ВМРО дадоха рамо на хората от Владая за нови автобуси

Ще настояват да се сменят рейсовете и да се върне линия №58
8
ВМРО дадоха рамо на хората от Владая за нови автобуси
Снимка: Васил Николов

Жителите на село Владая и кв. "Княжево", които се събраха и написаха писмо до Столичния общински съвет с искане да се сменят крайно остарелите автобуси, които ги возят до София, срещнаха разбиране сред местните парламентаристи от ВМРО.

Още по темата

Те се ангажираха да пратят искането им до Центъра за градска мобилност, за да се обърне сериозно внимание на проблема с транспорта в тази част на София.

Хората от Владая, Мърчаево и Княжево искат да бъдет сменени автобусите по линия №59, които иронично наричат "барутници", както и да се възстанови закритата линия № 58 до Мърчаево.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера и кметът на село Мърчаево Гергин Георгиев предлагат на ЦГМ да направи проучване на пътникопотока и отново да пусне рейсове по №58, защото в момента автобусите са пълни, графикът им е разреден и това принуждава хората да търсят алтернатива.

И в интерес на гражданите, и в интерес на Столичната община е да се реши този казус по-бързо, тъй като години наред не е обръщано внимание на малките населени места като Мърчаево и Владая. Това е грешен подход, който сега може да бъде поправен, призовава Георгиев, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

От партията смятат, че са нужни не само повече рейсове в пиковите часове, но и да се пуснат нови, защото движещите се в момента коли от гараж "Земляне" са стари, в лошо техническо състояние и не са удобни за хората.

Освен това са с високи експлоатационни разходи, чупят се лесно, а така се нарушава и разписанието по линията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Мадуро от Венецуела преди 7 години
Относно старата материална част!?...........Къде са амортизациите?. Ако ги няма, а май Ве'рно ги нема, прокурор и затвор за Софянски, Тиквата и даскалицата по руски език. Много се краде в обшината.
5
0
 
1
 
! Отговори
ЦИГAHИИ преди 7 години
"Чисто" "българският" "войвода" Карлос Контрера от пернишката маааала "Монте Карло" още не е обяснил защо гласува "ЗА" увеличението на билетите на градския транспорт в София?! Нито е дал удовлетворяващи отговори за лобистките си предложения за концесия за частни фирми на печеливши общински автобусни линии?! Нито за каменоделската далавера с обърнатия към Мека паметник на местото на убийството на комунистическия деятел Димо хаджиДимов на пл. Тел Авив - Яфа в София?!
4
1
 
3
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
Искането на владайци и княжевци е възстановяване на автобусна линия 58, която е с начална спирка кв.Княжево, а крайна гара Владая. автобусът никога не е ходил до с.Мърчаево. До Мърчаево е линията на автобус 59. Някога имаше и автобусна линия 59 А, която тръгваше от Княжево и стигаше до с.Рударци.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останаха ли още наивници, които да вярват на лъжепатриотите - патерицата на ГЕРБ.
2
0
 
8
 
! Отговори
Angelhell преди 7 години
Същия този Карлос Контрера който застана зад отдаване на 16 печеливши линии на концесия. Не че нещо, но нека да си казваме нещата такива каквито са.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Само това остана и БГ е цъфнала райска градина. .