30 см сняг в София, обстановката е усложнена

Работи цялата налична снегопочистваща техника
17 яну 2016 07:58, Елка Василева
120
30 см сняг в София, обстановката е усложнена
Снимка: Булфото

Обстановката в София е усложнена във връзка с продължаващия обилен снеговалеж, съобщи Столичната община.

Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове.

Поради непрекъснатия снеговалеж пътищата са заснежени.

По данни на БАН снежната покривка в града средно е 30 см.

Продължава работата по почистване на града. На терен работи цялата налична снегопочистваща техника. Снегопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община.

В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. "Брюксел". Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница-Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна-Златни мостове, са затворени за движение.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са отреагирали на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Обстановката е усложнена и се призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

От общината напомнят на гражданите да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Софиясняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопите да Го дyxaт!
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 59Портних лови снежинките във въздуха в момента и няма грам снежец на територията на Варна. Мдааааа
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a въпросния анализатор кан Телериг е някакъв шизофреник който искаше да се срещал с мен в Сидни. Ок няма проблем. Само че вместо да дойде на Премиер стрийт където съм, почна да ми дава някакви отнесени координати от болната му глава. И накрая стигна до заключение че "връзката с мен е прекъсната" и кораба майка почна да му спуска объркани указания които той самия не можеше да обесни..Абе явно е луд на свободна шайба. Ама доста се посмях, още го чакам на гости в Сидни.
51
4
 
17
 
! Отговори
BGN преди 8 години
До НЕМРЪНКАЩИТЕ, не загряхте ли, че не предблоковите пространства за проблем ??? Проблем е републиканската пътна мрежа, че ако ви се наложи да пътувате ще ви видя !!!
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е що реши че не пиша в ав$тралийски весници?и какво значение има как се казвам?какво значение има че зимам 6 цифрени доходи, имам асети, тръстове и т.н.? Какво значение има след като всички ще си отидем голи? Живота е да се живее, да се види красотата на Планетата ни, затова скитам колкото се може повече сред най райския край на Планетата ни. Ако си решил да си профукваш живота в кИнеф твоя воля, всеки сам си решава. На мен дори Западна Европа ми е омръзна и се преселих доволно тук в Ав$тралия
49
1
 
23
 
! Отговори
точно така до:59 преди 8 години
Сами си чистете,сами се пазете,сами се лекувайте! Въобще сами запрятайте ракави и се оправяйте за всичко ,аонея горе да може само да ръсят акъл и да ядът повече!
48
0
 
14
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Елате във Варна да видите как се справя кмета.По улуците няма никакъв сняг
47
7
 
12
 
! Отговори
Неволята преди 8 години
До Анонимен 56 - Ако чакаш да ти е чисто пред блока, защото си платил данъци, скоро ще плащаш данъци и някой да оправя жена ти, защото и това ще те мързи да правиш, ленив мързеланко. Пътищата са на асфалт, по високите части са проходими, за разлика от тротоара пред панелката в която живееш.
46
15
 
9
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Има камери от София и всеки може да види,че въпреки силния снеговалеж,те са на асфалт .Ясно е че някой искат да изкарат апокалиптична картинка за да си плюят на воля по кмет и управници и други които обичат да ги величаят,но реалната обстановка е изненадващо добра .Големите булеварди където се движи градски транспорт са на асфалт,спомням си преди няколко години в Лондон паднаха 5 см и една седмица беше паника и затворени летища в София при 40 см е ОК и време за снежни човеци и шейни с децата
45
2
 
14
 
! Отговори
а не така преди 8 години
Как тъй ще пишете усложнена! Тая кметица президент трябва да става!Така може да се напише:30 см сняг, но без проблеми!
44
7
 
12
 
! Отговори
Просто Българин преди 8 години
Сврял съм се на топло вкъщи, сърбам кафе с коняк, цъкам си из нета, пускам някоя пръ!дня в анцуга и КРИТИКУВАМ, ПЦУВАМ И РУГАЯ правителството, министрите, снегорините - ВАШТА МАМА МЪРЗЕЛИВА!!!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Неволятамлък бе - тия данъци за чии ги плащам според теб?
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДругарю,да не би мойте данаци да са по малко от твойте?? Не ми е проблем лопата... не е редно просто.
41
13
 
9
 
! Отговори
Неволята преди 8 години
Българино, първо почисти снега пред жилището си и мястото където работиш и чак тогава започни да мрънкаш как не можеш да караш със 140 км/ч по магистралата и къде ти отивали парите за винетка.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю , манастирски ливади са наистина ливади. Там е строено без никакъв план като в джунглата . Така , че хващай лопатата и почвай .
39
5
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
В манастирски ливади изток нещата са зле МНОГО зле снегът е поне 50 см. измерих го с ролетка и няма кой да помогне да се изчисти.Нема такава държава!
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е мързелив и необразован, такива са около 70 % от хората . Всеки политиканства , плюе и го мързи да си изчисти снега пред къщата . При това положение и извънземни да дойдат да ни управляват , все тая полза никаква . Вижте във Враца където убиха момчето , над 30 души гледат и снимат с телефоните без да му помогнат . Така , че си заслужаваме мизерията и *** в , която живеем .
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зимата пак ни изненадА!!!
36
2
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 8 години
Най- вероятно тези, които се оплакваме от тях, не сме гласували за тази партийна група, но масата хора в София си я харесват
35
1
 
15
 
! Отговори
Мирослав 33 преди 8 години
Към 41 .,Свинетка отговаря за България,София и тя е България.77 снегорина за София,не са ли малко снегорините?Като се разпределят по квартали тези 77 снегорина ,какво ще изчистят,нищо.Къде бяха управниците ,за този сняг се говори няколко седмици вече,пак ги изненадаха :)