Здравейте, г-жо Фандъкова! Та за билетчето...

Читател на Dnes.bg с редица въпроси за новата цена на билетите
Обновена: 10 юни 2016 12:25 | 1 юни 2016 14:52, Екип на Dnes.bg
348

Снимка: Dnes.bg

12

"Здравейте, г-жо Фандъкова! Предполагам се досещате за какво Ви пиша – новата цена на билетите за градския транспорт. Искам да Ви задам няколко въпроса, чиито отговори ще бъдат публикувани в социалните мрежи, дори и да няма такива. Благодаря Ви предварително". Това се чете в писмо на читател на Dnes.bg до столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпратени във Facebook. Публикуваме въпросите без редакторска намеса.

Още по темата

"По какъв начин насърчавате опазването на околната среда? За да стигна до работното си място, ми е нужно да сменя два градски транспорта и още два, за да се прибера. Това прави 6,40 лв за билети и отнема почти 2 часа. С автомобила ще ми отнеме максимум час (със задръстванията) и 5 лв. за гориво, с което ще ходя на работа и ще се прибирам два дни. И ще е по-удобно и евтино от дневна, месечна или друг вид карта.

Защо автоматите за стотинки в градския транспорт не са настроени да връщат ресто и по този начин билетът излиза 2 лв? Това не е ли пладнешки обир?

С какво право шофьор на линия 111 с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839 е отказал да върне ресто на пътник, който си е закупил билет? Това не е ли пладнешки обир?

Защо като има недостиг на финанси и се увеличават цените на билета, броят на контрольорите също става по-голям? Това са разходи за заплати!

Защо полицаите вместо да си вършат работата и да пазят хората, са изпратени да арестуват големи престъпници, каквито несъмнено са гратисчиите? 

Наясно ли сте, че с поскъпването на цената на билетите, ще се увеличат и гратисчиите?

Вие, ако бяхте обикновен гражданин, който е учил и има тапии, но едва връзва двата края, кое бихте предпочели: да си купите билет за 1,60 лв. или с тези пари да си вземете закуска? И нормално ли е в една европейска столица билетът за градски транспорт да е по-скъп от хляба? Или да очакваме и той да поскъпне?

Защо контрольорите и полицията надвишават правомощията си и отказват да се легитимират, когато това се поиска от тях? Говоря за случката от онзи ден, когато редовен пътник е бил свален насила от автобус.

Центърът за градска мобилност е купувал фотоапарати на стойност 342 лв. при условие, че в магазините същите модели са се продавали по 159 лв. Искам да знам защо и къде е отишла разликата (в чий джоб)?

Убеден съм, че следващата година ще бъдат вдигнати и картите за градския транспорт! Тогава какво ще е оправданието?

Преди местните избори беше обещано, че няма да се пипат цените на билетите! Това се оказа откровена лъжа! Как ще ни я обясните?

Допустимо ли е цената на една услуга да се вдигне с 60% без да е увеличено нейното качество? Вие едва ли ползвате градски транспорт, но ви гарантирам, че в него човек трудно диша от заобикалящия го "аромат", идващ най-вече от малцинството, което често е нередовно и не бива проверявано от контрольорите!

Какви мерки ще вземете, за да се прекрати порочната практика хора от малцинството да ползват безплатно градския транспорт?

Ще обърнете ли внимание на хората, които протестират? Или очаквате всичко да приключи до дни и да утихне и по този начин да не се занимавате с "претенциите им"?

Очаквам Вашите отговори! Имам още много въпроси както по тази тема, така и по други! Очаквайте ги и тях! Благодаря!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
4
 
! Отговори
До тим -205 преди 7 години
Като си толкова светнат за Германските фирми тука билетчето е 3 евро, Оппааа , привет от Германия.
195
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пич, па да ти отговоря аз ама първо да ти задам един въпрос. Защо с данъците които аз плащам във Варна да се субсидира градския транспорт в София с 90 милиона за да може на теб да ти излиза по-евтино и да ти е по удобно. Като не ти харесва градския транспорт вози се на колата да ти излиза по-евтино. А най-евтино ще ти излезе с велосипеда, па и безплатно и здравословно. Може по-малко от час да го направиш като сметнем че за велосипедите няма задръствания.
194
17
 
4
 
! Отговори
Здравейте преди 7 години
Другарю купи си карта и недей да хленчиш. Комунизмът свърши отдавна , няма - без пари. Карта има бол , но трябва да се редиш на опашка, всички искат карти и чакат по един час на опашка.
193
3
 
5
 
! Отговори
Петър преди 7 години
до 238Аз съм за България. Не успя да разбереш от кой отбор съм дали от ваште или от другите.. Хаха това че този път си анонимен не значи че не знам кой си - ***. Аз за нищо не рева ти си този зад чийто "рев" няма логика освен платената. Аз просто ненавиждам троловете било то червени, сини или бембени.
192
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 238Tи пак си ходи пеша, ама трябва да имаш принципи, да бъдеш гражданин, да бъдеш солидарен. Поне така е по света. Безпросветен народ.
191
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Петърти за кого си бе Петре, че не се разбира? ако ще да е за билетчето, и 5 лв да го направят все ми е едно. Ходя си пеша, времето го позволява, здравословно...ти за какво плачеш!!!
190
2
 
