Обаждания, откуп, похитители, а заложниците – три кученца

Жена плати 2000 лева за откраднатите си домашни любимци
Обновена: 3 ное 2016 07:12 | 3 ное 2016 07:12,
26
Обаждания, откуп, похитители, а заложниците – три кученца
Снимка: Кадър БНТ

Безпрецедентна кражба на домашни любимци от автомобил, паркиран в столичен мол, завърши със среднощни обиколки в покрайнинитe на София и плащане на откуп. В крайна сметка трите кучета порода Чихуахуа бяха върнати на собственичката им след платено възнаграждение от 2000 лева, предаде БНТ.

Собственичката на кученцата Данина Ал-Мусауи спряла да напазарува. "За не повече от 15 минути си оставих колата на паркинга, върнах се, бързах да изляза от мола, тръгнах си към вкъщи. В един момент ми се стори прекалено тихо, обърнах се отзад и видях колата празна", разказва тя.

Освен в районното, жената пуснала сигнали за помощ в интернет и обявила възнаглаждение от 2000 лева. Късно вечерта получила обаждане. По телефона била инструктирана да кара по "Цариградско шосе" в посока Пловдив и да не прекъсва разговора - точно като във филмов екшън. Трябвало да спре на конкретна бензиностанция и там да поиска бял плик, в който да сложат парите.

"Отидохме, поискахме бял плик, питахме накъде да продължим, каза да продължим към Горубляне, към светофарите. Стигнахме почти до там, каза че има реклама на пътя там до нея има дърво, на което дърво има завързан бял парцал. Да отидем до дървото, че там е кашона, в който са кучетата. Когато стигнахме до там, той каза че там са само 2 от кучетата - да оставим под дървото парите и след това, когато види, че всичко е точно, ще ни върне и третото куче", разказва Ал-Масауи.

След дълго обикаляне по софийските улици похитителите посочват къде е скрит последният заложник.

От полицията обаче вече не възлагат големи надежди да стигнат до крадците. Очаквали да бъдат предупредени, за да заложат капан на похитителите. 

"Аз не мисля, че това беше начинът за действие, защото така реално хората, които са извършили това деяние, което можем да квалифицираме като кражба, няма да понесат никаква отговорност, от което следва, че те утре пак могат да направят същото нещо", коментира комисар Ани Петрова, началник на 7-мо РУП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: откупкражбакучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Рени преди 7 години
Знам кучетата уникално красиви,следя слуая от самото начало и искам да кажа ,че докато полицията вземе камерите кучетата можеше да са извън страната даже ,добре че се обяви възнаграждение за да бъдат върнати!
16
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Stefko 88Каква порода куче ще си вземеш е въпрос на вкус, и на условия и материална база с които можеш да подсигуриш животинките...... гледам разни познати заврели се в двустаен апартамент, набутали вътре азиатска овчарка... развеждат я за по 10 мин и си мислят че гледат куче... в малък апартамент, не може да гледаш куче над 10 кила ... то може ама не е редно... гледам каракачанка, подсигурен и е двор, къща, условия... как да го шибнеш това куче в панелка... то си иска пространство
15
1
 
2
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Ех Стефко колко си елементарен.Всеки гледа куче според възможностите си и според интересите си.Нито съм овчар,нито ловец още по-малко спасител в планината за да гледам куче голяма порода.Колкото до това колко са злобни малките кучета,това зависи изцяло от стопаните им.Моите кучета не нападат никой ,не са зли ,защото аз така съм решила и така съм ги възпитала.Всичко зависи от собственика-така че не се изказвай неподготвен.
14
0
 
4
 
! Отговори
до 14 анонимен преди 7 години
Щяла да си купи други. ...Дали осъзнаваш колко си ***, а????
13
2
 
11
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Ако полицията си беше свършила работата както трябва, да поиска запис от камерите на въпросния МОЛ... да разпита охраната ама къде ти...Аз също гледам две кученца чихуахуа,и да сведение на писалите преди мен това не са мишки,а кучета като всички други,членове на семейството ни и напълно разбирам реакцията на жената.Важното е че всичко е приключило добре.
12
1
 
2
 
! Отговори
иРИНА преди 7 години
хаха, похитителите сигурно са се вдъхновили от бг филма "Лов на дребни хищници". не може да не се засмее човек, четейки това. радвам се, че всичко е свършило добре - за кученцата.
11
12
 
9
 
! Отговори
dido преди 7 години
Хехехе, руса кифла с джафкащи плъхове плаща откуп това е като виц :)))
10
1
 
7
 
! Отговори
Бай Георги преди 7 години
че тия дето гледат питбули нямат 5 лева, защо да ти го крадат :D :D :D
9
6
 
11
 
! Отговори
3 лапички и половина преди 7 години
До 12 лапичкиА дали пък не са злоупотребили с тях по някакъв начин. Трябва да ги отведе на кучешки психотерапевт. Похитителите на домашни любимци са добре организирани, жестоки, свирепи и безпощадни. Госпожата е имала късмет, обикновено изпращат за доказателство по една лапичка.
8
2
 
13
 
! Отговори
тТт преди 7 години
Хм, това обяснение на потършевшата миреше, та чак води!!! При условие, че си обявила награда от 2000 лв, такова търчане и обикаляне... Е хайде де! По-скоро мъжО й и е скръцнал със зъби на лиглата, че спира кранчето и сега същата се чуди как да замаже из-а-каното...
7
7
 
14
 
! Отговори
??? преди 7 години
Като цяло това е класическа схема , подмамват ти кучето в парка и после чакат да предложиш възнаграждение , и тъй като ти си предложил пари няма за какво да ги обвиниш . Навремето като ми се изгуби кучето , никой не ст е занимавал да лепи обяви и да го търси , а татко ми обърса два шамара и каза другия път да си отварям очите.
6
3
 
34
 
! Отговори
цц преди 7 години
Тя обявила възнаграждение и после се оплаква. Не е платила откуп, а каквото е обещала за кученцата. И за къф *** ще си оставяш кучетата в колата докато се моташ из мола.
5
7
 
13
 
! Отговори
xo преди 7 години
Да ги бяха пуснали по куриер с наложен платеж от 5000лв хахах :D Егати просто**ята :D Всъщност за какво изобщо ни занимавате с таквиа глупости....Тя трябва да се радва,че не са решили да ги навестят лично...
4
9
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Така се живее в държавата на Бойко Борисов -спокойно и безпроблемно !!!!!!!!!Някакви кучета -голяма работа,някакъв пенсионер -помогнали му да умре или имал пари взели му ги голяма работа,изгонили някого от работа -нали не съм аз и така живота си тече спокойно под крилото на вожда.А да ако му се обадите лично, проблема веднага ще бъде решен -от него всичко зависи ,дори и въздуха който дишаме.
3
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИч не ми дреме за душевните терзания на г-жа Ал Данауи или както там и казват. Да си беше стояла в харема и да си гледа кучетата, вместо да джитка из мола .И защо се оплаква след като е платила вече? Какво очаква? Да и съберем пари и да и върнем 2 -те хил.лв?
2
7
 
40
 
! Отговори
12 лапички преди 7 години
Горките животинчета!Какъв ли чудовищен стрес са преживели, докато са държани в плен от крадците?
1
7
 
44
 
! Отговори
Леля преди 7 години
Покъртителна простота