задавам въпроса,като е толкова лоша ,*** и гадна София защо всички идвате?
14
0
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
а какво струва в тревата да се поставят/ монтират невидими остри шипове. Тогава хитреца ще го видите около колата да пъшка. Още повече че по нея не се движат пешеходци и деца