Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София

Непочистените автомобили крият огромен риск за водачите
Обновена: 6 яну 2017 09:27 | 6 яну 2017 09:07, Екип на Dnes.bg
69
Подвижни иглута щурмуваха сутрешна снежна София
Кадър: Dnes.bg

Десетки непочистени от снега коли щурмуваха сутрешно София. Това крие огромен риск за останалите шофьори, тъй като пластовете сняг могат да се откъснат в движение и най-малкото да затруднят останалите водачи.

При по-екстремни ситуации тази снежна маса може да потроши предното стъкло на автомобила, който се движи зад "иглуто".

Инак основните улици и булеварди в София са почистени, видяха репортери на Dnes.bg. Камиони с химикали разпръскват луга и пясък по настилките, а снегорините чакат заповед, за да пуснат греблата.

Прогнозите на синоптиците са за продължаване на лошото време. С усилване на вятъра днес от североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни.

В Североизточна България и в планините ще има снегонавявания и преспи. До началото на следващата седмица пътуванията ще бъдат опасни и ако не са наложителни, добре е да бъдат отложени, съветват от КАТ и АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли как се отразяват тези химикали, с които стопяват снега по улиците, на ламарините на колата?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре се е постарал репортера да опише ситуацията, но защо не си отлепи старите винетки и застраховки по стъклото ??! КАТ глобяват когато има стари стикери - намаляват видимостта ;) За снега съм съгласен , че трябва да се изчисти колата, но това е въпрос на лична култура и навици.
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
D Сега чакам снегорините да почистят, за да сляза отново да си оправя тротоара прeд къщата. Просто е неизбежно, защото снегът от шосето го нариват на тротоара и не ни остава нищо друго, освен с слопатитe да го върнем обратно на улицата. Това е патова ситуация, но нямаме друг изход. Дажe мисля, че има кметска заповед , че ако не си почистим сами пред къщите, щели да ни глобяват. Е сега тоя сняг аз къде да го дена? Да го кача у нас и като се размръзне да го изсипвам в мивката ли?D
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съответо и моля хората които карат бързо да разберат и моята гледна точка и да не се сърдят, че чадтично нарушавам и аз правилника, макар че моето нарушение е само частично (за магистралата говорим).
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По магистралите масово се нарушава ограничението на скоростта. Ако караш с максималните 130 км в час, винаги има такива, които карат с 200 км в час. Това го разбирам. Аз също мога да пердаша с 200, но не желая. Въпросът е, че по магистралите дясната лента масово е накъдрена от тирове и карането с високи скорости по нея (разбирай над 100 км в час) води до неприятности за колата ми. В крайна сметка аз разбирам хората които карат бързо и не се оплаквам от тях макар и да нарушават правилника.
30
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметицата определено не ми е любимец, но се придвижвам главно пеш и сутринта в 6:30 джипче почистваше пешеходната алея по бул. Борис Трети, а подлезът, през който минах, се почистваше. Стига драма, все едно сняг тук не е валял никога. Спре ли, до ден-два всичко ще се нормализира и ще ни плашат с нещо друго. Сигурно с настъпващата пролет и Бойко ще гони вируси тогава.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 20 Доброволно се отказах от шофирането, за да има място за такива като теб. Кълна се, че нямах никакво намерение да се заяждам, но не разбирам защо ти го правиш.Ето заради такива шофьори, реших да съм активуен пешеходец Не живея в София, и това още повече ме улеснява. Ако ми се наложи да пътувам и ми е удобно , винаги го превя с междуградски транспорт.Написах, че всяко нещо си има плюсове и минуси, но явно за теб това е трудно за разбиране.Всъщност не разбрах защо ми се нахвърли?
28
1
 
