Столичната Топлофикация дава на съд по 5 абонати на час

Дружеството чака 2 млн. лева, печели 98% от делата си
19 сеп 2016 10:37,
26
Столичната Топлофикация дава на съд по 5 абонати на час
Снимка: архив, Bulphoto

Столичната "Топлофикация" дава на съд по пет абонати на всеки час. Това сочат данни на топлинното дружество, съобщава "Телеграф".

От началото на годината до края на август са заведени искове срещу 6765 потребители за неплатени сметки за парно и топла вода.

Абонат може да бъде изправен пред Темида и за 10 лв. дълг.

"Топлофикация - София" очаква да събере най-малко 2 млн. лв. от юридическа такса, тъй като дружеството печели 98% от делата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Явно всички бальци от цяла България са събрани в София и топлофикация е техния пророк Фандъкова Акбар.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз съм на бойлер и харча 6 кубика месечно от които 4 кубика е топла вода, плащам общо ток 55-60 лв месечно,мои роднини със същото потребление към топлото плащат по 40лв само за затопляне на водата и пак ток колкото мен,значи сметка около 100лв дубъл на моята,не зная за кой е изгодно парното,може би за големи потребители
22
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Тц, тц. тц ... машини.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в Топлофикация, а в съседите, които крадат, т. е. Позват, но останалите плащат за тях. За съжаление и при хоризонталните инсталации е така. По мои наблюдения обикновено крадат между 10% и 20% от съседите, което вдига сметките на останалите с до 50%. Най-практичния начин за отопление и топла вода е парното, а и е евтин.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едната страна има права и взима ли взима,другата безправната страна плаща и други права няма,не можеш да се откажеш от услуги които са по-здрави от робски окови,веднъж влезне ли топлофикация в къщата излизане няма,къщата става нейна а не твоя,никога не бих си взел жилище с бирник вътре,също не бих ги допуснал до своето жилище да го топлят.Моят разход за отопление през цялата зима е около 300 лв и никога повече,искрено съжалявам соствениците със златни удобства от топлото
19
0
 
4
 
! Отговори
Пак до Запасен преди 7 години
... При отчитането в края на сезона това беше установено - радиаторите цяла зима са били на нула, а хората са си плащали за тръби, нямат и неплатени стари сметки. Единият от тези абонати получи изравнителна сметка, с искане да доплати 20-ина лева. На другия апартамент обаче са начислили над 600 лв доплащане!!! И те дадоха възражение, както и повечето от нас, другите, които сме се топлили с парно цялата зима. Само че точно тази наказан апартамент, от който искат над 600 лв, още няма отговор
18
0
 
4
 
! Отговори
До Запасен преди 7 години
Нашите тръби са в стените.Жилищната ни кооперация е малка, познавали са се нашите родители, дори и бабите и дядовците на някои от нас. Няма такива, които да си демонтират радиаторите, а после тайно да ги монтират отново и пак да ги махат, когато ще мине служител да ги отчита в края на отоплителния сезон. С други думи, никой не краде топлина.Тази година обаче на всички ни начислиха астрономично надплащане.В два апартамента се топлят на ток, но не са си махнали радиаторите ...
17
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Жива и здрава да ни е лудата съседка дето разведе целия блок с топлофикация още 2006. Като чета за абсурдите при вземане даване с тая институция си мисля колко проблеми ни е спестила жената.
16
3
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
...тръби да са топлоизолирани, включително и преминаващите през апартаментите! 3.Всички уреди, за които се начислява потребление "по мощност" трябва да се премахнат, и на тяхно място да се поставят тела с ОТЧИТАНЕ!4.След 1, 2 и 3 следва решение на ОБщото събрание разпределението да става само възоснова на показанията на УРЕДИТЕ, а не "НА ОКО" както го правят сега! И за всичко се правят протоколи и се бият с тях Топлофикация и счетоводителя, кото е силно зависим от него, по главите!
15
4
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
Има съвсем легален начин да се отървете от Топлофикация. Само че първо трябва да проумеете:1. Сградната инсталация е ВАША - не е на общината ,държавата, Топлофикация или топлинния счетоводител! Та е ВАША, и като такава, вие сте изцяло отговорни и можете да решавате как да се поддържа, как да се изменя, ремонтира и КАК ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ топлината в нея! Това е приоритет на етажните собствености, които са към една абонатна.2. За да бъде справедливо разпределението, трябва ВСИЧКИ тръби да са топло
14
4
 
