Биячът от "Пирогов": Безработен, здравно неосигурен, пиян...

Ще избяга в Гърция, прогнозира проф. Миланов
Обновена: 13 сеп 2016 12:42 | 13 сеп 2016 09:30,
39
Биячът от "Пирогов": Безработен, здравно неосигурен, пиян...
Снимка: архив, Bulphoto

Мъжът, нападнал медиците в "Пирогов", е безработен и здравно неосигурен. Това съобщи проф. Милан Миланов.

Той уточни още, че лекарите не са взели алкохолна проба от побойника, но по дъха му се усещало, че е бил пийнал.

"Двама от охранителите не са могли да го удържат. Сега той е на свобода и ще избяга в Гърция", прогнозира той пред Нова тв.

Още по темата

"Пирогов" е на специален режим и този нападател може да бъде осъден до 10 години, но това няма да се случи, защото безнаказаността продължава да се шири. Какво трябва да се случи, да убият някой министър, за да се усетим докъде сме стигнали? Стигнали сме до дъното", каза още професорът.

По думите му, ако имаме нормална държава нападателят веднага е щял да бъде заведен при дежурен съдия и след това - в затвора. Но "Пирогов" не е върхът на айсберга. Той е върха на пирамидата. Това е ежедневие", коментира Миланов.

Медикът заяви, че България е пред хуманитарна криза заради чувството на безнаказаност. "Ние ще се избием по шосетата, не от катастрофи, а заради побоища", констатира той.

Вчера медиците от Спешния институт излязоха на спонтанен протест срещу насилието над лекари. Те поискаха да се сложи край на посегателствата срещу съсловието и повече сигурност на работното място.

Повод за символичното им недоволство стана поредния случай на агресия срещу медици от болницата. През уикенда пациент в нетрезво състояние започнал да бие на дежурния екип, който се погрижил за него. Една от медицинските сестри е със счупен нос и комоцио, а лекарят е с рани на главата и ръката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е пред хуманитарна криза заради чувството на безнаказаност.
6
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои медици си заслужават боя, колкото и грозно да звучи.
5
2
 
15
 
! Отговори
М?! преди 7 години
Как пък доктора определи че точно в Гърция ще избяга пациента?!
4
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-долни сме и от най-долните, срам ме е, че съм българин.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такааа значи на такива гнъси веднага тичате като попарени да им помагате а на тези дето плащат осигуровки задавате хиляди въпроси и накрая отказвате линейка така ли БИЙ ЛЕКАРИТЕЕЕ
2
4
 
37
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
И ти ще допреш до лекар..и ще видиш, че тяхната професия е много важна за теб...неблагодарник. А относно чувството за безнаказаност--Вината е на всички нас: факти: 1. Ако видим някой да кара с кола, която пуши като заводски комин, кой от нас ще звъни 112? 2. Ако някой на площада бие друг, кой от нас ще се притече на помощ? 3. Когато ходим на избори---винаги гласуваме --дали за хидроинженера, дали за Станишев или за осмото чудо на семвта - боко интелекта...
1
1
 
17
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Вземете го във VIP брадър - ще си е лика прилика с тая ***...