Над 3800 безстопанствени кучета бродят из София

Последното преброяване отчело и 189 коня без собственик
17 фев 2016 14:44,
30
Над 3800 безстопанствени кучета бродят из София
Снимка: Булфото, архив

Броят на безстопанствените кучета в София е 3844, пресметна д-р Марина Иванова, директор на фондация "Четири лапи", по време на представянето на резултатите от последното преброяване на безстопанствените кучета в столицата.

"Последното преброяване отчете 6635 безстопанствени кучета на територията на столицата. За две години имаме значително намаляване на техния брой", коментира тя пред "Фокус".

Резултатите са отчетени на база забелязаните кучета без надзор на обществени места, в индустриални зони, също така в изоставени имоти.

"За съжаление в София, поради архитектурни особености в центъра на града, няма възможност за изчисляване на точния брой на безстопанствените котки", допълни Иванова.

По думите й за периода на преброяването са забелязани и 189 коня. Тя допълни, че най-вероятно истинският брой е много по-висок от този.

"На намиращите се около 200 работни коня на територията на Столичната община си заслужава да им бъде обърнато внимание, да бъдат регистрирани, за да може да се осъществява контрол върху техните собственици", каза още д-р Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
Iri преди 8 години
240 в парламента останалите сигурно са по министерства
16
0
 
6
 
! Отговори
Фън Шуй преди 8 години
Колко много луканка це рацхозда....сте има да хапва на фън суй цяло семейство
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Развъдници са *** гета и улави люде които ги хранят около блоковете.Няма каруца или тъмнозелен който обикаля кофите за смет да не мъкне по един и повече *** със себе си.
14
0
 
6
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
На какво е заприличала KLETA MAIKA BALGARIQ?! Видяли сте й сметката! Какви са тези улични кучета и коне?! Все се надявам бездомните кучета, разрушените сгради и улици, простите изчадия и абсурдните новини да са само в медиите. Само за шоу. Иначе би било прекалено абсурдно да съществува подобна държава. Не и в Европа.
13
3
 
9
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Кремиковци по това време работел още и ги пуска там. И какво става след време, обажда му се директора на Кремиковци и му казва: Ела, че тука се напълни с пумяри. И нашия човек му казва: хубаво ама трябва да се платят консумативи, труд и т.н. Директора му казва: ела и ги прибери аз ще ти платя. И отива нашия човек и ги прибира и ги пуска другаде. А и му плащат добре без да знаят, че именно той е напълнил Кремиковци с пумяри. Хахахахахах, връх на дребнавото тарикатстване нали?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кон бе кон,кон...коньове".Както казва един пряк потомък на ромлянската империя
11
0
 
11
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Сега да ви разкажа една история преди години ми я разказа един познат работил като такъв който прибира уличните кучета, та той ми е казвал че има интереси май от тия "четири лапи" да има улични кучета защото получават пари за тях и дори са го заплашвали да ги пуска пак, но историята не е затова. Историята е следната лови ги нашият човек без да използва упойката, като рискува но после ги продава упойките и прибира кучетата. И какво ги прави? Откарва ги в района на Кремикавци.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 8м живея в Лондон и едно от първите ми впечатления беше,че никъде досега несъм видял нито едно куче или котка по улиците.Къде ги скриха тея англичани беееее
9
2
 
20
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Прав си, но винаги, когато намалее броят на котките, из София плъзват мишки и плъхове, а те са още по-опасни за здравето.Затова е най-разумно да се направи всичко възможно, за да бъдат ваксинирани и обезпаразитявани бездомните котки, също и да се кастрират така, че да се поддържа разумен брой - толкова, колкото са необходими, за да не се разраства популацията на плъховете и мишките. Не е невъзможно, но са нужни пари, а също и съвестни служители.Освен това, котката няма да разкъса и убие човек.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Броят на безстопанствените кучета в София е 3844, пресметна д-р Марина Иванова""Последното преброяване отчете 6635 безстопанствени кучета на територията на столицата."---***, последно колко са? Или, в София са 3844, а в столицата са 6635?ЧЕТЕТЕ СИ МАТЕРИАЛИТЕ ПРЕДИ ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А едно от тях прави совалки и към Банкя.
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност бездомните котки са големият проблем, ама пусти страх от кучетата, не позволява да се реши проблема с бездомните котки. Тези котки са страшно много и разнасят много болести, бълхи и т.н.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюксел какво каза? Кой е по-важен кучетата, бежанците или пенсионерите?
4
3
 
16
 
! Отговори
Що преди 8 години
не ползвате румънския опит?
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четири лапи спешно да поканят делегация от братски Виетнам за обмяна на рецепт.. ОПИТ!!!
2
8
 
27
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Всичко безстопанствено се разстрелва и проблемът ще е приключен!Току виж сме слезнали 20-30 места в световната класация по заболявания от тении! Сега дишаме във врата на Индия по този показател!
1
2
 
10
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Работните коне така и така живеят в мъки да ги дават на бездомните кучета след инжекция!