Строят детски площадки в 17 междублокови пространства

Ще има и няколко фитнеса на открито, обеща Фандъкова
11
Строят детски площадки в 17 междублокови пространства
Снимка: архив, БулФото

Нови детски площадки се изграждат в 17 междублокови пространства в столицата.

14 нови детски площадки се правят и в детските градини. Поставят се и няколко фитнеса на открито, съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на нова детска площадка в "Овча купел" 2.

По думите й площадки се изграждат в "Орландовци", "Гоце Делчев", "Сухата река", "Изгрев", "Люлин", "Дружба", "Младост" 3, "Кремиковци", "Нови искър", в Банкя и Панчарево.

Фандъкова посочи, че Столичната община полага огромни усилия, за да запази междублоковите пространства в столицата. Целта е да направим тези пространства истински зони за почивка, за игра на децата и за спорт, отбеляза тя, цитирана от БТА.

Стойността на новата детска площадка в "Овча купел" 2 е 168 хил. лв., като от тях 150 хил. лв. са спестени средства от разделното събиране на отпадъци, което е част от Интегрирания проект за преработка на битови отпадъци на Столичната община.

"Овча купел" се включи в проекта преди две години, като за това време са събрани разделно над 600 тона отпадъци, посочи районният кмет Семерджиева.

Площадката е с площ 7 дка и ще има фитнес зона, детска площадка за деца до 3 г., три къта с цветя. Ще бъдат засадени 20 дървета и над 600 храсти. Извършва се цялостна реконструкция на алеите с унипаваж, предстои да бъдат монтирани пейки.

Изпълнителите поеха ангажимент до 15 септември да бъдат отворени детските площадки, а озеленяването да продължи и след това, тъй като срокът им за завършване по договор е по-голям, посочи Фандъкова.

Тя информира, че след като бъде направена тази площадка в "Овча купел", предстои да бъде изградена още една зона за отдих и игра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Крадла преди 7 години
Управлението на София е апотеоз на мафиотското свързване на държавата с организираната престъпност. В най-голяма степен може да се видят кражбите тук, защото бюджетът е 1 милиард, от който крадат най-малко 500 милиона годишно! 500 милиона уважаеми българи! Ако приемем, че това е 10% данък-печалба, значи че тези 500 милиона се извличат от 5 милиарда изкарани от фирмите пари!!!Това са вашите пари!
9
0
 
3
 
! Отговори
168 хиляди лева преди 7 години
Мога да обясня и обоснова перо по перо, защо тази градинка и площадка струва 49 400 лева, а не 168 хиляди. Осъзнавате ли уважаеми българи, мащаба на кражбите в България?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ураааааааааааааа ! Защо си мислите ,че пасем трева
7
0
 
4
 
! Отговори
УМЧО преди 7 години
ПРИЛИЧА НА ПИ АР-АКЦИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИ! АКО МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ , КОЯТО ПО КОНСТИТУЦИЯ Е НЕПРИКОСНОВЕНА, ТО ДОБРОСЪВЕСТНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПОРЕДЯТ СЪС СОБСТВЕНОСТТА СИ СПОРЕД ЖЕЛАНИЕТО СИ И ЗАКОНА ИЛИ ДА БЪДАТ ОВЪЗМЕЗДЕНИ СПРАВЕДЛИВО!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в софийско се строи! Другите градове каточели са от аборигения!
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари , тази милионна София с такива квартали - гета е направена от вашия любимец Тодор Живков . Добре , че Борисов и Фандъкова са на власт та София да стане истинска европейска столица .
4
1
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
За милионна София.........това са много....... А кмете....
3
1
 
3
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Да направи в Люлин 8 там зад блок 808 където бяха дървета и изсраха мегакооперации.Това ли е зелената София на Фандъчето?
2
1
 
1
 
! Отговори
game1 преди 7 години
На коя улица в овча купел?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Войната на ТАРАЛЕЖИТЕ "