Фандъкова иска патрули в центъра на София

Разпоредила и по-строги мерки за сигурност на стратегически обекти
33
Фандъкова иска патрули в центъра на София
Снимка: БТА

Патрулите в центъра на София са увеличени от събота по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това стана ясно от думите на градоначалника на извънредна сесия на Столичния общински съвет във връзка с повишените мерки за сигурност след терористичните атентати в Париж в петък.

Още по темата

"На всичко това трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота, рано сутринта, разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра вътрешните работи, както и с директора на СДВР", обясни Фандъкова.

Тя информира, че е поставен допълнителен полицейски патрул на столичния булевард "Мария Луиза", както допълнителен патрул от Общинска полиция в района на "Женския пазар".

"С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност на масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", коментира Фандъкова.

Столичните общинари започнаха заседанието си с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложете повече на Александър Невски, не на Женския пазар! Тая жена въобще не разбира.Идеята на ИД е да удря не просто по столици на ЕС,а по СИМВОЛИ на културата,християнството,хуманизма. Съответно бобът и картофите на Женския пазар нямат нужда от патрули. Имат нужда храм-паметникът Невски, Софийският университет, Народният театър,църквата Св. Неделя,че може и Витошка...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея до СМГ.Съботите за нас-живущите в близост са кошмарни!Пристигат тумби от цяла България за да водят децата си на курсове по математика та като пораснат да станат IT-та.Събират се хиляди хора,задръства се целия квартал.И да не мислите че има полицаи които да патрулират или да регулират движението?Нищо подобно,няма!В тази събота след атентатите нямаше също!Така че какви мерки бълнува даскалицата не знам,но лъже добре
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя в средата е застанал като Омбашия с ръчички на колана в присъствие на вишестоящ-пълно неуважение.За такова нещо при социализма щаха да го пратят да служи 5 години в Странджа-Сакар и там да учи Устава.А там ако своевременно задържи или застреля нарушители на границата,щяха да му ги намалят на 3!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тези които ще ни пазят как ще се спасят те!
16
0
 
3
 
! Отговори
Иновация? преди 8 години
Нов вид рекет ли им е разрешила?
15
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Преди месец в нета плъзна снимка как един американски войник си носи картечница в градския транспорт в София.Малко са гражданите с будна съвест и още по-малко са полицаите които знаят какво да правят в екстремни ситуации. Фъндъкова по-добре да се моли на господ, а не да разчита на полицията.
14
2
 
9
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Лошото е че тази неадекватна на ситуацията женица,поискала повече патрули за да си измие ръцете ,ако недай боже стане нещо в София и то от другата неадкватна женица Р.Бъчварова.Насотящата полиция не си е на мястото и само симулира дейност-нещо обикалят насам -натам и ако ги гледаш ще си кажеш,да бе повече са!Ама като се замислиш,тези хора освен да джобят наркоманите и бакшишите,изобщо не ъсм сигурен че имат подготовка за подобна ситуация,а и София е пълна с всякакава ***,така че господ да помаг
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът не е само Фандъкова, а цялата "върхушка" управници. Плямпат наляво и надясно, колкото да не заспят. Какви мерки, какви 5 лева бе? Осем човека решени да ***, с по един Калашников в ръка, Макаров на кръста и по една граната във всеки джоб за по-малко от 5 минути могат да превземат който и да е град в България с население под 30 хиляди души-от типа на Петрич, Смолян, Ботевград. За селата изобщо да не говорим. За каква сигурност говорим, като държавата е разграден двор?
12
0
 
15
 
! Отговори
Хм преди 8 години
крайните квартали и без тва кучета ги ядат...
11
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Май някой го беше споменал, но ще го повторя. Голям смях беше как един козел рецидивист блъскал наред де що види. А полицаят изпратен да го усмири също получил едни кози рога, та се наложило униформения да вика ПОДКРЕПЛЕНИЕ! Сега вижте тези юнаци на снимката, дето с присъствието си ще ни пазят от евентуални терористични атаки.....Както се казва коментара е излишен.....
10
0
 
8
 
! Отговори
Драган преди 8 години
.....Учителката Софка купила си чофка да кълве децата по училищата.....едновремешна песничка
9
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Фандъкова е напълно неадекватна на ситуацията с терористичните заплахи. Единственото добро решение, което тя е в състояние да вземе, е да си подаде оставката. Колкото по-бързо, толкова по-добре за сигурността в София.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тези неадекватни момченца ли ще борим професионално обучени терористи ? Смях ! Ако взема един калашник и се окупирам както онзи в Гълъбово , не един , а всички ще станат на кайма :) Тежко ни с такива командоси .
7
0
 
16
 
! Отговори
французин преди 8 години
"Le figaro" писа днес, че терористите щели да ударят в София кметството и Народното събрание на България. Това им стигало. :))
6
0
 
20
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Да се охранява метрото , че сега и жираф да влезне никой няма да забележи.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В центъра добре, а в крайните квартали кучета ги яли
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво бе, Фандъкова. Браво. Колко сте ми досетлива. И вие, и Борисов, и Бъчварова ... Сложете и един патрул горе на Копитото, та отвисоко да гледат на ситуацията ... А най-добре на Шипка, че да следят едновременно цяла България.
3
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези дето искате да им отрежете придобивките ли искате да ви пазят сега?
2
2
 
14
 
! Отговори
55 преди 8 години
А другите квартали-кучета ги яли!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега им се е паднало, сигурно м/у другото ще правят и акция "зимни гуми" или "пожарогасител- аптечка"!