Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!

"Трябва да се извинят, а казват че аз съм счупил лифта"
26 яну 2016 11:52,
69
Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!
Снимка: Нова тв

Ще предприема срещу тези хора каквото мога. Те най-малкото трябва да се извинят. А те обясняват че моят сноуборд им е счупил лифта. Ще ме осъдят, че съм им счупил лифта, обяви планинарят Любомир Станков, чието дете полетя от Симеоновския лифт преди няколко дни.

"Не знам как не ги е срам тези хора. Аз се качвам на този лифт сигурно за 400-ен път. Единственият ми проблем в тази ситуация е, че аз съм се доверил, че това съоръжение е изправно. Седи детето ми срещу мен, минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца, видях детето ми да полита през вратата. Късмет беше, че имаше сняг", спомня си отново Любомир ужасяващия момент.

Още по темата

При проверка на кабинка №111 от въжена линия "Симеоново" инспекторите установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Това се казва в становище на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Заради конструктивни особености на кабинката контакт "затворени врати" не е отчел напълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата документация на съоръжението от завода-производител в Австрия и след като приключи назначената техническа експертиза.

Инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" провериха 100 от общо 220 кабини.

Съоръжението работи от днес само с проверените. Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Нека се направи експеримент - при "затворена" врата някой да се опита да я "отвори" със сила...Механизмът за затваряне е така устойчив, когато вратата е "затворена", че и най-силният не е в състояние да я отвори...
54
5
 
3
 
! Отговори
Свилен преди 8 години
Само на мен ли ми прави впечатление, че това е най-коментираната новина в сайта? Не ви ли се струва малко нелогично като погледнем, че другата новина за кмета насилник няма дори една страница с коментари, а тук са десетки? Някой май здраво плаща да се пише против бащата и детето, което за малко не убиха заради алчността си.
53
3
 
6
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
По негативни българи от участниците в този саид не съм виждал. Не дай си боже тяхно дете да получи такава злополука , тогава ще пеят друга песен . Хора пазете и защитавайте своите и чуждите деца , те са бъдещето .
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам го лично този. Много подло, меркантилно и нагло човече, което постоянно се опитва да лъже хората, за да извлича материална изгода
51
5
 
10
 
! Отговори
Инспектор преди 8 години
Повече от ясно е, че бащата иска да изкара пари от цялата случка. Обаче никой не му се връзва на глупостите и като нищо ще го осъдят за клевета и обида.
50
3
 
2
 
! Отговори
Producer преди 8 години
Тоя ще не се появява по телевизиите с екипировката си?
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдете го до дупка! Кой знае какво друго са правили в лифта, освен, че са били ползвали дъската му за маса! Сигурно и чалгийка си е бил надул като го гледам как ми простее. Съд до дупка! За това няма едно нещо здраво и работещо у нас, защото всеки *** е пошман бабаит и троши наред!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да се проверява едно съоръжение няма 100 процента гаранция че няма да стане някой инцидент! Затова има инструкция как се ползва лифта и там ясно пише че е строго забранено да се стои прав, да се клати кабинката, да се натиска вратата и т. н. А бащата търси под вола теле!
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя нещо ни лъготи! Вчера и днес обикаля всички медии и разправя най-различни версии за случилото се: детето се изправило за да му връзва обувките (снощи при Слави), ту детето станало да гледа през прозореца (да не би като седи да не може да гледа през прозореца?!)! Наистина много неприятна случка, но и тоя баща вече ми стана неприятен, обикаля от вчера всички медии и все други са му виновни, само той не е, а той е най-виновния в случая!
46
3
 
13
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
На такива съображения се правят всеки ден контроли,ама ние сме българи бизнесмени, пари за контроли и подръжка НЕ ДАВАМЕ, ако нещо стане ,винаги е виновен клиента .Ако един клиент не се качи на лифта , дори и да се отвори вратата нищо няма да му стане. Качването на собствен риск и ако се развали клиента трябва да плати ремонта . А човека си търси правата и докато разбере какво става ще го осъдят за основен ремонт на лифта и ще му вземат апартаментчето , е после при арменсия поп .
45
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ни взе за канарчета май! При Слави каза, че детето му направило задно салто през отворилата се врата, а сега уж гледало през прозореца преди да падне?! Да не би да има очи на гърба си!?
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пич определено не е в ред.
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако фирмата имаше вина до сега да са му запушили устата на тоя с някой лев. Явно е ударил на камък. Интересно какво ли ще покаже една справка с полиграф. Дори и да е прав, при цялата тая корупция просто е по-добре да се скрие някъде преди да ядоса мутрите, които 'стопанисват' или по-скоро източват тоя лифт..
42
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кротни се бе човек, стига си обикалял всички медии ами *** в някоя църква и благодари на Господ и бъди малко по-смирен, а не се прави на шоумен!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя ясно ли му е кой държи концесията? Ако не се спре навреме ще му направят главата мека в момента, в който спре да се шуми по медиите.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи беше при Слави и там пак рива като магарица за...! Нова БГ поговорка: Ако беше мирно седяло не би от лифта паднало!
39
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя вместо да благодари на Бог, че паловото му дете е останало живо и здраво, тръгнал да обикаля всички медии да става суперзвезда! Кабинките на лифтовете затова имат седалки за да се седи на тях!
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препоръчвам на dnes.bg да направи разследване кой "проверява" съоражението :D Сензацията ви е гарантирана!
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям думите на номер 28. Дъщеря ми работи за същата фирма и също беше "посъветвана" да подкрепи фирмата в интернет и и беше даден списък къде да следи за новини. Устно и бяха преподадени "опорните точки". Разбира се тя не го е направила защото е наясно, че един лифт трябва да бъде проектиран да издържа на деца. Тук виждам опорните точки във всеки втори коментар - стояло детето прави, скачало в лифта. Лифта е произведен да издържи на много повече от това!!!
36
2
 
18
 
! Отговори
Kuncho преди 8 години
Отговорност за пътниците носи оператора на Лифта, а те вместо да си изчистят ситуацията обвиняват бащата и децата!Щом може толкова лесно да се отваря, както те твърдят е абсурдно, този лифт да е в експлоатация.Като падне някой друг утре и не дай се боже пак ли обяснения, ще слушаме кой е виновен!