30 г. чакане за "Обиколна". А върху велоалеята – коли!

Улицата днес бе открита, но нарушителите не чакат покана
Обновена: 28 ное 2016 15:19 | 28 ное 2016 15:14,
118

Снимка: Спаси София, Facebook

Няколко часа след като бе пуснато движението по улица "Обиколна" в столичния квартал "Дружба", изградената велоалея се оказа неизползваема.

За отварянето на улица "Обиколна" в столичния квартал "Дружба" жителите чакаха 30 години. И днес най-накрая улицата, която свързва квартала с метростанция "Цариградско шосе" бе открита.

Още по темата

Но нарушителите не чакаха втора покана, за да се възползват от опциите за паркиране.

От снимки, разпространени от "Спаси София", се вижда, че леки коли са паркирали върху тротоарите и двупосочната велоалея.

От Столичната община коментираха, че предстои поставянето на колчета, които да направят невъзможно качването на коли по тротоарите.

Водачите на автомобили, които се намират върху велоалеята, могат да бъдат глобени единствено от КАТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В столицата да се влиза само с велосипеди и електромобили-така дебелите *** качили се на коли ще изчезнат от полезрението на пешеходеца
27
8
 
20
 
! Отговори
стига преди 7 години
Преди 5 години в София нямаше велосипедисти, сега е пълно, което много ме радва защото и аз карам. Това е тренд който не може да бъде спрянр така че тия с автомобилите да свикнат или да се качват на колелетата. Колите където ги карате тровят децата ви.
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе това само българин може да го свърши.А коментарите под статията са умопомръчаващи идиотщини. Как може да се толерира нарушаването на закона ? Ами то за какво се правят и тротоари? Дай да се прескачаме с тия коли навсякъде и да дишаме гнусотиите от ауспуха?ей селяни такива, като не ви харесва, че града се развива и осигурява достъпност и условия за придвижване на ВСИЧКИ си отивайте на село. И без това пренаселихте прекрасния ни град и го обърнахте на селска ***.
25
6
 
7
 
! Отговори
Даа преди 7 години
Всяка велоалея носи по няколко милиона. Те затапват , без това тесните пътища. А каращите по тях са самоубийци. Вижте дърветата на снимката. След 10т. корените им ще разрушат бурдюрите и плочките, а клоните и листата ще замърсяват и алеята и ще пречат на придвижването.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я съм от село и съм с кола, значи голема работа, те това ми е заднио двор
23
4
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Проблема на управлението на Борисов не е че не ПРАВИ. Улицата е екстра. Властта не налага РЕД. Фандъкова дължи безусловно сваляне на колите от тротоарите - разчертаване на местата за паркиране в ЦЯЛА СОФИЯ и всяка паркирана кола извън разрешеното голяма глоба.Това обаче на нашите им се струва непопулярно.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората чакаха улица, а получиха велоалея....
21
7
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Крак по огледалото - 300-500 кинта, Те нарушават закона разчитайки че никой няма да ги хване , защо аз да не правя същото спрямо тях.
20
5
 
7
 
! Отговори
браво преди 7 години
Доста добре изглежда улицата , въпреки колите.
19
4
 
2
 
! Отговори
Мария преди 7 години
До Обективеннещо май не сте разбрали статията и снимката... опитайте пак :)
18
14
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Вместо да забранят велосипедите в София, както би трябвало според състоянието на пътищата в София, Фандъкова още повече затруднява движението и паркирането. То това не е изненада - всички действия на кмета и групата около кмета винаги са били насочени към разваляне на всичко, което беше полезно и вършеше работа в София. Примерно, промяната на мрежата на градския транспорт и схемата на уличното движение е типичен пример за неразбиране на живота в София от хората, които управляват в София.
17
15
 
8
 
! Отговори
СофиянецЪ преди 7 години
Когато ***.и селяни решават проблемите на софиянци - така се получава. Вело алея за 3-*** колоездачи(и аз карам колело) и ограден тротоар за 2-*** пешеходци(и аз ходя), а стотици хиляди автомобили - кучетата ги яли!В цетъра на София се п.с.у.в.а.м.е на Фандъкова и Пожарникаря, ха сега да им е честито и на кварталите. След като уби Центъра - на ред са кварталите.Едно е сигурно обаче - клетвите и кълненето - не дейтват - до сега да се е споминала и Фандъка- бояджийката и цялата и рода!
16
6
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Прос народ,слаба държава....добре че е ПРЕМИЕРА да ме разсмива....
15
14
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Ясно е, че това паркиране е случайност. Може би просто са останали паркирани там още от преди да отворят улицата и велоалеята за движение, т.е. тези коли не са проблем. Проблем че, колоездачите не спазват никакви правила за движение и стават все по нагли по улици и тротоари, а в същото време общината раздава за други цели площите върху които може да се паркира срещу жълти комисионни. Като гледам снимките тази велоалея е изградена върху досега съществуващи паркоместа, а не трябва.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък голям кеф да си караш колелото подир ауспусите на колите, в по-нормални държави, веломаршрутите са различни от автомобилния трафик, в момента е неудобно и за едните, и другите.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ разбира се пак спи.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще има поне един колоездач, който да спази предимството на пешеходците на пешеходната пътека, която пресича велоалеята на снимка номер 1? По моя опит много се съмнявам, че ще има такива.
11
5
 
20
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ами ето една доходоносна порция бизнес за паяците. Минават, вдигат и така. Като те вдигнат веднъж, втори път няма да спреш така.
10
23
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
А преди да лиши хората от места за паркиране заради тези велоалеи, Фандъкова сети ли се да направи някакви паркинги там? То много лесно е да вземеш от някого нещо и после да му държиш сметка защо не разполага с него. Взеха им местата за паркиране за тези неизползваеми велоалеи и сега ще ги глобяват защо паркирали неправилно. Фандъкова му работа. Много отдавна общинска земя не трябваше да се позлва за друго, освен за паркинги, но те не носят комисионни за управляващите в София.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука е така. Имам предвид в Тикволандия де.