Протестите в "Младост" не секват, хората – разделени

Едните (строителите) искат бетон, другите (жителите) – не
Обновена: 24 ное 2016 09:23 | 24 ное 2016 09:14, Петя Славова
57
Протестите в "Младост" не секват, хората – разделени
Снимка: Читател

Отново протести срещу застрояването в столичния квартал "Младост". Този път обаче недоволните ще бъдат разделени на две групи.

Още по темата

Брокерите и собствениците на терени в "Младост" се събират пред районната община. Те категорично не са съгласни с искането на новоизбрания кмет на квартала Десислава Иванчева да се спре застрояването в квартала.

По същото време пред Столичната община също ще има протест. Там пък ще се съберат жителите на няколко квартала, за да кажат още веднъж: "Не на бетона".

По време на Столичния общински съвет Десислава Иванчева ще положи клетва и така официално ще заеме кметския стол на един от най-големите квартали в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: протестмладостстроеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кви софиянци кореняци кви пет лева бе. в софия кореняците софиянци са само тия от самия център и тва са вече доста възрастни хора и са не повече от 100 000 души. дуцата и внуците на тия хора са се омешали с кой ли не. квартал орландовци до 1961 г е село а не квартал на софия. значи човек от орландовци роден преди 1961 с рода от орландовци и кореняк орландовчанин преди 1961 г е сe.лянин а изведнъж след това се сабужда "кореняк" софианец. такива са 99% от " кореняците" софианци.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се замислиш, София е била 20 хилядна преди 100 години. от Тях 5000 са били *** и 5 хиляди турци. Тоест само 10 хиляди са били Българи. Сега там са близо 2 милиона. Тоест 99,9% от софианци са дошли от селата. Тоест в това число и ти или твоите родители, така, че е малко смешно *** или потомствен *** да обижда на селянин. едва 0,10% от Софианци, могат да претендират че са със Софийски корени.#########################самата истина за "кореняците софиянци". еваларката на автора за поста.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастите поддържат платено ядро активисти в Младост, които маргинализират всички протести.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак някакви провинциални г.ниди искат да застрояват.
49
4
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
И като я знаеш тая градинка толкова добре, как не си разбрал, че това не е градинка?! Това е отредено са сграда още в първия ПУП на Младост. Крайно време е протестиращите и кметицата да прочетат закона и да спрат да дрънкат глупости по телевизиите. Това че някъде няма сграда не значи че е градинка!
48
4
 
1
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Странно е как шепа хора, барабар с лицето Георги Кадиев , врякат срещу правото на частна собственост. Странно е как популистките решения са пред законите. Проблемът е от момента, в който е построен кварталът в Младост и са разпределени земите. Сега е малко късно да викаме искам зелено.
47
4
 
6
 
! Отговори
от село преди 7 години
Ем сакат да са у градо, па и поляни сакат. Нема как да стане. "Столичани в повече, а селата празни. Че паднем от коньо.
46
6
 
4
 
! Отговори
хаха преди 7 години
*** от младост си искат зеленината. То там няма кореняци софияци, а само парашутисти, които негодуват срещу разширяването на квартала. Ако се върнат по родните си места ще имат много зеленина, но всеки селянин "столичанин" стана. Бегай си на село ... там бетон няма.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая градинка я знам много добре. Там е пълен абсруд да се строи. За какво ще развалят градинката не ми е ясно. Става толкова тясно, а тия ще искат там и да паркират и драмата ще стане още по-голяма за тези хора от съседните блокове. А брокерчетата, да, (кво ги боли), те си искат само кинтите. Така че, е редно госпожа Фандъкова да се намеси по случая.
44
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Марш брокерите и собственици извън София!!! Да строите из деретата!Младост е > 100 000 , а собствениците са няма и 30 човека!Нещастниги от ГЕРБ - при вас, като за последно се застроява. Я вижте, с/у МакДоналдс, в Младост-1, какво строят - две огромни сгради, а бяха полянки там за игра на децата!
43
0
 
3
 
! Отговори
pepinho преди 7 години
До Младост:) Aйде пак с твоето момче :) - нищо не пробутвам ,ако проблема е че нещо не трябва да е законно тогава протестирайте пред парламент прокуратура( това бих го подкрепил на 100%) проблема ти не е в строителите - всеки си гледа интереса в крайна сметка,проблема е в тези които ги разрешават протестирайте срещу тях
42
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ИринаБраво! Точно това е проблема, а не зелените площи, ако наистина искаха зелени площи досега щяха да са си ги направили, както на много други места в София.
41
1
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
До АнонименТи нормален ли си, този т.н. твой парк също е частен и има собственици, които плащат данъци за своята земя. Що не вземе да се изселите най-накрая и да ходите на вашите полянки и зелени площи, там откъде сте дошли на хората върху земите, за да викате после "моята градинка и полянка".
40
0
 
5
 
! Отговори
София преди 7 години
На вниманието на коментиращите, СОФИЯНЕЦ и СОФИЯНЦИ се пише с Я, а не с А
39
1
 
0
 
! Отговори
Браво Кавръков преди 7 години
До До 24Браво софиАнецо, го'уем си!
38
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 7 години
До nkavrakovЦените се определят от търсенето и предлагането. На който му е скъпо не купува. Никой не е притиснат до стената да купува жилище.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На квартала му трябват зелени площи, не нови блокове. Така и цените на имотите ще се повишат. Всеки иска да живее на приятно място.Занаете ли че Въртопа бил национален парк? Трабва само да се направят алеи край реката и да се освети и ще стане много приятно, както са направили в кв. изток.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат да омажат квартала, както се омазаха с лозенец на времето.Лакомията за никого не е добра.
35
6
 
2
 
! Отговори
Селянин строител преди 7 години
Трябват още строежи в Младост. Иначе хора, като мен какво ще правят? Препитание...
34
2
 
9
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Младост си има и съвсем нормални терени подходящи за застрояване и да се строи е нормално за всеки град. Въпросът е това да не се прави в градинките, да се осъдят криминално-партийните заменки и някои да влезне на топло.