Нов ремонт по "Черни връх" поти шофьорите

Участъкът ще се работи на два етапа, обявиха от общината
7 юли 2016 19:20,
2
Нов ремонт по "Черни връх" поти шофьорите
Снимка: Архив, Dnes.bg

Нови ремонти започнаха по столичния булевард "Черни връх". Участъкът, по който ще се работи, е от бул. "Тодор Каблешков" в посока ул. "Иван Буреш". Идеята е да се изгради четирилентов път, по който да се стига чак до Околовръстното шосе. Неудобството за шофьорите обаче ще продължи до декември.

"От вчера започна работа по разширението от бул. "Тодор Каблешков", което ще е до Околовръстното шосе. На два етапа ще се работи. Първият - до ул. "Иван Буреш", а след това от ул. "Иван Буреш" до Околовръстното", обясни директорът на "Транспортна инфраструктура" към Столична община Васил Начевски пред Bulgaria ON AIR.

"В момента започна изпълнението на канализационния колектор, има да се изгради водопровод. Всички инженерни мрежи се изграждат отново, улично осветление, тротоарни и пътни настилки", допълни той.

"Поради големия обем на работа ремонтът трябва да завърши до края на годината, но ще се работи с удължено работно време, усилено, така че да може да се съкратят сроковете", посочи още Начевски. "Осигурено е зареждането на магазините в района, обслужването, не се засягат търговски обекти", заяви той.

По думите му като обходни маршрути шофьорите могат да използват успоредните улички "Флора Кънева" и "Емилиян Станев", както и напречните улици. Във връзка с паркинга към търговския център в района - той е свободен, може да се ползва, но няма да има преминаване по булеварда.

На въпрос какви са предимствата на този четирилентов път, Васил Начевски посочи, че отвсякъде ще има връзка и ще бъде с по две ленти в посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сложете разделитела мантинела между двете платна!
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята с тези два километра от бул Черни връх е повече от скандална: само да напомня, че преди няколко години булевардът бе затворен за близо година за...подмяна на подземната инфраструктура!Нямам думи за тази наглост!