Шофьор не върна ресто на пътник, пожела му "Лек ден"

Автобусът е №111, а пътникът нямал точната сума от 1,60
1 юни 2016 10:30,
136
Шофьор не върна ресто на пътник, пожела му "Лек ден"
Снимка: Dnes.bg

Шофьор на автобус по линия 111 не връща ресто на пътниците, които не са си подготвили точна сума за билет днес.

Тази сутрин в автобуса, който се движи се от ж.к. "Люлин 1" към ж.к. "Младост 1" с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839, пътник си купил билет от шофьора на превозното средство, но не подготвил точна сума, а имал 2 лева, съобщи "Фокус".

Шофьорът на автобуса му продал билет с нова цена от 1,60 лв., но не му върнал ресто. Пътникът попитал за оставащите пари, но отговорът на шофьора бил: "Лек ден!".

Припомняме ви, че временният шеф на ЦГМ Румяна Миланова заяви, че през първите дни, след като е в сила новата цена на билета за градския транспорт, шофьорите на автобуси са длъжни да връщат ресто на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: пътникрестоАвтобус 111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
0
 
! Отговори
мурка преди 7 години
ШОФЬОРА НЕ ДЛЪЖЕН РЕСТО ДА ВРЪЩА А И В ДОГОВОРА МУ С РАБОТОДАТЕЛЯ НЕ ФИГУРИРА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИскрито-покрито-с бели конци подшито ДОБРОВОЛНО!!!
111
0
 
1
 
! Отговори
m преди 7 години
До Додо"шейсе", "анджак" , "отървемЕ"... ти колко просто създание си
110
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
билетите в рейса се продават срещу точно приготвена сума. Вие от марс ли падате? Шофьора да не е касиерка в магазин.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40ст.стигат за две свещи по 20ст.А на тези от градска мобилност и столична община :Проклети да сте вие и вашите деца и внуци.И ти ББ.
108
0
 
4
 
! Отговори
ооооох преди 7 години
Добре че шофьора е имал билетче.На мен ми каза че няма билет и щракна вратата, а на следваща спирка контрольор.Глобиха ме.По дадох жалба и ми отговориха ми, че шофьора не е длъжен да има билети и има 68 пункта за два милиона София!?Стига де!Те тия дето пишат законите не се водят в градския,а ги возят със служебните коли.Госпожа Фъндъкова, може да помислите за апарати за продажба на билети в самия автобус.Хем няма водача да се разсейва и носи отговорност, хем клиента ще си купи билет без проблем
107
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 7 години
До КрайПровансалец, не дизеляците са проблема, а вие, защото дойдохте с милиони НА софето, затова няма място от вас!
106
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ДодоПодкрепям! А виждаш ли същите мякалници, как са ти нацъкали минуси, защото се знаят какви са и че са тук само и само да бъдат софиянци! :) Нищо не става от тях
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ИМАТЕ ЕЛЕКТРОН КАРТА ЗА 10 ПЪТУВАНИЯ ДОРИ ДА НЕ Я ОТЧЕТЕТЕ В ТРАМВАЙ ИЛИ ТРОЛЕЙ ДОЙДЕ ЛИ КОНТРОЛА САМО ЩЕ ВИ ТАКСУВА 1 ИМПУЛС ОТ КАРТАТА ВИ А НЕ ДА ПЛАЩАТЕ ГЛОБА!
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАТЕ МУТРА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НА ВИ МУТРА!!!!!ДОРИ НЕ НАПРАВИХАБИЛЕТА 1.50 ЗА ДА Е ПО ЛЕСНО НЯМА ПО-ПОСТ ОТ БЪЛГАРСИЯ АРОД НА ВЕТА!
103
2
 
31
 
! Отговори
МАЙНАТА ВИ преди 7 години
Днес си купих два билета за 3.20 , но не ги продупчих. Оттук насетне ще се возя без билет. Призовавам и вас към същото!Ако не знаете, допълнителното ви пенсионното осигуряване вече не е в частния ви пенсионен фонд, а в обща държавна сметка, заедно със задължителното осигуряване, защото нямало средства, а за нас няма гаранция за пенсии след 30 години. Затова ще заделям бъдещата си пенсия от билети.
102
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
през първите дни, след като е в сила новата цена на билета за градския транспорт, шофьорите на автобуси са длъжни да връщат ресто - това значи ли, че през следващите дни ще са длъжни да не връщат ресто?
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то това е целта на занятието. Затова са определили цена 1,60, за да може бакшиша на шофьора да е 0,40. Ако бяха сложили цена 2,00лв за шофьора не остава нищо и те ще трябва да плипечелват като крадат нафта
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа, който за когото е гласувал...сега да ме реве и да се оплаква.На следващите избори пак ходете в Гърция или на Банско...или за гъби.
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така трябва да бъде.Трябва да се закръглява.
98
1
 
19
 
! Отговори
Тъжно преди 7 години
Ох на батко Фъндъчето. Доволен съм, некадърник до некадърник са се навъдили навсякъде... Добре, че живея в БГ само да си харча парите, че ако трябваше тук да ги изкарвам, направо не ми се мисли. Всеки ден се забавлявам на битовизмите на българина...до кога ще търпи, няма такова животно...
97
2
 
2
 
! Отговори
Новина ли е това преди 7 години
Все тая :)
96
3
 
6
 
! Отговори
а стига ве преди 7 години
До 110в случая не става въпрос за електронно таксуванее а за продажба на билетчета от шофьора на автобуса ,който нямал 0,40 ст да върне ,като ,че ли работата му не е да управвлява автобуса а да продава билетчета на такива "излезли от България" ,като тебе...
95
1
 
9
 
! Отговори
GORANOV преди 7 години
мноо мий любопитнуу как аджеба НАП ще обложи ей тез бакшиши (ала тип данък УИКЕНД или лични нужди), където най-официално градски транспорт си ги прибира
94
0
 
10
 
! Отговори
До каруцар (95) преди 7 години
Верно не си излизал от България. В автобусите в ЕС или шофьорите продават билети, или има апарати за електронно таксуване. ДОРИ В ГРАДОВЕТЕ!!!!!!Това с междуградското сигурно си го гледал от твоето село до поредния окръжен град....
93
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера вечерта пък на мен един шофьор ми даде безплатно продупчено билетче, защото нямаше непродупчени и категорично отказа да ми вземе левчето.