Палестинци на протест пред съдебната палата

Искат истината за смъртта на Омар Зайед
22 мар 2016 16:11, Красимир Ангелов
10

Снимка: Булфото

Близки на 51-годишния палестинец Омар Зайед, който загина при странни обстоятелства в двора на палестинското посолство, излязоха на протест пред съдебната палата с искане за съдебно-медицинската експертиза по случая. 

Ако не бъдат уведомени от българските власти за причината за смъртта, те заявиха още миналата седмица, че ще сезират европейските институции.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че най-вероятната причина за смъртта на Омар Зайед е падане от третия етаж. Обвинител №1 беше категоричен, че към момента разследващите не смятат, че става дума за убийство.

Омар Зайед бе открит мъртъв в двора на палестинското посолство в София на 26 февруари, като първоначалният сигнал за инцидента бе за извършено убийство.

През 1986 г. Омар Зайед е бил осъден на доживотен затвор за предумишлено убийство на еврейски студент в Стария град на Ерусалим заедно с брат му Ахмед и трети палестинец. През 1990 г. е настанен в болница във Витлеем, на Западния бряг, след като обявил гладна стачка. Оттам Зайед бяга и след като минава през няколко арабски страни, се установява в България през 1994 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Я да ги хващате и депортирате тези неблагодарници както са се насъбрали. Намерили че премерили.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние трябва да си разкриеме няколко официални представителства на МОСАД. Тогава ще видите как мигрантите ще ни заобикалят отдалеч.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво протестират? Като не им харесва в България да си ходят в Палестина
6
1
 
26
 
! Отговори
Ottoman преди 8 години
Ей Това е , снимка номер 5 с надписа ОСТАВКА ме разсмя :) Станали са Българи вече - обаче още малко им трябва :) Не искам да обиждам някого и съм против дискриминацията ама - нека Всички Араби, Сирийци, Иракчани, Иранци и т.н. да тръгват от България.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tea nikoga niama da razberat istinata, Makar vseki da ya znae, zashtoto nashte upravnici slujat na vsichki drugi no ne I na BG narod
4
7
 
32
 
! Отговори
аре бегай преди 8 години
Особено след днешните събития, няма как да им съчувствам точно на тия...Всички до един сте еднакви и нямате място в цивилизована Европа !
3
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
МОСАД гони до дупка. Освен това са и специалисти да "паднат" някой от балкон, така че да не предизвикват дипломатически проблеми. Това не е българското правосъдие, което винаги се движи по най-малкото съпротивление! Особенно ако са му и намекнали, че балконите в Палестинското посолство поначало са хлъзгави!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, ще вадим ченгелитезначи непосредствената причина за смъртта е падане от третия етаж, а каква е причината за падането?
1
18
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ШЕПА ПАЛЕСТИНЦИ ПОКАЗВАТ 4Е СА НАРОД А 5 000 000 БЬЛГАРИ----МЬРША ДОКОГА