Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост

Така не могат да се правят детски градини, твърди той
27 ное 2016 14:39,
54
Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост
Снимка: Булфото, архив

Подходът да се спре строителството в район "Младост" е много неправилен. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред БНТ.

По думите му се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема. "Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план на терени, които са общинска собственост и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен", обясни Здравков.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в този район и тя ги прави, ще бъдат замразени. Спекулирането с думата "мораториум" е изключително опасно, допълни главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, каза още Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда - да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай.

"Аз получавам сигнали ежедневно - миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на "Топлофикация". Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Аз реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен", каза още Здравко Здравков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
33
 
! Отговори
niki преди 7 години
Тоя недоволства защото трбва да връща рвсто.
10
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Градът е орбанизирана територия, селяните заедно с дом.любимци на село ,там кър голям!Тамън ще задоволите животновъдните си инстинкти!
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да не попречим в бъдеще евентуално да бъде построена някоя детска градина или детска площадка дайте сега да не пречим да бъдат построени няколко нови блока или нов мол. Тоя май лее крокодилски сълзи.
8
5
 
8
 
! Отговори
Вуйчо преди 7 години
Стройте бе, трябва да има къде да живеят новодошлите от провинцията
7
2
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Много го пазите тоя като гледам нацвъкали сте звездички на почти всеки коментар !
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то само като му види човек физиномията му става ясно всичко.Прилича на черноборсаджия от долнопробна руска комедия.Само дето нашето не е руска, но е долнопробна и трагедия.
5
1
 
28
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя * от ли е или само се прави на такъв кой е казал че е против детските градини хората са против застрояването с нови блокове и разни офис сгради.
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даа оня ден гледах наживо такъв компромисен вариант.Детска площадка с размери 6 квадратни метра с печица и неква пързалка.Идеално пасваше на няколкото джипа и шестметрови аудита комби паркирани пред нея така,че дори и мишка да не може да я стигне.За сметка на това зад нея имаше 8 етажна новопостроена коперация плътно долепена до още безумни сгради.Всичките ново строителство.Нямаше дори тротоари-входът беше директно на улицата.Тия архитекти ги избират с конкурс кой е по-голям ***,нали?
3
1
 
32
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Между Люлин и Банкя има много свободни места за застрояване. Стройте там , тъкмо ще станат един квартал.
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на разсеян ли се прави или какво?Проблемът не е, че се презастроява с детски градини, а че се презастроява с блокове. Като се нагъчкат един до друг осеметажни блокове и след това не детски градини, но и пейка няма да има къде да се построи!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какви барбекюта те гонят бе. Тука не става дума за детски градини и не измествай темата.