1
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
Кво цъкате минуси бе? Имах стари сметки от 2007 до сега. Сумата беше над 10 000. Обаче имам адвокат и той ме посъветва да не плащам нищо старо и да чакам Топлофикация да заведе делото. В края на миналата година те заведоха заповедно производство, но само за пероида март 2012-март 2015. След това ние спазихме всички срокове и подадохме възражение, защото имаше някои неточности. След това те сами си сбъркаха сумата. От 3400 в заповедното, сега искат 1250. Платих ги и сега имам насрочена дата за
13
2
 
2
 
! Отговори
ben преди 7 години
До ДоволенАз пък за тристаен платих 1300 за парно и 800 за вода колко пък да съм доволен!
12
0
 
4
 
! Отговори
До Мимоза преди 7 години
Това обяснява нещата. След като има тригодишна давност, те са направили всичко възможно, за да има такова ударно съдопроизводство.Интересно е обаче дали и делата ще вървят така бързо, дали длъжниците толкова бързо ще получават присъди? Или ще се точат с години, както става тогава, когато частно лице съди друг човек или институция? Ние например съдихме некоректен строителен предприемач и 7 пъти отлагаха гледането на делото, защото призовката не била залепена на вратата му в изискуемия срок!
11
3
 
6
 
! Отговори
До ??? преди 7 години
Там е казано - Топлофикация също изпраща справка на абонатите и според нея човекът е НАДплатил за последния отоплителен сезон и трябва да му бъдат върнати пари. Този човек казва това за информация, за да обясни защо не приема изравнителната сметка на Бруната.Това не е изолиран случай. Как така, хем си надплатил, хем топлинният счетоводител ти иска астрономическа сума за доплащане, обикновено аргументирайки се със сградна инсталация. И при нас е имало подобни случаи през годините.
10
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 7 години
Номер 1 е типичен пример как хората не разбират за кое отговорността е на Топлофикация и кое не е работа на Топлофикация. Фирма Бруната не е част от Топлофикация. Тя е една от фирмите, които извършват топлинно счетоводство по желание на собствениците в една сграда, т.е. номер 1 и останалите живеещи в една сграда са си я избрали да им прави сметките и са я упълномощили да дава на Топлофикация какво имат да плащат. Това, че номер 1 има нещо против Бруната, какво общо има с Топлофикация?!
9
6
 
10
 
! Отговори
Доволен преди 7 години
Естествено, че трябва до дупка да съдят тарикатите. Безплатен обяд няма. Няма аз да им плащам сметките....Аз за тристайния си апартамент платих за сезон 15/16 500лв за парно и 300лв за топла вода. КОЛКО ПО-МАЛКО ОТ ТОВА трябва да струва!!! Та това са СМЕШНИ ПАРИ и не носиш ***, не цепиш дърва, не чистиш пепел. Уж повечето хора сме от село, пък забравихме какво е това. Искаме си безплатното и това е. Андшковска държавица сме и това е, правилно ни е описал и Алеко и Елин Пелин, и Вазов и пр.
8
5
 
4
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
Глупости! Печелят делата, ама вече се съобразяват за 3 годишната давност и за по-стари сметки духат таратора. Аз съм напред със сметки от 2007 г. !!!
7
7
 
16
 
! Отговори
Време е преди 7 години
Тая топлофикация трябва да бъде забранена със закон!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това се казва производство.Така не се е работило и през соц.времената.Ударно.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 абоната в час - тия кат зайците бре!