Спомняте ли си Кривите огледала? Западен парк си ги връща

Столичната община търси инвеститор за колодрум и тенис кортове
19 окт 2016 07:07,
7
Спомняте ли си Кривите огледала? Западен парк си ги връща
Снимка: flickr

Столичният Западен парк ще започне да връща блясъка си от догодина, а хлапетата ще могат да се оглеждат в криви огледала насред алеите и да ходят на зелено училище в него. Там те ще провеждат уроците си на открито сред природата, на мястото на старата и изоставена от години сцена.

Общата стойност на ремонта на Западен парк е 12 млн. лв., но това е предварителна оценка, обявиха от Столичната община.

Ремонтът на парка ще продължи около две години, като първо трябва да се възстановят обектите по оста от главния вход до шадравана. В парка ще се върне блясъкът на алпинеума с езерото с изкуствени реки, езерца и водопади.

При ремонта ще трябва да бъдат разчистени и подредени камъните на бреговете на езерото, да се допълни растителността и да се възстановят арките и пещерата около него. В парка ще има и амфитеатър, сух фонтан, нова детска площадка.

Семействата ще могат да отдъхват сред природата и на специални места за пикник. Кучетата също ще си имат специален кът с оградка, западно от спортния комплекс

Като втори етап ще бъде реализиран и проект за възстановяване на атракционите. Идеята на общината е да ги отдаде за изграждане и стопанисване. Там ще има тенис кортове, колодрум, спортни игрища, пише "Монитор".

Обзавеждането също ще се смени с нови пейки, кошчета за боклук и кашпи за цветята. За сигурността на хората е предвидено и видеонаблюдение и охрана.

Така жителите на "Люлин" ще имат нормален достъп до втория най-голям парк в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Kozel ot Lulin преди 7 години
Пак ли номерца, общината? С тоя МОЛ направо ни закопахте .. пръчки селски... Да ви гонамаам , не барайте парка и така си е добре. Да не се качите на некя въртележка и да се въртите там 10 години
4
0
 
6
 
! Отговори
ddff преди 7 години
Е, дойде му реда и на Западния парк.
3
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Чудесно, като малък съм се гледал в тия огледала, супер са. Дано поправят и другите атракциони, виенското колело, самолета, подовата въртележка...
2
3
 
7
 
! Отговори
Striker преди 7 години
По-добре изобщо да не го пипат! А като ще го "оправят", кога ще махнат тъпия мол! А жилищната сграда? А автоморгата? Тях ще ги махнат ли за да има "нормалрн достъп"?
1
2
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Обаче веднага прокарват идеята за концесийка. Едно две спортни съоръжения за наш'те фирми. Отделно тия 12 млн. за ремонта ще са пак за наш'те фирмички.Страх ме хваща да си помисля на каква *** ще направите парка.По-добре да не го пипате, че току виж и някой мини комплекс с изглед към влаковата линия да се появи.