Задържаха катарец, крещял в столичен мол: Ще го взривя!

Мъжът твърди, че бил недоволен от висока сметка в заведение
Обновена: 11 авг 2016 10:19 | 11 авг 2016 10:19,
71
Задържаха катарец, крещял в столичен мол: Ще го взривя!
Снимка: Reuters, архив

Катарски гражданин е задържан от полицията в София след заплаха за взрив в търговски център, съобщи БНР.

Вчера двама сервитьори в заведение за хранене в столичен мол подали сигнал, че мъж, изглеждащ от арабски произход, седял на маса с още две забулени жени.

Чули го да разговаря по телефона на английски за разположението на магазините и коридорите в търговския център. В края на разговора сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: "Ще взривя мола!".

Малко по-късно мъжът е задържан. Предприети са мерки за безопасност в целия търговски център. За сигнала е докладвано и на вътрешния министър.

При пристигането на антитерористите двете забулени жени вече си били тръгнали. Иззети са записите на охранителните камери и веднага в реално време е установено, че те са се качили в такси и са потеглили в неизвестна посока.

Органите на реда са влезли в контакт със собствениците на таксиметровата компания и са установили водача, който ги е возил.

При разпитите на задържания мъж се установило, че той е разговарял по телефона с баща си, защото бил недоволен от сметката в ресторанта. Обяснявал разположението на мола, за да може баща му да го прибере. От нерви казал накрая, че ще взриви мола, афектиран от сметката, която трябвало да плати в заведението.

Всички сервитьори и охраната на мола са разпитани в 6 РПУ. Вероятно днес случаят ще бъде докладван в прокуратурата, а катарският гражданин ще бъде съден по Указа за борба с хулиганството за предизвикването на скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче понеже защото МОЛ-ът е на некой важен другар няма да допуснато да бъде взривен. По-скоро дупето на катареца ще бъде взривено във Врачанския от индобългарите със присадените подкожно сачми от лагер. Фръца-фръца ще има да го калиброват и раздвижват масления сегмент. Компресия 23,5 чист дизел. Фръца-пръца.
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете невинният архитект, той е в " амок".
6
0
 
24
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
генерална репетиция
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говори с баща си, пък на английски?! Нещо не му е читава работата на този. Взе ни за по-тъ пи от камилите. Я в панделата за по-сигурно.
4
3
 
26
 
! Отговори
42 преди 7 години
НЕ ГО ЛИ УРЕДИХМЕ И ТОЗИ С БЪЛГАРСКА БУЛКА, ЧЕ ТЕ ЧАСТ ОТ НАШЕНКИТЕ МНОГО СИ ПАДАТ ПО ТИЯ МИРИЗЛИВИТЕ.
3
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Смях в залата.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И както винаги досега става в БГ, ще го пуснат на воля и тоя ще се върне и наистина ще се гръмне вътре.А после Цацатов ще пелтечи по ТВ-то - как нямали право това, нямали право онова и той като цяло е най-невинния в тази държава.
1
0
 
52
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тия катарци не бяха ли много богати, голяма работа, че го изгърбили със сметката. Или всичките са един дол дренки щом са карабини. Сега ще го пуснат, защото съдия Николова ще реши, че няма опасност да избяга и после ще се взриви в мола. Българска съдебна система.