8
 
! Отговори
Правилник преди 7 години
Напълно съгласен съм, че в родните условия не можем да спазваме всички правила за движение, без това да е в ушърб на нас/колите ни. В случая не видях никакви дупки, паркирали коли, или препятствия. По магистралите е същото - масово се кара в лява в летна - при две напълно еднакви и празна дясна - защото след 2 километра ще изпреварваме. Ами да де, ама когато се стигне до етапа на изпреварване се търси възможност и когато има се използва.
27
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметицата се изложи. За пешеходците беше абсолютен ад дори на пъпа на София. Подлеза до ЦУМ беше зарит в сняг и хората се чудеха как да преодолеят стълбите. Тротоарите също. Само празни приказки ни разправят всеки път, а работа никаква. Аман вече от тази селска тарикатлъщина с набиването в главите на хората колко много се грижат, а реалността да е съвсем друга. Пешеходците са оставени на произвола на съдбата.
26
2
 
28
 
! Отговори
язе преди 7 години
Аз като гледам и "репортера" който е снимал не си е почистил добре колата.Погледни как ти е дясното огледало !Аман от тарикати с камери !!!!
25
1
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Не всички имат. Отделно понякога са проектирани от архитект с паркинсон без пространствено виждане и рампата е така направена, че трудно можеш да влезеш/излезеш с нещо по-голямо от фиеста.
24
3
 
13
 
! Отговори
Т преди 7 години
До ПравилникПрочети си пак правилника. Там има упоменато нещо за шофирането в града и ползването на "удобна лента" при какви условия става. Повечето не сте го чели, а сте си взели изпитите само с решаване на листовки и затова си мислите, че се кара само в дясната лента. А при по-сложни казуси, направо блокирате.
23
0
 
17
 
! Отговори
BILL преди 7 години
До Анонимен 12Аз обичам да ходя пеш, когато нямам нужда от колата. Приятно е да гледаш зимния пейзаж. Когато снега стегне, хрупа приятно...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И проблема разбира се пак е кат... щото в момента са свряли някъде и кибичат на топло вместо да санкционират такива д3били и безхаберници
21
1
 
16
 
! Отговори
До Правилник преди 7 години
Защото това е градско движение и евентуално може да се прави ляв завой? Защото има задрствания? Защото в дясната има спрели коли? Защото в дясната има дупки в които мога да оставя половин предница? Защото карам с максималната допустима скорост и не се предполага някой да ме изпреварва като прави нарушения?
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май цялата работа е във времето. Ако си с кола стигаш значително по-бързо, отколкото с градския транспорт в 90% от случаите. Само дето през зимата, ако колата ти не е в гараж, трябва да отделиш време за загряване на колата и за изчистването й, а хората все бързат и закъсняват. Затова тръгват с такива иглута, знаейки и че КАТ не работи и няма да го глобят.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото не е разбита от тирове лентата, а аз не съм Шумахер и спазвам ограниченията, макар да карам кола със спортно окачване. Като се появят Шумахеровци гибпускам да минат, като минавам в дясно, при което колата започва да дрънчи зарафи твърдото окачване и разбитата от тирове лента, която те кара да ди мислиш, че караш върху ренде. Естествено Шумахер е недоволен понеже трябва да намали, може и да те понапсува, нищо че кара с 50 километра в час отгоре на ограничението. И така...
18
1
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Споделям опит - по едно време като бях в подобно положение - едната кола ме чака до метростанцията, а с другата ме взимат вечерта или уговорка с колеги - винаги има начин. А и карането по 15 километра в посока скапва, не може вечно да караш.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите блокове имат подземни гаражи. Остава човек да се бръкне и да си купи, а не да чисти снега от колата и около нея. Аз така направих, въпреки че ходя пеша на работа за 15 минути.
16
16
 
23
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Един човек в една кола не е проблем. Проблемът е във все по-лошата организация на движението. Щом човека е тръгнал с кола, значи така му се налага, така му е по-удобно, по-евтино, по-бързо, ..... Това, че ти нямаш кола и го гледаш със завист зад стъклото на автобуса не е негов проблем, а твой.