Разхубавяват паркове и полянки в София с 2,6 млн.

Парите ще отидат за за китки, фиданки, храстчета...
7 юли 2016 09:07,
18
Разхубавяват паркове и полянки в София с 2,6 млн.
Снимка: архив, Bulphoto

Дръвчета, китки и храстчета за 2,6 млн. лв. ще цъфтят из парковете и полянките в София през следващите три години.

Парите ще се дадат на фирма, която да доставя растителност за столицата. Така през следващите години тя ще трябва да доставя иглолистни и широколистни фиданки, храстчета и рози. Освен това в градините на София ще има и различни летни цветя, както и много лалета. В поточетата и езерцата пък ще се насадят водни лилии, пише "Монитор".

Втората обществена поръчка, която общината е пуснала е за обзавеждането на парковете. С 2,2 млн. лв. ще се поставят нови пейки, кошчета за отпадъци, антипаркинг елементи, кашпи, перголи, беседки и маси. Фирмата отново ще се грижи да доставя оборудването през следващите три години.

Поръчките са част от програмата на общината за по-зелена столица. През последните години бяха обновени много градинки и паркове в града. В момента майсторите ще обновят 18 декара алеи от парк в град Бухово. Първият етап е за 570 000 лв., с които ще се положи нова настилка по алеите, ще се направят детски кътове, ще има ново осветление и видеонаблюдение. Освен това ще се направи и сцена на открито за различни културни събития.

Следващата в списъка с ремонти ще е популярната площадка със слончетата в Борисовата градина. В парка ще се положи нова асфалтова настилка на 13 560 кв. м алеи, а над 3000 кв. м ще е гранитен паваж. До края на годината трябва да започне и първият етап от цялостното преобразяване на Западния парк. За него са предвидени 400 000 лв., с които да се подмени осветлението.

Предстои проектирането на парка да приключи напълно и проектът ще бъде обявен за обсъждане, след което ще има обществена поръчка. Предвидено е да се напълнят езерата и да се направи сух фонтан. Ще бъдат обновени и малки паркове в различните райони на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доволенvav parka iskash asfalt li da ima...parkat trqbva da e estestven..
16
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
е айде де, айде...докога ше го чакаме това освежаване на западния парк
15
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 7 години
А няма ли да бъдат предприети мерки срещу безобразното застрояване. Много ми е интересно как така блок с 30 апартамента предлага само 10 паркоместа?! Улиците и зелените площи са се превърнали в паркинг, а никой не предприема никакви мерки......
14
0
 
0
 
! Отговори
бахамамама преди 7 години
Ако накичат дърветата и храстите с банкноти може и по евтино да излезе,
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво за Западен парк! Той е разкошен и с умели действия може отново да е един от най-хубавите и посещавани паркове на София :-)!
12
1
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Личи си, че сте излизали от най-много до Мало Бучино.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакви новини за сухия фонтан на бул. Витоша няма ли?
10
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Заучени фрази, не означаващи нищо! С метрото може да се стигне вече почти навсякъде, градът се почиства отлично (много добре си спомням мизерията при Софиянски), строят се нови кръстовища, парковете изглеждат отлично. На мен ми харесва развитието на града и някакви *** не могат да ме убедят, че бялото е черно.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9Ета такива хора като теб, на които цветята на Фандъкова им стигат и си затварят очите за пълната наглост, безхаберия и некомпретентност на кметицата ни, се надявам на следващите избори да са възпрепятствани и да не могат да стигнат до урните!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от българите все не са доволни. Домовете на повечето хора са ужасно мръсни и неремонтирани от десетилетия, обаче парковете не им харесват, кметицата е виновна, градът е мръсен... Те не са излизали от кварталната кръчма де, как да им харесат парковете
7
5
 
9
 
! Отговори
Доволен преди 7 години
На мен пък ми харесва, какво се случва в София! Супер красиви цветя по Ботевградско шосе, пред Народния театър, в Южния парк... Скоро бях в Париж, парковете им са светлинни години назад, Една китка не видях засадена. Парковите алеи засипани с пясък, като духне вятър става драма. Рим също не впечатлява с цветя. Така че стига сте мрънкали клишета. Факт е че градът се развива отлично.Препоръката ми към Столична община е да оправи накрая Западния парк. Един от най-големите паркове стои запустял :(
6
4
 
5
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Фъндъкова много лъже и естествено още повече краде. Колко незаконни гаражни клетки е премахнала от градинките? Нито една. Колко чешмички е възстановила? Нито една. При комунистите нищо не се получава така както са го замислили.
5
1
 
3
 
! Отговори
Духаст селинджъри преди 7 години
Дългият изпя една песен навремето: " едно за теб ,едно за мен . . ." където лирическият 'аз' се моли за помощ като обещава част от спечеленото - позната родна картинка.
4
3
 
9
 
! Отговори
boby преди 7 години
"Парите ще отидат за за китки, фиданки, храстчета..."А всъщност парите ще отидат за лимузини, луксозни почивки, глезотийки...
3
1
 
8
 
! Отговори
bbc преди 7 години
Супер, ще има и за готини автомобили. Подкрепям!
2
1
 
4
 
! Отговори
асд преди 7 години
засаждането* спя явно още :)
1
2
 
10
 
! Отговори
асд преди 7 години
кел файда като след засадяването им се оставят да изсъхнат като не се поливат.. пак добре познатата схема за прибиране на пари!