Пуснаха електрозахранването в "Люлин"

Кражба на кабели предизвика тежката авария
Обновена: 21 дек 2015 08:05 | 21 дек 2015 07:24, Петя Славова
10
Пуснаха електрозахранването в "Люлин"
Снимка: Булфото
Електрозахранването на всички засегнати от пожара клиенти в столичния квартал "Люлин" е възстановено. Причина за разразилия се пожар в колектор на компанията е външна намеса - опит за кражба на меден кабел, съобщи пресслужбата на ЧЕЗ.
Още по темата
 
Въпреки загасените през нощта от Пожарната пламъци, екипите на ЧЕЗ бяха затруднени да започнат дейности по подмяна на повредените кабели заради дима в колектора. Наложи се отново да бъде използвана техника на Пожарната за отвеждане на отровните газове, пише БТА.
 
Едва след това аварийните екипи можеха безопасно да влязат в колектора под земята и да започнат възстановителните работи. Междувременно голяма част от клиентите бяха захранени по алтернативни схеми с цел минимизиране на създадените неудобства.
 
"Колегите работиха под земята, непрестанно, при изключително трудни условия, намалена видимост и с маски. Наложи се да подменят голяма част повредени кабели, като само преди година всички кабели в колектора бяха сменени с нови.
 
Цял ден ни съпътстваха непредвидени ситуации, но към 22.00 часа почти навсякъде електрозахранването беше възстановено, а сега вече всички клиенти имат ток.", каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.
 
Подменен е и изгорелият вследствие на кражба на масло трансформатор в столичния квартал "Надежда". Вследствие на посегателството близо 400 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в почивния ден. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Какво хубаво и светло бъдеще виждам за БГ. Нали българите са лош мат'рял, та да си ги дундуркат тези бъцили щом са по-добри от нас. Представям си инженери, доктори, учители и т.н. от привилигирования етнос. Накрая смешковците, дето изпълняват чужди заповеди ги виждам като бъцили да напускат мъртвото тяло на България. Ама навън са никой и с готовите пари ще го закъсат бързичко. Няма да са бизнесмени и политици!
7
4
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Май нещо доста си се пообъркал - ЧЕЗ не е охранително, а електроразпределително дружество. За охраната си има полиция. Браво че вса пак пуснаха тока на хората, защото пораженията наистина бяха огромни.
6
6
 
4
 
! Отговори
Брилянтин преди 8 години
Ало Люлин. Аз съм на Олдтрафорд. Вие имате ли ток?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** аз не мога да разбера тази неадекватност на всички медии.Преди да пишат колко часа съм била без ток, можеше да проверят как действително стоят нещата.Нямахме ток 30 часа , което включи в себе си 2 нощи.Защо пишат навсякъде глупости?Токът дойде рано сутринта днес- в 5 часа
4
2
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Еми те ония си казаха, че са против електрическото гласуване и отишли да си наберът малко мед. И само без расизъм моля, че жената е гладен, детето и той.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете ги на мира те тъй се интегрират.
2
5
 
14
 
! Отговори
Засегнат преди 8 години
А като е толкова важен тоя колектор, защо не се охранява? И колко време е минало от проникването в колектора, че да запали огън и да изгори толкова кабели? И ако чез не може да си охранява стораженията и да гарантира предоставянето на услугата електроснабдяване, то би следвало някой да я санкционира!
1
1
 
30
 
! Отговори
ЧуЧу преди 8 години
И сега започва полемиката трябва ли да се наказват хората за кражби на кабели, които причинават такива аварии изастрашават чужд живот. Ще се говори,говори и ще се каже, няма какво да се направи закони няма и слъчаят ще се забрави докато не се повтори. Б-я тази песен сме я слушали един милион пъти драги ми читатели и *ролове.