Жителите на столичния "Лозенец" искат зелена зона

Нагли шофьори съсипвали тротоари и зелени площи в квартала
8 фев 2016 20:18, Анисия Иванова
45
Жителите на столичния "Лозенец" искат зелена зона
Архив: Булфото

Жителите на столичния квартал "Лозенец" настояват за въвеждане на зелена зона, съобщи кметът на района Любомир Дреков. Аргументите им са свързани с неправилното паркиране, което било ежедневие в квартала и съсипвало тротоари и зелени площи.

Зелената зона предполага поставянето на антипаркинг колчета и въвеждане на ежедневен контрол, обясни Дреков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му най-засегнатата от недобросъвестните шофьори част на "Лозенец" е районът между булевардите "Джеймс Баучер" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Проблемно било и карето между "Кошарите" и ул. "Сребърна".

Основният проблем е в паркирането върху тротоарите, които се налага да бъдат ремонтирани на всеки три месеца, каза още кметът на район "Лозенец".

По темата се включи и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, според когото дебатът около сините и зелените зони в София се води от над три години. Така или иначе зоните са добър механизъм за урегулиране на паркирането в най-натоварените райони на града, категоричен бе той.

Разговорът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Аз живея в кв. Редута. Малък квартал в периферията на центъра. Едно време в квартала бяха само къщи и всички се познавахме. В момента кооперациите са залепени една за друга или на калкан, или през 3-5 метра. Напълни се със ***, новобогаташчета. Виновна е държавата за това, че нямаше и все още няма правила за строителството. Няма да е лошо за всички коли с регистрация различна от софийска да има неписана зона в цяла София.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че мафията на ГЕРБ си иска да им се плаща за паркирането, а не хората в Лозенец.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** народ. Вместо да си искат Фандъкова да въведе ред в паркирането, те искали да си плащат за този ред!!!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХАдали Лозенец настоява или Къро и Таки "настояват" щото кинтите отиват в техните Жобове.Българите са ПРОФЕСИОНАЛНИ БАЛЪЦИ.Докараха на власт Боко-тиквата да ги щави.А сега "настояват" ВИС-1,2,3 да ги ЩАВЯТ.хо-хо-хо.........
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето прецакаха и тези хора, които не си дават сметка, че общината е длъжна да въведе ред в паркирането и без да въвежда зелена зона. С други думи няма нито един смислен аргумент в Лозенец да има зелена зона.
11
1
 
17
 
! Отговори
555 преди 8 години
То каквито улиците, такъв и кметът на Лозенец - абсурден! Все се хвали колко неща е направил! Все едно аз да кажа 'днес на работа работих'! Ами нали това са ти задълженията Любомире....Хората си искали зелена зона...глупости, чуди се общината как да вземе парите на хората! И после тези пари отиват за ремонт на някоя улица, като да не казвам как се правят тези ремонти! Пълен цирк!
10
6
 
12
 
! Отговори
bbb преди 8 години
Лозенец е кварталът на селинджърите с пари - нека си плащат за луксозните таралясници...очаквайте скоро и на ливадите (манастирските) ;)
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората нямат избор пред наглите и про..сти селяни , които с таралясника си се правят на велики . Само платено паркиране и то по 5 лв. на час може да се въведе ред . Като не ти харесва заминавай си на село .
8
2
 
16
 
! Отговори
me преди 8 години
Ей това щеше да ме разсмее ако не беше толкова тъжно. Само си представете как хората молят за зелена зона. Особено предвид това, че няма къде да си паркират собствените коли. Сигурно са решили да минат всички на колелета, знам ли. И тая община, забележете колко е добронамерена. Направо не е истина.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами направете паркинги дебеловрати и нискочели бандюги!!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тя общината не е ли длъжна да "вдига" с паяка тези, които са паркирали по тротоарите и зелените площи, без значение дали е зелена, синя, бембена зона и т.н.?Или ние ходим само там, където ни се плаща?Това някаква групировка за рекет, с цел закрила ли е?Хич не ми се вярва някой да има желание да си плаща, при положение, че това по никакъв начин няма да реши проблема с паркирането - ами то просто място няма.Никой обаче не повдига въпроса как общината е давала разрешение за строителсво...
5
2
 
21
 
! Отговори
bzzzz преди 8 години
Само едни алчни хрантутници искат платени зони. Качил се на тротоара, ами глобете го. Скоро ще плащаме и за собствените си гаражи.
4
1
 
38
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Колко паркинга съществуват в Лозенец???Колко е населението на квартала???Кой даваше едно време разрешителните за строеж???
3
2
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Това е най-новия виц едва ли не живеещите там със сълзи на очи молят общината да им вземе парите . Ха-ха по тая логика "добрите" общинари утре могат да откликнат и на други "загрижени" люде по цяла София колко удобно нали.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички селя-ни с пари се събраха в Лозенец!
1
2
 
8
 
! Отговори
лозенец преди 8 години
Проблемно било и карето между "Кошарите" и ул. "Сребърна".---Много притеснена тая Мърси ли, Марси ли е Рийс ?! Запречи ли се пътя ти към "белият дом"?Очаквано е, че в тая квартал ше има "недоволни" - квартала на белите якички! Лека-полека се ограждат...от "простолюдието"