Братът на убития Омар: Убийството му е израелско дело

Кашиф Зайед: Това е терористичен акт с опасни последици
28 фев 2016 18:47, Красимир Ангелов
86
Братът на убития Омар: Убийството му е израелско дело
Снимка: БТА

Убийството на Омар Зайед е израелско дело, същото писаха и израелски вестници. Това мнение изрази в предаването "120 минути" по bTV братът на палестинеца, който почина при странни обстоятелства в посолството на Палестина в София.

Още по темата
Според Кашиф Зайед едно от доказателствата за това е, че Израел иска екстрадицията на брат му след 30 години. "Това е доказателство за жаждата на израелската страна за отмъщение, която достига до психопатия”, допълни палестинецът.

Той сподели, че семейството му и това на брат му често са получавали заплахи. "На няколко пъти в израелската преса се повдигаше отново и отново въпроса „защо продължаваме да мълчим за този човек, след като се знае къде е той", допълни Кашиф, но отбеляза, че близките му не са “лични врагове на Израел”.

По думите на Кашиф израелските тайни служби са знаели къде се намира Омар Зайед. "Когато Омар се женеше, съпругата му трябваше да излезе през израелски граничен пункт. Тогава, на нея й бяха казали да носи много здраве на Омар, защото знаели къде е", разказва Кашиф.

Братът на загиналия палестинец изрази надежда, че българското правосъдие и органи ще си свършат работата и ще бъдат справедливи към децата на Зайед. "Смятаме, че има и посегателство спрямо сувернитета на България. Гледаме на това като на един терористичен акт с изключително опасни последици", посочи още Кашиф Зайед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Братът на загиналия палестинец изрази надежда, че българското правосъдие и органи ще си свършат работата"-Българския съд не може да осъди и разкрие нищо от десетилетия ще има само да се нада братът по-добре те да си разследват, да разчиташ на българския съд е все едно да чакаш от умрял писмо.
7
9
 
7
 
! Отговори
ЧушкоСпек преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !"Защото МОСАД създаде ИДИЛ, а ИДИЛ създаде Ислямска държава !Това и малките деца го знаят."Личи си, разбираш ги нещата. Само не разбрах защо в заглавието пише "Братът на убития Омар" при положение, че убийство не знам да е доказано...
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато е убивал да е мисллил.Много са го забавил даже.
5
2
 
17
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Тия да не си пренасят войната на наша територия! Щом България ги е приютила, трябва да са безкрайно благодарни и да не се заиграват с техните си игрички!
4
11
 
21
 
! Отговори
Момент преди 8 години
Начиубиваш някйбегаш в чужбинасъздаваш семейство, отглеждаш деца, искаш любов и щастиевсе едно не си извършил злодеянието убийствоа семейството на убитиядецата ще растат без родителубития няма да е щастлив никогаи бля-бляама тука разни пъпчиви *** ще философстват за правосъдие в БГ-тостига глупости
3
3
 
17
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Случаят е интересен ( не в добрия смисъл). Това че Израел е страна по него, не означава че непременно е негов представител е извършителя. Може да е извършител, може да е поръчител. Пита се КОЙ и как изпълни поръчката?! Това че жертвата е намерена на територията на чуждо посолство не оневинява напълно България. Поне не говори добре за авторитета й, доколкото го има.
2
12
 
18
 
! Отговори
789 преди 8 години
Как никой не иска да разбере че евреите са мръсен народ!!!
1
3
 
26
 
! Отговори
. преди 8 години
ИД не закачат Израел, точно защото знаят, че шефовете им ще свършат като този. Евреите забавят, но не забравят.