На пъпа на София или в мочурище? Фиданки в кал!

Не е имало обилни валежи, но цялото пространство до НДК е в локви
2 мар 2016 19:09,
49

Снимка: Булфото

Наскоро обновените тревни площи между сградата на НДК и бул."Фритьоф Нансен" са се превърнали в мочурище. На повечето места тревата въобще не е покълнала, а където има такава е изпотъпкана.

Въпреки че през последните дни не е валял силен дъжд, цялото пространство е в локви и останал пясък от скорошния ремонт на парка.

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описаха преди три месеца пред Dnes.bg незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Масово столичани останаха недоволни от новия изглед на пространството около Двореца на културата. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламираха гражданите.

На пръв поглед всяка плочка изглежда с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места плочите не са наредени равно, а на други – вече се рушат.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

В началото на декември кметът на столицата Йорданка Фандъкова даде отчет за зелените площи - новите дръвчета са 1700, а храстите 15 000. Тогава тя обеща, че озеленяването ще се види напролет.

"Изцяло е изградена и поливната система", обясни Фандъкова.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ндкфиданкимочурище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната Фандъкова пръдня, ама ние вече свикнахме де ...
25
0
 
5
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Видими резултати гарантирано от Герб ;)
24
1
 
7
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
Що е ГЕРБ и кому служи:Ще цитирам ИВАН ВАЗОВ-март 1877г." НЕМЦИ, ФРЕНЦИ, АНГЛИЧАНИНАШИ СА ВРАЖДЕБНИЦИДРУЖНИ С НАШИТЕ ТИРАНИ,С НАШИТЕ ИЗЕДНИЦИСПЕКУЛАНТИ СА ОМРАЗНИ-ИНТЕРЕС ИМ ПОКАЖИ,ЧЕ ДА ВИЖ ДЕЛА ПОКАЗНИИ *** В ТЯХ ЛЪЖИ"
23
0
 
7
 
! Отговори
НИЛАТС преди 8 години
37 НИЩО НОВО! РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТА Е ПРАКТИКА НА КМЕТИЦАТА! ТАКА БЛИЗКИТЕ ФИРМИ ИМАТ НЕПРЕКЪСНАТО РАБОТА И КОМИСИОННИТЕ СА СИГУРНИ!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До година - Ориз!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено районът около НДК се нуждаеше от ремонт - по тротоарите, буквално, не можеше да се ходи нормално - плочките хлопаха, на много места липсваха, повечето бяха счупени и трябваше да се внимава да не уцелиш някоя прикрито изкъртена плочка. Няколко пъти съм свидетел как пред мен падат хора на тротоара имали лошия късмет да стъпят на такава.И всичко това в централна част на града! Сетиха се най-накрая да ремонтират, но за съжаление, сега районът се нуждае от ремонт след ремонта...
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне сме на първо място по при"свояване" на евро средства -демек от обикновения човек.И въпреки челното място, искат още и още.Вече да си у властта и да си милионер, е срамно.Борят се за другите титли-мултимилионер, милиардер...
19
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Това не е първият ос*@н ремонт на пернишката фирма СК13. Те преди това оср***ха и ремонта на трамвайното трасе по бул. България, и редица други проекти. Просто тази фирма трябва да се вкара в някакъв черен списък и да не се допуска да прави каквито и да било ремонти в София. Работят изключително бавно и некачествено, винаги изостават от срока и накрая резултатът е плачевен. Достатъчно е да видите как им изглежда централният офис в Перник, за да си направите сами изводите, що за фирма е това.
18
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Има съществена разлика м-у "ремонт" и "усвояване" на ЕС средства. Едното съвсем не е задължително да е равно на другото! А с този, Софииска община за пореден път го доказа!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Fandakova v merzedes Sofia v kal bB i e sad Garba
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХЕПТЕН ИЗГЪРМЯХМЕ- ПРЕЗ ЗИМАТА ЗАЩО ИМА СНЯГ- НА ДРУГО МЯСТО ПО СВЕТА НЯМАЛО САМО У НАС ВИДИТЕ ЛИ ТРЯБВАЛО ДА НАРЕДИМ ЗАТОПЛЕЩИ ПЛОЧКИ КОИТО ДА НЕ ПОЗВОЛЯТ НЕЧИИ КРАЧЕТА ДА ГАЗЯТ СНЯГ СЕГА ИМАЛО КИША АМА ЗАЩО НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА АМА ТОЧНО ТАМ НА ПИКЧЕРСА ИМА ПРЕДИ ВРЕМЕ ЕДИН ОТКАЧЕН УБИЛ ЗМИЯ И Я ЗАНЕСЪЛ НА КМЕТА ДА ГО ПИТА КАК ТАКА ЩЕ Я НАМЕРИ ДО БЛОКА СИ- АМА БЛОКЧЕТО ТОЧНО ДО ГОРАТА ДРУГА ИЗТРЕЩЕЛА РИВЕШЕ ОТ ТЕРАСАТА КАК ТАКА ПОД ТЕРАСАТА СА СЕ ПОЯВИЛИ ЗМИИ- НЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА ЛИ,А....
15
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред нас има две шчупени тротоарни плочки. Приканвам общината да ги замени, но се страхувам, че ще струват по 20000 лв всяка , като гледам как са тръгнали с обществените поръчки ...
14
6
 
12
 
! Отговори
stoian79 преди 8 години
REMONT PO GERBERSKI.ZA KAKVOTO GLASUVASH TOVA POLUCHAVASH!.
13
1
 
10
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Споко стабиУни сме!
12
2
 
15
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Айде стига с тая цензора.Как да ги пишем тия?*** - Четете Ром.
11
2
 
15
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Какво е построено?! Апартаменти,от които половината недостроени. С тях ли ще развиваме промишленост(след тоталното унищожение)?
10
1
 
25
 
! Отговори
НДК преди 8 години
Фандъкова да не плаща и да се поправи всичко. Иначе да си ходи, най-добре към килията.
9
3
 
23
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 години
Е пък какво - точно това са "видимите резултати" от престоя на тиквунчовци по върховете.
8
24
 
10
 
! Отговори
стига лъжи преди 8 години
"Това което ние сме го построили, вие не можете да го боядисате" - Тодор Живков--Това е голяма глупост - през последните 25 години е построено повече, отколкото през целия соц! Само руснаците купиха в България 400.000 нови апартамента.
7
1
 
14
 
! Отговори
не съм изненадан преди 8 години
И все "по-добре" ще става нямат насита.