15
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До троловетеНямате място тук! Нито ще промените нечие мнение! Всички знаем що за стока са господарите ви, всеки ден ни бива напомняно. Безгръбначни *** сте вие троловете седите и защитавате тези които грабят собствения ви народ докато останалите се опитваме да се събудим и да ги изринем. Как ли ще се чуствате след чистката? Отговорете си на този въпрос. Защото тези които са допринесли за нея ще получат много повече от мизерните ви надници за които се продавате. ***!
189
1
 
6
 
! Отговори
до анонимен 224 преди 7 години
За тебе в събота и неделя и почивните дни ще е икономия,защото няма да ползваш градския транспорт! Тогава ще си на село :) А иначе - както ти си пътуваш в София,така и другите си пътуват по места! Като махнеш политическия момент ще видиш,че не си нищо повече от другите,за да правиш такива призиви!
188
4
 
17
 
! Отговори
Петър преди 7 години
до гогич, пян гъ и ба.л съм ви маиката всички останали троловеЗемете па млъкнете вече бе безгръбначни *** прости. Не ви спреха устенцата да ги говорят тия глупости от ясно по ясно е че сте мръсни герберски ***.Толкова сте елементарни оня бил от бкп, другия комунист, третия пък 1.60 ако нямал закво бил жив?? Разбирам че имате акъла на гугудка иначе да сте си намерили нормална работа ама вие прекалявате. Особено тоя гогич ли си къв си цял ден седиш и напъваш плоския си мозък тука
187
6
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До АнонименТова са гадни АНАРХИСТКИ ПРИЗИВИ НА ТЕРОРИСТИ. Затвор и каторга за Ротшилдовата комунистическа ***. Без милост, защото са терористи.
186
1
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
До Пян ГъЗАЩО ЛИ ЕДИН ГЕРБАДЖИЯ КОМУНИСТ КАТО ТЕБ СЕ Е ЗАПЕНИЛ ДА ЗАЩИТАВА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КРАЖБИ? СИГУРНО НЕЩО СИ НАМАЗАЛ ОТ КРАЖБИТЕ.
185
13
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До БАБА КУНАБабо Куне, другия път си намери начин ти да станеш министър, за да видим как ти ще оправиш бюджета на съответните общински компании. Най-много обаче да направиш малко жълто в кюлотите. Купувайте си дневни, тридневни и месечни карти и проблемът отпада. Толкова е просто. Или заработвате пари по инструкции на БКП. Номерът ви мина при Борисов-1, но сега едва ли. Вие не знаете какво да правите с Първанов и с-ие, а сте седнали тук акъл да давате.
184
3
 
16
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ФАНДЪКОВА, ЧЕ НЕ Е СТОКА И ЧЕ СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА Е ЯСНО, НО НАЛИ СЕ ДОСЕЩАТЕ, ЧЕ ТОВА ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА БИЛЕТИТЕ Е ПРЕДЛОЖЕНО ОТ ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ГОРАНОВ И ОДОБРЕНО ОТ БОРИСОВ. ТЕ ОБАЧЕ СА ТОЛКОВА ПОЧТЕНИ, ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ДА СЕ КРИЯТ ЗАД ГЪРБА И.
183
10
 
3
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 7 години
До 224 АнонименА ба, анонимния, а ба кат нямаш 1.60, дека си ръгнал да рипаш срещу властта, ба? Дека искаш да одиш, та немои ти се угоди? А ба вече няма БКП ба, кво са огляваш за Бай Тошо? Няма го вече ба. То чунким и да го имаше, все тая... Ууу, *** глави бре... Ама изкара надника от минуси. Е тва е партията, грижи са за вас ба.
182
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля, провинциалисти, неживеещи в София да не се изказват по темата без да са наясно как и колко ни се налага да пътуваме, до къде, кога и с какво е най удобно. Защото от страни на чужд зад...ник и сто тояги са малко! Продажни българи сме ей....за това от нас и *** за зеле не става!
181
13
 
2
 
! Отговори
гогич преди 7 години
Ето, в Париж са спрени от движение 20 год. таралясници, супер! Това трябва да стане и в Софето, па да видим тогава как ще пътува половината народ. На запад дори на 10 годишни коли им отазват застраховки, правете сметка за какво иде реч ;) Дано и в БГто приемат нещо такова, та поне старите бракми да спрът от движение.
180
7
 
4
 
! Отговори
Евтим преди 7 години
До АнонименХаха. Ами може и неграмотен да съм. Имах двойка. Исках да кажа, че има карти за по ден и три три, които се предлагат респективно по 4 и 10 лева, а цената на 4 билета е 6.40.
179
7
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До Ефтим ПрокопиевГ-н Прокопиев, ако хората можеха да мислят по този начин, отдавна щяхме да сме се оправили. Очевиден в случая е партийният натиск. Само така мога да си обясня светкавичните минуси към иначе логически издържаните аргументи на хора като вас.
178
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Евтим ПрокопиевАбе, ти си много неграмотен...нищо не разбрах от първото изречение....Колко имаш по БЕЛ?
177
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който ползва постоянно градския транспорт да си извади карта за пътуването,да си направи сметка колко му излиза тогава билета и след това да иска да се вози без пари!Скъпо е за хората извън София,но те колко често го използват - това е друг въпрос и не вярвам да им се отрази толкова негативно поскъпването!