2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие

Националисти и опонентите им ще протестират в столицата
13 фев 2016 08:45,
132
2 в 1 в София: Луковмарш и контрашествие
Снимка: архив Булфото

Столицата ще е място на две противопоставящи се шествия днес.

Едното - Луковмарш ще се проведе за 13-ти пореден път. То ще тръгне в 17.30 часа от пилоните на НДК. Луковмарш е – възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

Организирано е и контрашествие. То е инициатива на движението ”Антифашистко действие – София“ под надслов ”Без нацисти по улиците ни!“.

Контрашествието ще тръгне в  12 ч. също от пилоните на НДК, съобщава bTV.

Организаторите му категорично се противопоставят на провеждането на Луковмарш. Те припомнят, че ген. Луков е един от последните ръководители на ултранационалистическата и пронацистка организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) до смъртта му на 4 януари 1943 г.

СБНЛ е организация, която се е борила "срещу масоните, евреите и комунистите", за забраняването на книги и организации, които противоречат на националистическите ценности, за контрол върху печата, национализация на банките, разтуряне на партиите, както и за политическата визия на фашизма и националсоциализма.

Организаторите на шествието "Без нацисти по улиците ни!" се солидаризират с всички жертви на ултранационалистическа престъпност – бежанци и мигранти, роми, евреи и други, и подчертават, че събитието им не е обвързано с политически партии.

В края на януари срещу провеждането на Луковмарш отново се обяви ДПС. От партията поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже българите сме късогледо племе, виждащо само черно-бели цветове, ето единствените възможни варианти за генерал Луков: доброволно даваме спасения от него град Кюстендил на Сърбия и го забравяме; кюстендилци му издигат паметник и стават единствения фашистки град в света :)..Освен ако просто не свикнем с мисълта, че всичките ни владетели и военни са били противоречиви личности, правили добрини, но и извършвали грешки. Историята не може да се промени за кефа на някои..
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвременните фашисти са либералите - те не търпят други ценности освен либералните и подлагат на гонения несъгласните с тях. Колкото до комунистите, такива никога не имало (освен някои вярващи дребни хорица). Имало е, има, и ще има, само търсещи келепира номенклатури и партийци.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не направят Лукойл-марш ?
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един ред за Луковмарш и сто поръчкови дрънканици за някакви новопоявили се анти маршируващи. сега, като обикновена българка, която не ходи по подобни прояви, мога да ви кажа две неща: 1. Генерал Луков е убит от същите тези антимаршируващи, защото е българин 2. Щом ДСП са против, значи аз съм този марш.
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не на нацизма! Вижте до какво доведоха факелните заигравания в Укропия. Да живее българският патриотизъм! Смесването на нацизъм и патриотизъм е убийствено.Помнете уроците на историята!
4
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Platen Lukov marsh! Hi hi hi.....
3
5
 
25
 
! Отговори
B.трол на Am vs BG преди 8 години
Луков кой го е бастисал *** или масоните?
2
1
 
30
 
! Отговори
Дяволското Огледало преди 8 години
В днешно време е спорно кой са повече нетолерантни и расисти
1
8
 
41
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Вместо фашизъм ние пък си имаме бойковизъм, пък!Сега, ако си млад Борисовец Герберчук, то живота ти е лесен.