Най-сетне: В сряда тръгва метрото до "Хладилника"

В първия ден пътниците ще могат да ползват станцията безплатно
18 юли 2016 09:37,
11
Най-сетне: В сряда тръгва метрото до "Хладилника"
Снимка: архив Булфото

От сряда софиянци вече ще могат да стигат до кв. "Хладилника" с метро.

Тогава се открива новата метростанция "Витоша", съобщи пред "Труд" изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Още по темата

Официалното откриване, на което се очаква да присъстват премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова, ще бъде в 11:30 ч, като от 14 ч станцията ще бъде пусната в експлоатация и пътниците ще могат да я използват първия ден безплатно.

Новата спирка на подземната железница е продължение на втората метролиния от бул. "Джеймс Баучер" до улица "Сребърна" в кв. "Хладилника".

През изминалите месеци кметицата вече обеща, че влакчетата ще пътуват до новата станция "Витоша" от края на юни. Преди това обеща да е до края на юли, а в края на юни каза, че това ще стане до два месеца, което значеше - до края на август. В крайна сметка влакчетата потеглят в края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, че три годин и половина стана, а трамвайчето е много удобно за бърз превоз до централните части :)
8
6
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Рейсовете за Витоша били преместени да тръгват от Витоша ... за Витоша...Селската даскалица си е селска даскалица.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рейсовете за Витошата, които преди тръгваха от Хладилника, от миналата седмица са преместени в Малинова долина. Не знам кой е глупакът в случая - дали "Пращат от ум" или даскалицата.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно ... как ще я ползват безплатно?! от там ще влизат без билетче ли, а ако ги хване контрола на следващата станция, кот такоа
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Районът става все по - приятен и удобен, което трябваше да се случи отдавна предвид местоположението му.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво става като стигнеш до следващата станция и си без билет, защото е било безплатно на "Витоша"? Глобяват те!?!?! Мал*умници.
3
4
 
12
 
! Отговори
vlady преди 7 години
За съжаление поради забавяне на отчуждавания реконструкцията на Черни Връх започна малко преди пускането на метрото до Хладилника вместо да вървят едновременно.
2
5
 
13
 
! Отговори
ПращЯт от ум преди 7 години
До Пращат от умНищо не се спира бе, Ханс. Спрял ти е само мозъка. Вземи сега *** погледни разписанията пак, преди да блееш тук, преживяйки
1
21
 
25
 
! Отговори
Пращат от ум преди 7 години
И най-глупавото - таман пускат метрото до Хладилника, в спират абсолютно всички рейсове, които тръгват от Хладилника за Витоша. Великата българска инженерна мисъл. Браво на Фандъка, велика дама. Само ако имаше малко повечко мозък цена нямаше на има.