Затварят "Черни връх" от днес до Коледа

Обходни маршрути за столичани са съседните две улици
Обновена: 6 юли 2016 14:09 | 6 юли 2016 12:22,
19
Затварят "Черни връх" от днес до Коледа
Снимка: Dnes.bg

Нови тапи очакват софиянци от днес. Ремонти затварят столичния булевард "Черни връх" до Коледа. Реконструкцията обхваща целия участък от мола на "Черни връх" до изхода към Околовръстното шосе - от ул. "Тодор Каблешков" до ул. "Димитър Манчев". Блокирането на трасето ще става поетапно. Първо се затваря частта на "Черни връх" при ул. "Тодор Каблешков" и ул. "Акад. Иван Буреш".

Софиянци могат да ползват за обходни маршрути съседните две улици "Флора Кънева" и "Емилиян Станев".

"Задачата е тежка, защото при "Черни връх" ще се изгражда канализационен колектор, което е сериозна работа. Въпреки това ще следим най-късно до края на годината да се завърши, защото южните квартали използват тази отсечка", обясни преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова.

След реконструкцията бул "Черни връх" ще бъде четирилентов по цялата си дължина до ул. "Флора Кънева. Това е и последният етап от проекта за извеждане на част от трафика от бул. "Цариградско шосе" към Южната дъга. То ще става през изградените съоръжения на Телевизионната кула, на Семинарията, пробива при ул. "Сребърна" и болница "Токуда" и последната стъпка - разширяването на "Черни връх", откъдето движението излиза към Околовръстния път, пише "Труд".

Междувременно ремонти са блокирали и други две части на София. В момента тече реконструкцията на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк, а заради строежа на нови метролинии от днес до юни 2018-а се забранява влизането на автомобили в двете западни пътни ленти на булевард "Пенчо Славейков" - между улица "Св. Иван Рилски" и улица "Св. Георги Софийски".

Ремонтните дейности не приключват дотук. От утре се започва строежът на продължението на ул. "Обиколна" в "Дружба". Тя трябва да завърши до края на септември.

В средата на юли пък започва друг голям проект - обновяването на ул. "Козлодуй". Работата там трябва да приключи през есента.

В момента се извършват ремонти и по ключовите булеварди "Монтевидео" в "Овча купел" и бул. "Владимир Вазов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 7 години
Изключителна "умнотия" която можеше да бъде сътворена и приложена само от "логичните" експерти на Столична община. 2 години чакахме откриването на метро спирка "Витоша", след 2 седмици, ще бъде открита, но ние, жителите на Драгалевци, Симеоново, Бистрица и Железница, които ще сме основни ползващи линията сме изолирани с катафалките рейсове да обикаляме цяла София отново за да стигнем у дома. Не му ли дойде на акъла на някой, да го направи от януари до сега да съвпадне с откриването на Метрото?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До alo, няма "булевард" Тодор Каблешков, има УЛИЦА Тодор Каблешков, която в определени свои участъци е с габаритите на булевард. По проект цялата трябва да стане такава, като се започне от уширението й след кръстовището с Борис, после пробиването след Луи Айер в посока Хладилника и продължението по Филип Кутев до Г.М. Димитров. Именно зад мола на Хладилника е изградена част от този бъдещ булевард, от който в посока Околовръстното ще се уширява Черни връх.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ужасно еНещо за подлези, светофари и пешеходни пътеки да си чувал? От къде реши, че е разрешено да тичаш отгоре между колите на четири лентов път? Да не си от ония самоубийци, които прескачат мантелите на Цариградско и тичат между колите, щото ги мързи да минат през подлеза?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци могат да ползват за обходни маршрути съседните две улици "Флора Кънева" и "Емилиян Станев".::)))) кАжи честно !Вие виждали ли сте на Google Street View (от 2015-а е) на какво приличат - там кола с колело не може да се размине.
14
6
 
0
 
! Отговори
alo преди 7 години
До АнонименТакава улица няма, има само булевард Тодор Каблешков.Ама и тези, които пишат статиите са пълни ***. Поне да си проверяваха нещата, преди да побликуват. Тези тук са срам за журналистическото съсловие.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в Истанбул строяха като тук метрото още щяха да си без метро. А там се прави и тунел под Босфора, за да минават влакове, метро и автомобили. И не се нагъва асфалта след първото минаване.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук от 7 г. човъркат по този булевард в една 3 килимотрова отсечка и все не свършват.Сега ще ви кажа какво се построи за 3 г. в една "изостанала" Турция - два (2) въжени моста, като единият е най-големият в света. Тунел дълъг 8,5 км за автомобили. Скоростна влакова железница (250/350 км/ч). Метрото им след 3 г. в Истанбул ще е второто най-голямо в света. След няколко години летището дето го започнаха ще отвори и ще е най-голямото в света. Всичко става в рамките на няколко години и е качествено.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая отсечка в определени нейни части беше затваряна 5 пъти през последните 7 г. И сега това затваряне няма да последно. След няколко години ще започне да се изгражда метрото до Околовръстното, там ще е последната спирка на метрото. Отделно ще има разширяване на целият участък и не се знае дали това разширяване ще стане заедно със строежа на метрото.Не сме нормална държава, защото всички тези ремонти + метрото трябваше да се направят наведнъж. Пари се прахосват, нерви, време, разум, разсъдък...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе какъв трафик ще извежда "Черни връх"? По Южната дъга отиваш до Младост и си до там. В петък задръстването започва от Декатлон. Може, ако довършат Южната дъга до Цариградско шосе, иначе ще измъчат хората в кварталите около Семеоновско шосе, което ще поеме целия трафик на Черни връх.
9
0
 
4
 
! Отговори
i'm преди 7 години
До Анонимен 9А за капак и това е вярно! Улица е, а не булевард!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност е улица Тодор Каблешков, а не булеварда.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми става ясно как ще стане това "извеждане на трафика", за което пишат в Труд?! Разбира се добре е да се разширяват булевардите, но в последните 25 години почти всяко разширение създаваше повече проблеми, отколкото решаваше.
6
0
 
6
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Абе, ама глупостите не спират!!! Къде е ул. Димитър Манчев, къде е бул. Каблешков...Нерде Ямбол, нерде Стамбул...Мъка, мъка...Поне копирате нещо, проверете дали не сте копирали откровени глупости!
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешеходците - да, колоездачите - не. По-нагли участници в движението в София от колоездачите няма.
4
0
 
4
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Това къде го видяхте? "Първо се затваря частта на "Черни връх" при бул. "Тодор Каблешков" Мо же ли преди да дращите, първо да поглеждате картата на София?
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората им правят нов 4 лентов булевард на мястото на селска улица с 2 ленти, а те пак недоволни.Досега половин София беше недоволна от огромните задръствания по бул. Черни връх - всеки ден от Околовръстен път до Хладилника беше километрично задръстване. От днес другата половина софиянци са недоволни, защото имало ремонти, защото всичко се правело за автомобили и т.н.Нация от мрънкачи!
2
11
 
9
 
! Отговори
Ужасно е преди 7 години
Многолентовите булеварди в града - кошмарът на всеки пешеходец.Не знам защо така се процедира в София. В Западна Европа всячески се опитват да стимилират пешеходците и колоездачите, а в България е точно обратното. Рай за автомобилисти, а пешеходци и колоездачи кучета ги яли.
1
2
 
23
 
! Отговори
scbg преди 7 години
За 10-та поредна година затварят "Черни връх"