ЧЕЗ започва профилактика на 800 трафопоста в София

За цялата 2016 г. дружеството ще вложи в мрежата на столицата 67 млн. лв.
18 авг 2016 15:07,
0
ЧЕЗ започва профилактика на 800 трафопоста в София
Снимка: Архив Reuters

ЧЕЗ Разпределение България ще извърши профилактика на 800 трафопоста в района на София в периода септември-октомври 2016 г. С цел намаляване на броя на планираните изключвания във връзка с профилактиката, компанията ще извърши термовизионна диагностика на съоръженията и всички констатирани забележки ще се отстраняват незабавно. Това съобщиха от ЧЕЗ България.

"Термовизионната диагностика е превантивна дейност, която позволява да се откриват нередности по съоръженията в най-ранен стадий, като по този начин се намалява рискът от възникване на по-тежки аварии", каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2016 година компанията инвестира средства и труд в ремонт на 30 въздушни електропроводни линии, просеки по трасетата на 10 електропровода и цялостна подмяна на около 10 000 метра кабели средно напрежение.

Ще бъде извършен ремонт и подмяна на 300 разпределителни касети. ЧЕЗ Разпределение България ще направи цялостен ремонт на отклонение от електропровод, осигуряващ основно захранване на кв. Владая и кв. Мърчаево в столицата.

Компанията ще извърши монтаж на птицезащитни съоръжения, чрез които ще се осигури предпазване на мрежата, защита на живота на птиците и намаляване на аварийните прекъсвания на електрозахранването.

За първите 6 месеца на тази година ЧЕЗ Разпределение България инвестира 15,5 млн. лева в електрозахранването на столицата. За цялата 2016 г. ЧЕЗ планира да вложи в мрежата на столицата общо около 67 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари