Не вятърът, а техническа неизправност съборила крана

Животът на пострадалите е извън опасност
Обновена: 14 апр 2016 21:00 | 14 апр 2016 20:45,
22
Не вятърът, а техническа неизправност съборила крана
Снимка: Dnes.bg

"Инцидентът е в резултат на моментна техническа неизправност в края на работния ден", съобщи Иво Диков, управител на фирмата, главен изпълнител на строежа, където по-рано днес стана инцидент, при който строителен кран падна върху бензиностанция.

По думите му не ставало въпрос за неизрядна строителна дейност, а за моментна неизправност на съоръжението. В края на работния ден кранът е бил натоварен с последния си товар, пише "24 часа" Тогава обаче съоръжението е дало на късо и товарът се е изместил в най-крайната точка с най-малко товароподемност.

Още по темата

Според тримата пострадали са с леки наранявания, по-скоро в силен шок. Той се е чул вече с пострадалия кранист, който бил силно уппрашен

Според него още в рамките на следващия ден ще приключат работите по разчистването на мястото.

По-рано днес стана ясно, че при инцидента са пострадали трима души, които са приети в болница.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков обясни, че опасност за хората от околните сгради няма. Той уточни, че ще започне проверка на фирмата строител, чийто документи били изрядни.

Около 20 часа стана ясно, че в най-скоро време ще пуснат движението по бул. "Вапцаров". Полицаи разпънаха ленти по тротоара. Събраха се десетки минувачи, които снимат пораженията с мобилните си телефони.  

Няма опасност за живота на пострадалите от падналия кран върху бензиностанция в столицата, съобщиха от болница "Токуда", където са приети пострадалите.

Едната от пострадалите е с мозъчно сътресение и с фрактура на шийния отдел на гръбначния стълб, съобщава БТА. Втората жена е преминала консултация и преглед. Тя е без травми, но със силен трес от преживения силен шок.

Пострадалият мъж е кранистът, който е успял да изскочи от кабината. Той е с травми на меките тъкани на лицето. Тримата пациенти ще останат под лекарско наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
УФСЪ преди 8 години
Що никой не попита, кой издаде разрешението за ползване на крана? и какво прави ДАМТН?
14
0
 
3
 
! Отговори
O.o преди 8 години
Това "уппрашен" да се чете като?1. Опрашен2. ИЗпЛашен3. уплашен
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За такова самопреместване на количката с товара само едно късо не стига.
12
0
 
3
 
! Отговори
Уппрашен кранист преди 8 години
"Той се е чул вече с пострадалия кранист, който бил силно уппрашен..."Кафе за редактора,моля;)
11
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Така ви се пада като строите върху гората, там преди беше чудесна горичка с полянка. Ама нали управата на София има вражда с гората в града и се старае да изсече всяко едно дърво.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или "чиито документи", или "чийто документ" Вие български учили ли сте?
9
0
 
15
 
! Отговори
Иво диков - майтап преди 8 години
Иво диков Управителя на фирмата "...емиии тоо...трябваше да спесте някой лев защото исках да си купя новата S класа но не S500 а S63 AMG която е с 50 000 лева по скъпа - 250000 лв... и заради това не спазих всички предпазни мерки и спестих от материалите....Но все пак имам строителна фирма..няколко милиона в Банка и карам като луд и си правя каквото си искам в София съм шефа на Студенски град....сина ми има последен модел BMW и е поредния надут *** убиец на пътя...
8
0
 
19
 
! Отговори
дири преди 8 години
4. Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков ни обясни, че документите още преди да се направи проверка са изрядни..... тия заключения не излизат ли след самата проверка? Или в случая проверката е да се имитира дейност? Да не си пият ракията с Диков младши, та е толкова изряден?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3. Според същия тоя племенник на вече бившия архитект всичко щяло да бъде разчистено (разбирай заметено) още на следващия ден! Ами проверки, ами комисиии? За диковци май тия работи не важат?
6
0
 
10
 
! Отговори
дири преди 8 години
2. Иви Диков още преди комисията вече е уточнил какъв е бил проблема (най-удобния за него), а вече се появи информация, че крана е бил използван неправомерно заради силния вятър и не е бил приведен според указанията - тоест да бъдат освободени спирачките, за да може крана да се върти по вятъра и да има минимално съпротивление с него
5
0
 
10
 
! Отговори
diri преди 8 години
Голяма забава!1. Иво Диков (племенник на до скорошния главен архитект на София) строи на едни имоти, които до скоро се водеха парк. Строежа им съвпада с напускането на Диков от поста му. Строежите там са няколколко!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам аз?Къде са държавните инспектори по безопасност на труда?/? Къде са им превантивните мерки при бизнесмените български?! :-) Защо винаги вървят след гафовете?!Дали и там не е като в ДАИ?! :-) :-)
3
0
 
21
 
! Отговори
паз преди 8 години
Много мутри станаха строители.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От мутра строител не става.
1
3
 
48
 
! Отговори
Камъните падат преди 8 години
Всичко в БГ се срутва... Стягайте куфарите овреме.