Промените в столичния градски транспорт в сила още 6 месеца

Те бяха въведени след пускането на последните метролинии
4
Промените в столичния градски транспорт в сила още 6 месеца
Снимка: Булфото, архив

Столичната община удължава с 6 месеца въведените в средата на миналата година промени в разписанието на градския транспорт след пускането на последните метролинии.

Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност обясни, че от половин година линиите са променени вследствие на искания на гражданите.

„Така че те не са нови, просто се удължава срокът с още половин година на всички промени, настъпили вследствие на пускането на метрото. И тъй като се правят проучвания още, ще се правят обсъждания с районните администрации, затова удължихме с още 6 месеца, за да се види, дали тези промени са удачни или не, но нещо ново, не се предвижда на този етап. Просто се променят две неща в столичния градски транспорт - едното е, че автобусна линия №26 ще започне да се движи вече и в събота и неделя, в празничните дни, тъй като досега нямаше курсове. И другото, което е, че експериментално се закрива Линия №19, като за подобряване на транспортното обслужване, увеличаваме колите по трамвайна линия №11 и се удължава маршрутът й до Княжево“, каза Деспотов, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо премахнахте 309 от люлин 2 и го заменихте с 82 който се движи на повече от 20минути разписанието е така направено че се чака докато дойде тр 6 авт 111 и 82и то да стигнем до метрото
1
3
 
8
 
! Отговори
Григор преди 8 години
Безумията продължават. Фъндъкова не познава Град София и нуждите му. Но е така когато навлеци от прованса се правят на "специалисти". Оставка.