Спирачките на крана не издържали, затова грохнал

Причината не е в товара, категоричен е ръководителят на обекта
15 апр 2016 09:37,
26
Спирачките на крана не издържали, затова грохнал
Снимка: Dnes.bg

Техническа повреда на спирачките е вероятната причина за рухването на крана на бул."Никола Вапцаров" в София, съобщи техническият ръководител на обекта Тодор Стефанов.

По думите му причината не е в товара, а просто спирачките не са удържали.

Още по темата

Според очевидци, които живеят в близките блокове, кранът бил на тази строителна площадка от около година и половина.

Става въпрос за спонтанна техническа повреда, обясни пред Нова тв Иво Диков, управител на фирмата изпълнител. Подобна повреда можела да се случи и на най-добрите. Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков уточни, че в 9 ч представители на фирмата ще отидат в районната администрация с всички документи на обекта.

Тримата пострадали, сред които и кранистът, са без опасност за живота. Едната от ранените жени вече била изписана от болница, която се намира в непосредствена близост до рухналия кран.

Под наблюдение в болница оставали една жена с комоцио и краниста, който имал наранявания по меките части на лицето.

Строителният кран се стовари върху бензиностанция снощи около 18.30 ч. в София на бул. "Никола Вапцаров". Пострадаха трима. Няма теч на гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Преди три месеца в Германия до Бад Айблинг стана катастрофа между два влака. Загинаха 12 човека. Все едно диспечера на влаковете, които се сблъскаха челно да каже - ми ... то се случва и на най-добрите, какво да правиш, съдба! Е да ама НЕ! Сега го чака зандана, а при нас всеобщата безотговорност примесена с разговори с нашите хора и малко подкупи ще "оправи" положението. Докато е така и докато този диков ли е миков ли е не търка нара в затвора няма да дръпнем, защото държавата е пълна с диковци!
15
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 8 години
Ясно.Несъобразена скорост,фаровете не са светили и е бил без колан.КАТ спи.
14
0
 
0
 
! Отговори
менте застраховател преди 8 години
Дано да имат в застраховката риск"Удар от летяща чиния или друг предмет",дори и да имат пак няма да платим
13
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 8 години
Феродо нанайси кран баялдъ може ли да отивам да си набера малко желязо
12
1
 
2
 
! Отговори
Нинджа преди 8 години
Не че нещо, но всички подобни системи обикновенно са така проектирани, че когато фейлнат да фейлват в сейв менър ....fail-safe ;) и защо го товарят повече отколкото може да носи в края на стрелата :) ? Не съм специалист ...разсъждавам си просто. Истински късмет за хората в обекта. Имали са дни :)
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е, че се размина без жертви...лошото е, че на тоя Петрол беше най-качественото гориво от всички обекти на веригата... и те па взеха че го съботираха
10
0
 
5
 
! Отговори
:D преди 8 години
По тия "медии" всички май са с изкарани две детски градини (1-ви клас задочно) смях
9
0
 
4
 
! Отговори
истината е ... преди 8 години
че този кран ,подобно на 95% от автомобилния парк в бг е бил спасен претопяване в някоя бяла държава. П.П. такива сме си българите - състрадателни по природа
8
0
 
5
 
! Отговори
:D преди 8 години
Грохнал бил ::D:D:Dто така Един старец Рухнал...... :D:D:D
7
0
 
6
 
! Отговори
Ако споменатите преди 8 години
в статията изказвания са предадени вярно, от гледната точка на лаик и кибик в нета, се чудя кое точно не ни се казва - работа въпреки неподходящите атмосферни условия или работа с неизправно съоръжение при неподходящи условия.Кранистите знаят, че работата при силен и поривист местен вятър като фьон-а, се препоръчва пруестановяване на работата. От друга страна, за да "изтърват спирачките", значи още нещо не е било наред. Тъй като при авария или късо защитата се включва и тележката "замръзва"
6
3
 
4
 
! Отговори
Калин преди 8 години
До АнонименАма после всички НЕшопи идвате в мръсния и гнусен град и не плащате 1 стотинка данък нали?По улиците вече има повече коли с регистрации ЕН, ЕВ, М, РВ, Е, КН и т.н. отколкото софииски коли, а за хората няма и да започвам да говоря
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vsyako saorajhenie si ima kniga sa sastoyanieto mu. TAKA CHE SPIRACHKI OT RAS NESE RASVALYAT, A NE SA OPRAVYANI VEDNAGA. I SAUSHASNIZI SA SHTETITE E I SAMATA INSPEKZIYA. TYA USESHTA PROBLEMA I SE ISMUKVA.!0
4
0
 
31
 
! Отговори
Мастар преди 8 години
Мила ми редакцио! Кранът не е грохнал, а рухнал. Купете си тълковен речник, там пише коя дума какво значи!
3
0
 
13
 
! Отговори
Хм преди 8 години
там имаше врати за футбол, поляна красива с дървета отстрани... че няма място около София, там бизнес парк решиха да правят...
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако започнали строеж на градинка,нямаше да има паднал кран! После шопите реват,че градът им бил пренаселен,мръсен и гнусен!
1
0
 
31
 
! Отговори
Р. Р преди 8 години
Див късмет, че при тоя апокалипсис няма жертви. Слава Богу.