Кметицата на "Младост" хвърля оставка, за успокоение на хората

Съдът обаче можел да спре строителството, оправда се Алджиева
12
Кметицата на "Младост" хвърля оставка, за успокоение на хората
Снимка: Булфото, архив

След като Изпълнителната комисия на ГЕРБ сне доверието си и поиска оставката на районния кмет на "Младост" Цвета Авджиева, тя обеща, че ще напусне поста.

Още по темата

"Ще дам оставката си, за да се успокоят жителите на "Младост", коментира тя пред "Труд".

"Единственият начин да се спре застрояването на площадките е да се атакуват решенията в съда", добави Авджиева, въпреки че именно липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1" стана причина от ГЕРБ да се разграничат от нея.

Жители на квартала пък вече излязоха на протест, защото се оказва, че бетонът все повече завзема зелените площи в "Младост". Те се оплакаха пред камерите на Bulgaria ON AIR, че децата им вече няма къде да играят и настояха да се спре строителството в междублоковите пространства.

Отделно кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена между трите блока от реституцията му през 2003 г. насам. Спряно е и строителството на сградата.

По нейно разпореждане главният архитект ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район "Младост".

Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че частичните избори за кмет на район "Младост" ще бъдат заедно с президентския вот на 6 ноември.

"Разбрал съм се с ръководството на партията и Изпълнителната комисия. За квартал "Младост" на София, от една спалня, която беше преди 10-15 години, в момента е един от най-хубавите квартали. Като се започне от прекарването на южната дъга до там, Бизнес центъра, метрото, санирани всички училища и детски градини, трилентови булеварди там, където едва се минаваше и всичко това, което сме направили, да даде на някой възможност да се възползва от това да каже, че било влошено качеството на живот, а то стана един от най-хубавите квартали”, заяви премиерът.

"Толкова паркове и градини се направиха в София, че просто не го заслужаваме и който го е допуснал, ще си понесе още днес отговорността", закани се Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Величко преди 7 години
Тази дори не е от Град София. Какво разбира от нуждите на квартала? Тя дори не го познава................връзкарщина по руски образец!
6
0
 
3
 
! Отговори
жвнтжоогт преди 7 години
точно бушон си е на бат бойко и фъндъкова
5
0
 
16
 
! Отговори
Айде сега преди 7 години
и този на студентски град
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3Изменения градоустройствен план на района е приет през 2009г когато кмет е баце и гл. архитект диков.
3
2
 
17
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Някой разбра ли какво е казал Тиквоня, нещо не му текне нищо в главата....
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро с камъни под прозорците на Фандъкова !
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бушона изгоре - да живее бушона!