След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата

ГЕРБ свали доверието си от Цвета Авджиева, иска оставката й
60
След всичко под ножа в "Младост", пада главата на кметицата
Цвета Авджиева. Снимка: Булфото, архив

След масови протести на хората от столичния квартал "Младост" срещу строежи на сгради в зелените площи, Изпълнителната комисия на ГЕРБ свали политическото си доверие от районния кмет Цвета Авджиева и я призовава да подаде оставката си от поста.

Още по темата

Причината е липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тази сутрин недоволни хора от квартала отново се събраха на протест срещу поредното застрояване. Те се оплакаха пред камерите на Bulgaria ON AIR, че децата им вече няма къде да играят и настояха да се спре строителството в междублоковите пространства.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти, свързани със поредното строителство в "Младост" и след това Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да поиска оставката на Авджиева.

Ръководството на ГЕРБ смята, че има действия от страна на кмета на "Младост", които са недопустими и следва Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите на Младост, уточняват от партийния пресцентър.

Отделно Фандъкова е издала заповед и вече тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам. Спряно е и строителството на сградата.

В началото на миналата седмица на среща с граждани от "Младост 1" Фандъкова е поела личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21.

По заповед на кмета на Столична община главният архитект ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Петър до Марина преди 7 години
Марина, Вие на ясно ли сте колко *много* необитаеми жилища има в София, след строителния бум? Направете една справка, преди така щедро да посипвате града с цимент!Освен това тези междублокови пространства са обособени с определена цел, която определено не е безразборно застрояване. Просто едно време хората са имали акъл...
52
2
 
7
 
! Отговори
Марина до рускиня преди 7 години
До до Марина от рускиняБългария не е Естония и София не е Талин! Естония е държава с площ, малко над 45 хил.кв.км. и с население, малко над 1.3 милиона! Само в София, по неофициални данни, населението е 2 пъти повече! Допълнително всяка година в столицата се заселват средно 35-40 хил. души! Затова сравненията между Талин и София са меко казно неуместни, просто няма база за сравнение! Къде да отидат, къде да живеят тези хора??? Естествено, че ще се строи и още как!
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че беше партията на Георги Кадиев - Нормална държава за да се пораздуят далаверите на кметицата
50
3
 
7
 
! Отговори
до Марина от рускиня преди 7 години
Таллин е столица на Естония. Чист, приветлив, със зъпъзена архитектура, със зелени градинки и паркове. Как може това да се случи?
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметицата дошла от Ямбол не и пука за София. Напазарувала си апартаменти и вили и иска още и още. На такива постове трябва да са хора които милеят за града, а не пришълци печалбари.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Съкварталец Може да е читава, но да я натикат от друго място. Във всеки случай на подобни позиции няма начин да не си мешаш капата с тия отгоре. Иначе няма да си там.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иво Георгиев И китните селца си имат общини. *** в Панчарево да видиш как се "работи"!! И бас държа, че управляващите знаят какво се върти по общините, защото те ги назначават. Но като стане напечено, са много изненадани.
46
5
 
9
 
! Отговори
Съкварталец преди 7 години
Познавам отдавна кметицата на Младост. Първо беше лекарка, по-късно дълги години управителка на 25-та Поликлиника в района, мъжът и наложил се специалист-кардиолог във ВМА. И до сега живеят в апартамента си от 70-те години на един от последните етажи срешу 25-та. И за двамата, както и за двете им деца не мога да кажа нищо лошо.
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова да не се прави на "спасител", защото тя е с най-големите комисионни след Вожда си. Защо журналистите не попитат какво става със заграденото място в Южния парк до МОЛ Парадайз?? Заградиха го "бизнесменчета" с покровителството на крадльо арх. Диков, после го изоставиха заградено и чакат подходящ момент за начало на строеж в парка. Никой не махна оградата, никой не възстанови парка. Кметицата се прави на "ддевствена" учителка - срам е тя за Столицата - да се връща на село около Самоков
44
3
 
31
 
! Отговори
Ман Юнайтед преди 7 години
България е единствената страна, в която като крадеш и злоупотребяваш с власт, най-лошото, което може да ти се случи е да те отстранят от поста ти.Няма затвор, няма наказателна отговорност, въпреки, че в наказателния кодекс тея неща фигурират, като престъпления. Нали се сещате как се дават тея разрешителни в "презастроен район" ?Няма такава смешна държава, няма такива смешни и ЯВНИ управляващи, щом не променят нещата.
43
14
 
11
 
! Отговори
Иво Георгиев преди 7 години
До 43 изнервенХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ! НА КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ, ДА СЕ ИЗНАСЯ! КАТО НЕ ТИ ИЗНАСЯ, ПРОДАВАШ ПАНЕЛКАТА У МЛАДОСТ И СЕ ЗАСЕЛВАШ В НЯКОЕ КИТНО БГ СЕЛЦЕ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ И СРЕД ПРИРОДАТА! АКО ПЪК НЕ, ЩЕ ДИШАШ ГАЗОВЕ, САЖДИ И КАТРАНИ, И ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!
42
4
 
9
 
! Отговори
Марина преди 7 години
До Гражданско обществоПо-зелен, по-чист, по-красив град; място за децата, за внуците ви, за бабите ви... ала бала портокала.... Ти в кой век и къде живееш живееш бе, човек? Щом искаш всичко това, дето си изброил, отиваш в някое от многото обезлюдели вече стотици селца из всички краища на България, дето англичаните изкупуват на безценица за нищо пари! Иначе в София, забрави!!!
41
2
 
32
 
! Отговори
рушвет преди 7 години
Ако забелязвате всички протежета на ГЕРБ крадат яко...само тези за които се разшуми се посочват с пръст от ръководството...после изчакват 2-3 месеца и ги тропосват на друга каца с мед
40
4
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До Иво Георгиевтрябва да си доста глупав за да правиш такива заключения. има достатъчно място където хората могат да живеят, но всеки се бута да строи и настанява в зелените площи.
39
24
 
6
 
! Отговори
Иво Георгиев преди 7 години
И какъв е проблемът? Какво като се строи? Нали има строителен бизнес, строителни фирми, които също трябва да създават заетост, нали и те трябва да строят нови жилища, нали и те имат служители, които хранят семейства! Уважаеми жители на квартали Млоадост, недейте така егоистично! Не забравяйте, че не сте само ВИЕ жители на София и на квартала! Там постоянно се заселват нови и нови хора. Къде трябва да живеят те според ВАС? На палатка в зелените ВИ площи ли? Не сте прави, разберете!
38
2
 
31
 
! Отговори
Гражданско общество преди 7 години
Нито Бойко, нито Фандъкова са героите тук.ГЕРОИТЕ В СЛУЧАЯ СА ОБИКНОВЕНИ ХОРАТА, които вече втора седмица се борят за един по-зелен, по-чист и по-красив град. Град, в които да има място, където да играят децата и внуците ни. Героят е гражданското общество.А Бойко и Фандъкова пак се опитват да трупат бонус точки на гърба на протестиращите.
37
2
 
22
 
! Отговори
Vangelis Stavros преди 7 години
До GlupostiНе защитавам нито кметицата, нито спазването или неспазването на ПУП. Просто подчертавам шизофренията на ПП ГЕРБ и лидера й. Не може да размазваш пионките си, заради собствените си глупости, лакомия и простотия.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
почна се
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, таз шизофрения, абеее, тази нали е от вашето крадливо котило или...
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на последните избори за местна власт, вие в София районните кметове избирахте ли ги, или се назначаваха ?